• 0

Ko je žena sa hiljadu lica ili: Drago nam je da se upoznamo

Njena priča može biti izgrađena na bibliotekama pročitanih knjiga ili sirovom životnom iskustvu, ali vredna je jer je baš njena. Takve žene i njihove priče su deo portala Ona.rs. Stalo nam je do svake.

  • 0
ona.rs Foto: CAN/Promo

Ona – lična zamenica za treće lice; upućuje na lice koje ne učestvuje u govornoj komunikaciji između govornika i sagovornika; označava nekoga zameničkim oblikom umesto vlastitim imenom, titulom i sl... Ovako je lična zamenica „ona“ definisana u Rečniku srpskoga jezika.

U životu, „ona“ može biti: majka, sestra, baka, ćerka, tetka, strina, ujna, rođaka, supruga, ljubavnica, verenica; profesorka, doktorka, pekarka, frizerka, arhitektinja, pevačica, astronautkinja; slikarka, glumica, naučnica, fotografkinja, sekretarica, direktorka, asistenkinja, pesnikinja, krojačica, kostimografkinja, poljoprivrednica, vozač tramvaja, kozmetičarka, stolarka, advokatica, babica, sobarica, čistačica... Vama bliska ili poprilično daleka. Draga ili ne baš simpatična. Autentična ili sasvim ordinarna. Inspirativna ili neharizmatična. Lepa ili drugačije lepa. Vitka ili elegantno popunjena. Mlada, srednjih godina ili starija. Poznata ili anonimna.

Kakva god da je, ona je svoja. Nekome se može učiniti šarmantna, nekome duhom prazna, ali njena jedinstvenost dolazi od nje same; njenog karaktera, jasnog stava, poštovanja sebe i drugih. Njena priča može biti izgrađena na bibliotekama pročitanih knjiga ili sirovom životnom iskustvu, ali vredna je jer je baš njena.

Takve žene i njihove priče su deo portala Ona.rs. Stalo nam je do svake. I one žene koja priču priča i one koja je čita. I one priče koja je upravo ispričana i one koja tek treba da se čuje. Mi smo tu da priča živi.

Drago nam je da se upoznamo i radujemo se svemu onome što vam možemo preneti i svemu ovome što možemo čuti od vas.

Dobro došli!

Olgica Kravljača, urednica portala Ona.rs

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona