• 0

Špankinja koja je osvojila svet: Penelope Kruz pleni u 48. godini

U susret 48. rođendanu španska muza postavlja standarde prirodne ženske lepote

  • 0
Penelope Cruz Kruz Foto: face to face / Face to Face / Profimedia

Večna muza Pedra Almodovara u prvom filmu zaigrala je sa 18 godina. Od čuvenog ostvarenja „Šunka šunka“, do filma „Vrati se“, koje ju je proslavio, sve je vodilo samo jednom – putu filmske slave Penelope Kruz.

Ćerka frizerke i auto-mehaničara, u rodnom Alkobendasu, u pokrajini Madrid, sanjala je da postane glumica. Baš su je filmovi Pedra Almodovara uveli u magičan svet.

Sudbina ili slučajnost, svoju prvu filmsku ulogu, u filmu „Šunka, šunka“, 1992. godine igrala je sa Havijerom Bardemom, danas svojim suprugom. Ova uloga je bila dovoljna da je magazin „People“ proglasi seks-simbolom, nakon čega ju je upoznala šira javnost, a njeni uspesi su počeli da se nižu.

Od „Devojke tvojih snova“ i nagrade „Goja“ za najbolju glavnu glumicu, njeni profesionalni koraci vode ka filmu „Sve o mojoj majci“, posle kog je definitivno i postala Almodovarova muza, kao pretplaćena na sve njegove velike uloge.

Nesvakidašnji film, nesvakidašnja Penelope - bila je to formula uspeha.

Pedro Almodovar, Penelope Cruz, Penelop Kruz Foto: Tanjug/AP

Jedina je Špankinja nagrađena Oskarom za najbolju sporednu glumicu, za ulogu u filmu „Ljubav u Barseloni“. Obeležila je svetske filmske bisere poput „Neba boje Vanile“, „Sahare“, „Pirata s Kariba“, a njen šarm nije mogao a da se ne stigne i do čuvenog filma „Seks i grad 2“, nastavka kultne serije.

Metju Mekonahi, Tom Kruz... mnogi holivudski srcelomci bili su u njenoj blizini, ali njeno srce i zvanično 2010. godine pripalo je njenom zemljaku i neponovljivom šarmeru Havijeru Bardemu. Jedan od najharizmatičnijih holividskih parova ima sina Lea i ćerku Lunu. Odgajaju ih vrlo pažljivo kada je savremena tehnologija u pitanju, pa će mališani tek sa 16 godina moći da koriste društvene mreže.

Uvek prirodna, Penelope pleni svojim izgledom i modnim odabirom. Spoj španske energije i prefinjene elegancije u njenoj izvedbi uvek izgleda jedinstveno. U susret 48. rođendanu španska muza postavlja standarde prirodne ženske lepote.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona