• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princ Vilijam poručuje: "Mislim da svako ima pravo na siguran i stabilan dom"

Vreme čitanja: oko 1 min.

Princ Vilijam je rekao da je prvi put posetio skloništa za beskućnike sa svojom majkom, princezom Dajanom, kada je imao 11 godina i da je ta poseta ostavila dubok i trajan utisak na njega

  • 0
Kejt i Vilijam Foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Britanski princ Vilijam rekao je u dokumentarcu, koji će biti emitovan ovog meseca, da je jedna od njegovih uloga kao prestolonaslednika da pokuša da pomogne ljudima u nevolji, objašnjavajući svoje napore da se u Velikoj Britaniji iskoreni beskućništvo.

Vilijam (42), stariji sin britanskog kralja Čarlsa Trećeg, pokrenuo je prošlog juna petogodišnji projekat "Homewards".

"Mislim da svako ima pravo na siguran i stabilan dom", rekao je princ Vilijam u izvodima iz dokumentarca ITV pod nazivom "Prince William: We Can End Homelessness" (Princ Vilijam: Mi možemo okončati beskućništvo) koji su objavljeni danas.

Vilijam je istakao da nema druge motive osim "očajničkog pokušaja da pomogne ljudima kojima je potrebna pomoć", preneo je Rojters.

Povodom tvrdnji kritičara takvog angažovanja princa Vilijama, koji su rekli da je licemerno za nekoga ko ima tako veliko bogatstvo i mnogo domova da vodi takav projekat, princ od Velsa istakao je u dokumentarcu da je to za njega veliki izazov da pomaže ljudima i da voli da se na taj način angažuje, ali da ne može sam da ostvari cilj da bude iskorenjeno beskućništvo.

Kada je pokrenuo projekat "Homewards", princ Vilijam je rekao da je prvi put posetio skloništa za beskućnike sa svojom majkom, princezom Dajanom, kada je imao 11 godina i da je ta poseta ostavila dubok i trajan utisak na njega.

Dokumentarni film, koji prati rad princa Vilijama u borbi protiv beskućništva duže od godinu dana, biće emitovan 30. i 31. oktobra.

(Ona.rs/Tanjug)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Četvrto veče Serbia Fashion Week-a: Očaravajuća sinergija avangarde, klasike i kreativnosti

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On