• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Orgije sa 12 žena, krijumčarenje para i gangsteri: Strana Frenka Sinatre za koju porodica ne želi da čuje

J. V.

Vreme čitanja: oko 2 min.

Bio je februar 1947. i Frenk Sinatra je doputovao u Havanu...

  • 0
Frank Sinatra Foto: Wikipedia/Capitol Records

Više od dve decenije veliki Martin Skorseze želi da napravi film o životu Isusa Hrista, ali i o jednom od najvećih američkih idola, pevaču i glumcu Frenku Sinatri.

Prošle nedelje, boraveći u Torinu, gde mu je dodeljena nagrada za životno delo "Stella de Mole", 81-godišnji reditelj rekao da će opet odložiti te projekte na neko vreme. Dodao je da se ne povlači iz posla i "nada se da će mu Bog dati snage da ih snimi".

Pričalo se da je snimanje filma o Sinatri trebalo da počne u decembru, s Leonardom Dikaprijom u ulozi Sinatre i sa Dženifer Lorens kao Avom Gardner.

Nije poznato s kakvim se problemima Skorseze suočio oko snimanja filma o Isusu, no sa Sinatrom se zna gde ne štima. On godinama ne uspeva da dobije blagoslov od Sinatrinig naslednika. Glavni razlog: osnova scenarija za njegov film je knjiga koju je napisao Džejms Kaplan. On je 2010. objavio do koske objektivnu biografiju Sinatre "Frank: The Voice". Pet godina kasnije izišao je drugi deo pod nazivom "Sinatra: The Chairman".

A evo i zašto se porodici ne sviđa Kaplanova knjiga.

Bio je februar 1947. i Frenk Sinatra je doputovao u Havanu. Rezervisao je apartman u hotelu Nacional u gradu koji je bio "24-časovna fešta neoprostivih užitaka". Sinatra je bio domaćin orgije u kojoj je učestvovalo 12 golih žena, kao i razni američki gangsterski šefovi, a sve to bilo je začinjeno velikim količinama alkohola.

Pevač se kasnije pravdao da nije znao da se njegova poseta kubanskoj prestonici poklopila sa tamošnjom konvencijom američke mafije na najvišem nivou. Pošto je navodno prokrijumčario dva miliona dolara za svog prognanog prijatelja, mafijaša Čarlsa Lukija Lučana, on se na kratko sklonio iz SAD dok se prašina ne slegne.

Đina Lolobriđida Foto: Tanjug/

Bizarno, delegacija kubanskih izviđača, predvođena časnom sestrom, stigla je usred bahane da uruči pevaču znak svog poštovanja. Navodno je odveo učesnike orgije u dve spavaće sobe i primio izviđače u svilenom kućnom ogrtaču i šalu.

Sinatra je kasnije insistirao da nije znao da se njegova poseta kubanskoj prestonici poklopila sa tamošnjom konvencijom američke mafije najvišeg nivoa.

Opisujući tu epizodu iz života slavnog pevača i glumca, Kaplan je naglasio da je Sinatra bio daleko od simpatičnog muškarca plavih očiju, kako se predstavljao javnosti, i da se ispod tog holivudskog sjaja krio okrutan čovek sklon agresiji, posebno prema ženama, sa vezama u podzemlju i sa mafijašima.

Period od 1950. do 1960, koji je želeo da prikaže Skorseze, nije slučajno odabran. Upravo tada je Sinatra imao brojne  afere sa raznim ženama, učvrstio je svoju poziciju i to je bio ključan trenutak za njegov život i karijeru.

- Potpuno razumem da su određene stvari veoma teške za porodicu, ali ako očekuju da snimim film, ne mogu da sakriju neke stvari. To je jednostavno bio Sinatra, sviđalo se to njima i li ne - kazao je Skorseze za "Toronto San".

Retko koji umetnik je bio toliko obožavan i slavljen širom sveta kao Sinatra, a očigledno je uspevao da zadrži svoju mračnu stranu daleko od javnosti.

(Ona.rs/Daily Mail)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Miloš Biković o filmu "Bauk": Uloga Savinog oca je metaforična

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On