Najpoželjnijem Italijanu se zbog sekte raspao brak, pa je zavoleo lepu Novosadjanku: Danas puni 61. godinu

 
N. K.
N. K.
 
  • 0

Eros Ramacoti je na sceni više od 40 godina. Smatra se jednom od najvećih evropskih pop zvezda. Posle 70 miliona prodatih ploča, pevač ne prestaje da niže uspehe i trenutno pobira plodove novog albuma.

Karakterističan nazalni glas italijanskog izvođača i dalje oduševljava bezbrojne obožavaoce. Retko ko oslikava Italiju živim, jarkim bojama vedrog duha i enormnog talenta kao Ramacoti. On je najpoznatiji umetnički predstavnik svoje domovine.

Posebno ako govorimo o devedesetim godinama prošlog veka, kada je teško bilo koji drugi izvođač mogao da prođe pored ovog Italijana - svako ko je u to vreme mislio na najromantičniju zemlju pomislio je prvo na umetnika rođenog u Rimu. Mnogi od njegovih hitova, "Piu bella cosa" ili "Fuoco nel fuoco", su svetski poznate zarazne melodije.

Eros Ramacoti je postao italijanski seks simbol par ekselans. Mnogi su govorili da ima „ukus mediteranskog mačizma“.

- Naša zemlja je najlepša na svetu. Trudim se da je poštujem na jedini način koji znam - muzikom.

Skromno odrastanje i putevi zvezda

Odrastao je u skromnim okolnostima u četvrti Cinecita Est, daleko od centra Rima. Ramacoti se zainteresovao za muziku u ranoj mladosti. Njegov put do međunarodne slave bio je težak - odbijen na konzervatorijumu, radio je kao konobar.

U ranim dvadesetim, pobedio je na takmičenju talenata, što mu je donelo prvi ugovor. Sanremo je bio pokretač njegove karijere.

Poput mnogih međunarodno uspešnih italijanskih pevača, čuveni festival u Sanremu bio je Ramacotijev put ka uspehu. Godine 1984. prvi put je pobedio na muzičkom takmičenju u kategoriji novajlija sa "Terra promessa", 1986. godine.

Međunarodni proboj došao je početkom 1990-ih. Njegova pop muzika sa simfonijskim prizvukom osvojila je brojne obožavatelje i u Nemačkoj. Umiljati pevač iz rimskog predgrađa je kasnije dosegao status zvezde svetskog kalibra. Koncerti i turneje vodili su ga na bine širom sveta.

U SAD je producirao „Tutte storie”, jedan od svojih najuspešnijih albuma, a potom je nastupao na sceni sa velikanima; pevao je duete sa Andreom Bočelijem i kraljicom rokenrola Tinom Tarner. Kasnije su usledili nastupi sa izuzetnim tenorom Lučanom Pavarotijem i Šer.

Ljubavni život i previranja

Devedesete su obeležile njegov život, pevaču su "cvetale ruže" i u poslu i u ljubavi. Godine 1998., posle dve godine zabavljanja, šarmantni Italijan se oženio švajcarskom TV voditeljkom Mišel Hunciker, sa kojom ima ćerku Auroru (26).

Par iz snova živeo je u vili na jezeru Komo i uživao u životu u centru pažnje. Međutim, razveli su se 2009, a zavodnik je nakon toga dobio još dvoje dece sa italijanskom manekenkom Marikom Pelegrineli (35).

Pričalo se da je Mišel pet godina bila pod uticajem sekte, misleći da je Isusova sestra, što je bio ultimativni razlog razlaza.

Romantično Ramacotijevo srce svojevremeno je osvojila i naša voditeljka i glumica Nina Seničar.

-  Niko neće saznati da li je zbog mene održao koncert u Novom Sadu. Dogovorili smo se da ne pričamo o tome. Bilo nam je lepo dok smo bili zajedno. I dalje smo u kontaktu, čujemo se s vremena na vreme. Obavezno me pozove da mi čestita rođendan. Ja sam rođena 11. novembra, on 28. oktobra. Oboje smo Škorpije. Mogu sve najlepše da kažem o njemu. Divan je, pažljiv i tolerantan, potpuna suprotnost stereotipima koje prate velike muzičke zvezde. Ne želim da budem poznata samo kao bivša devojka Erosa Ramacotija. Posedujem dovoljno kvaliteta i dovoljno sam ambiciozna da bih bila poznata kao Nina Seničar, a ne kao nečija devojka – rekla je Nina svojevremeno za "Gloriu".

Eros je danas napunio 61 godinu i ne planira da zaustavi svoju zvezdanu prašinu.

(Ona.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Italijanski šmeker ponovo oduševio u Beogradu: Šou Erosa Ramacotija u punoj "Areni"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike On