• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Komentar holivudskog "lepka za žene" mogao da mu ugasi karijeru za tren: Sada se duboko izvinjava

M. P.

Vreme čitanja: oko 3 min.

U jeku optužbi i "prljavog veša" koji izlazi na površinu o mnogim poznatim ličnostima, na red je došao snimak Džejsona Momoe

  • 0
Džejson Momoa Foto: Tanjug/AP/Willy Sanjuan/Invision

Protekle nedelje je ime Džejsona Momoe moglo svuda da se čuje. Ali, nažalost, ne u tako blistavom svetlu zavodnika i talentovanog glumca, na kakvo smo navikli.

Naime, trenutno su na tapetu javnosti optužbe protiv Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje. Vajnstina (72), poznato ime Holivuda, optužila je žena za zlostavljanje i pokušaj silovanja 2006. godine, a sud je doneo odluku da nije kriv. Međutim, to je otvorilo mnogo pitanja i sumnji u narodu, te se mnogi bave tamnom stranom glamuroznog Holivuda. Izgleda da je, kao i sa Pi Didijem, javnost odlučila da žele sve mračne tajne da isplivaju na videlo i da se pokaže ko su zapravo ljudi, koje mnogi nazivaju idolima.

Kako su se imena nizala i za svakoga je isplivavalo ponešto novo, "inspirisano" Pi Didijem i Harvijem Vajnstinom, javnost je zgranuta snimkom Džejsona Momoe koja je nedavno puštena u javnost. Naime, sa snimanja "Igre prestola", Džejson je odgovarao na pitanja fanova zašto voli da glumi u naučno-fantastičnim filmovima. On je dao neprihvatljiv komentar, zbog kog se sada izvinjava.

Džejson Mamoa Foto: Backgrid USA / Profimedia

Da budemo jasni, ovo nije bio slučaj da je neko optužio Džejsona Momou za seksualni napad ili seksualno uznemiravanje. Ovo je komentar koji je dao dok je razgovarao sa fanovima o svojoj karijeri. Komentar je bio onaj koji je Džejson Momoa dao na konvenciji 2011. godine:

- Što se tiče naučne-fantastike i fantazije, volim taj žanr jer postoji toliko mnogo stvari koje možete da uradite, na primer, da nekome isčupate jezik iz grla i da se izvučete. I to je delić zašto volimo da gledamo taj žanr - dobro je počeo on, ali se nije na tome završilo.

- I u ovim filmovima mogu da se siluju lepe žene - rekao je on.

Jao.

Iako je on želeo da to bude šala, to nije prihvatljivo i javnost se, u skladu sa tim, tako i ponaša. Njegov lik u popularnoj seriji to upravo čini sa jednom od glavnih ženskih uloga, tokom "prve bračne noći".

Verovatno nije želeo da ispadne da ništa ne govori o tome, pa je odlučio da bezuspešno sebe sakrije pitanja o tome, istovremeno "pohvalivši" koleginicu sa kojom glumi tu scenu, Emiliju Klark. Njegov snimak počeo je masovno da kruži i pretila mu je takozvana kensel-kultura - odluka javnosti da blokira svaki njegov profil, mirno bojkutuje svako njegovo pojavljivanje, film ili promociju i na taj način mu ugasi karijeru. 

piter dinkledž, džejson momoa Prinskrin: Instagram/Emilia Clarke

Brže bolje, glumac kog žene obožavaju, odlučio je da se oglasi povodom ovoga, te je ovo napisao na svom "Instagramu":

- Probudio sam se u Australiji zbog opravdane reakcije mnogih ljudi na neukusnu šalu koju sam napravio pre mnogo godina u hali "H", zbog čega mi je užasno žao - dobro je  počeo Momoa i nastavio:

- Još uvek sam duboko razočaran u sebe zbog neosetljivosti mojih komentara tog dana. Znam da moje iskreno izvinjenje sada neće oduzeti te uvredljive reči. Silovanje i seksualno uznemiravanje mogu da dođu do svakoga, a ja sam iz prve ruke video bolnu muku koju ti činovi ostavljaju za sobom i to među sopstvenom porodicom i prijateljima. Dao sam zaista neukusan komentar. To je neprihvatljivo i iskreno se izvinjavam teška srca za reči koje sam izgovorio - napisao je.

S obzirom da nije izvinjenje obuhvatilo išta vezano za koleginicu Emiliju Klark i njihovu zajedničku scenu, neki su smatrali da je trebalo da pomene i to. Ali, priče o tim scenama su se već pričale i oboje su sarađivali u skladu sa tehničkim mogućnostima da tu scenu prikažu kako je u scenariju. Nikada se nije dovodilo u pitanje da li je Džejson bilo šta na samom snimanju učinio nažao koleginici, niti treba da se ovaj komentar koji kruži vezuje sa njom i njihovim radom na setu.

(Ona.rs/TheHollywoodGossip)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miodrag Radonjić i Rade Ćosić o filmu "Prva klasa: Pun gas!"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On