• 0
 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Žena sa osmehom devojčice koja je zauvek promenila pogled na modu: 57. rođendan Sare Džesike Parker

 ≫ 

Vreme čitanja: oko 2 min.

Sara Džesika Parker kao da je deo šarolikosti, vedrine, pomalo idealizovanog života iz serije prenela i u sopstevni lik

  • 0
Sara Džesika Parker Foto: Profimedia/Lane Ericcson-PHOTOlink / Newscom

Američka glumica, dizajnerka i producentkinja Sara Džesika Parker danas proslavlja 57. rođendan. Profesionalno se oprobala u raznim oblastima, sa uspehom je iskoračila iz sveta glume u dizajn, ali ono što ju je zauvek obeležilo jeste jedna uloga, jedan lik - Keri Bredšo iz kultne serije "Seks i grad".

Pored toga što je neposredna kolumnistinja iz serije otvorila sve dotad tabu-teme u vezi sa seksom, muško-ženskim, muško-muškim i žensko-ženskim odnosima, ona je donela i nešto sasvim novo - izmenila je zauvek pogleda na modu. Ženama je otvorila vidike za sve što je moderno, odvažno, nesvakidašnje, za sve što je postalo "seks i grad" stil.

Keri Brešo, čiji lik, čini se, niko ne bi izneo kao šarmantna Sara Džesika Parker, pokazao je da ne postoje granice kada je moda u pitanju. Haljine za koje se mislilo da ih nose samo princeze, Keri bi ponela njujorškim ulicama uz teksas jaknu i pokazala da svaka žena u svakom trenutku treba da živi svoju bajku.

Deceniju pre nego što je "color blocking", kombinovanje jarkih boja, ustanovljeno i kao tehnika modnih kombinacija, Keri Bredšo je imala svoje male eksperimente kojima je zaludela sve žene.

Cipele, voljene i kombinovane na milion načina, stopala Sare Džesike Parker nosila su tako odvažno da je više nego očekivano bilo njeno kasnije bavljenje dizajnom cipela.


Večernje, dnevno, konvencionalno, ležerno, za starije ili mlađe - to u modnoj enciklopediji čuvene Keri nije postojalo. I baš takva je kasnije bila i Sara Džesika Parker. Na svaki crveni tepih donosila bi nešto kao iz "Seks i grada", moćno, njujorški, svetski. Baš nju bi svi čekali da bi videli koliko moda može biti maštovita, koliko granice mogu da se pomere.

Sarah Jessica Parker, Sara Džesika Parker Foto: Profimedia/Jason Howard/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency

I mada je fanovima bilo teško i da pomisle da poletna Keri, tačnije Sara Džesika Parker može da uđe u šestu deceniju, i to se desilo. Ali glumica je i u 57. godini pokazala koliko se može biti originalan i koliko prepoznatljiv osmeh može biti samo bogatiji za mnogo životnih iskustava.

Svaka bora na licu glumice koja je i majka troje dece govori koliko je svaki dan poseban, glamurozan, vredan uživanja. Sara Džesika Parker kao da je deo šarolikosti, vedrine, pomalo idealizovanog života iz serije prenela i u sopstevni lik.

Video: Kad modna ikona postane veganka, bunde zameni salatama

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona