• 2

Šer danas proslavlja 76. rođendan: Diva koja ne posustaje i dalje pleni harizmom i lepotom

Slavna pevačica, čije je pravo ime Šerilin Sarkisian, rođena je 20. maja 1946. godine u Kaliforniji u El Centru

  • 2
Šer Cher Foto: Profimedia/The Mega Agency/Courtesy of UGG/MEGA

Pevačica, glumica, modna ikona, kantautorka, rediteljka, producentkinja, književnica, dizajnerka, osoba koja je osvojila bezbroj muzičkih i filmskih nagrada. Sve ovo stane u samo jedno ime - Šer.

Jedna od najuticajnijih žena šou-biznisa koja je tokom karijere prodala više 100 miliona ploča i osvojila Oskara i prestižnu nagradu u Kanu, danas puni 75 godina.

Slavna pevačica, čije je pravo ime Šerilin Sarkisian, rođena je 20. maja 1946. godine u Kaliforniji u El Centru. Iako danas uživa u bogastvu koje je stekla, Šer je imala veoma težak početak.

Odrastanje bez oca

Njen otac, vozač kamiona i strastven kockar napustio je porodicu kada je Šer imala samo dve godine. Njena majka, koja se udavala šest puta, jedva je uspevala da ih prehrani povremeno glumeći i radeći kao model.

Poznata pevačica napustila je kuću sa 16 godina, kada je u jednom lokalnom kafiću upoznala svog budućeg muža, muzičara Sonija. Sa nepunih 18 godina počinje njen strmoglavi uspon kada sa Sonijem snima duet "I Got You, Babe" - hit koji je prodat u više od četiri miliona primeraka. Ovu pesmu magazin Roling stoun uvrstio je među 500 najboljih pesama svih vremena.

Dva razvoda

Šer se 1969. udala za Sonija, sa kojim je dobila ćerku Čestiti, koja je pre nekoliko godina promenila pol. Njihov televizijski šou "Soni i Šer" bio je jedan od najgledanijih početkom sedamdesetih godina prošlog veka. Iako je sve delovalo idilično, posle pet godina braka, Šer i Soni se razvode u ne tako lepim odnosima.

Sonny Soni Bono, Cher, Šer Foto: Profimedia/The Hollywood Archive / Hollywood Archive

- On je meni bio kao otac koga se plašim, iako me nikada nije udario ili vikao, ali umeo je da bude veoma strog na zastrašujući, sicilijanski način. Nisam bila u stanju da mu se usprotivim. Sve jače sam osećala da moje potrebe ne mogu da dođu do izražaja, samo su se njegove odluke poštovale - bila je iskrena Šer u jednom intervjuu.

Međutim, 1975. godine, tek nekoliko dana posle zvaničnog razvoda, Šer se udala za rok muzičara Grega Almana s kojim ima sina Elajdžu Blu Olmana. Taj brak potrajao je nepune dve godine.

Šer, Greg Alman Foto: Profimedia/Zuma Press

Šer je poznata i po vezama s mlađim muškarcima. Bila je sa 16 godina mlađim glumcem Tomom Kruzom. Takođe je imala romansu i sa Valom Kilmerom, glumcem Erikom Stolcom, gitaristom Ričijem Samborom i sa 18 godina mlađim pekarom Robom Kamiletijem.

Posle padova, usledili su usponi

Kao majka dvoje dece, Šer je znala da mora da napravi izbor kada je reč o njenoj muzičkoj karijeri. Uprkos nekadašnjim željama da bude rok zvezda, prilagodila se aktuelnom ukusu i izdala disko-hit "Take Me Home", kao i album istog naziva, koji je postigao planetarni uspeh. Najprodavanija ploča gotovo kroz čitavu polovinu 1979. godine obezbedila je pevačici povratak u velikom stilu i povela je na nov, neočekivani put.

- Do smrti ću se plašiti siromaštva. To vam je kao kada gojazna devojka smrša 30 kilograma, ali za sebe i dalje misli da je ogromna. Odrasla sam u bedi i taj osećaj ostaće zauvek u meni. Imam veliki strah da se to ne ponovi - rekla je Šer.

Prva polovina devedestih godina dvadestog veka nisu bile najbolje za ovu talentovanu umetnicu. Stigao ju je hronični umor, sin Elajdža okrenuo se drogama, a bivši muž Soni je objavio autobiografiju u kojoj je Šer predstavio kao egoističnu, hladnu i nezahvalnu osobu.

Svoj veliki povratak doživele je 1998. godine sa albumom "Believe", kada je ponovo vladala top-listama širom planete.

Godinama se bori sa ozbiljnim zdravstvenim problemom

Šer se decenijama bori sa Epštajn-Barovim sindromom koji razara unutrašnje organe i uzrokuje hroničan umor. Oboljenje je neizlečivo, ali uz zdrav način života i adekvatnu ishranu može se držati pod kontrolom. Po svemu sudeći taj režim odražava se i na izgled velike zvezde koja u osmoj deceniji života izgleda zaista fantastično.

Tokom njene karijere, mediji je nisu štedeli na račun njenog izgleda i često su se brojale plastične operacije i korekcije na licu i telu koje je uradila. Ipak, neponovljiva Šer i dalje je mnogim ljudima velika inspiracija.

- Ja sam kao automobil iz luna-parka. Udarim u ivicu, krenem u rikverc i nastavim u drugom pravcu. Udarila sam u previše ivica u svom životu, ali ne stajem - rekla je Šer.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Nena

    20. maj 2022. | 18:09

    Divna Ser

    Podelite komentar

  • angie

    6. jun 2022. | 11:01

    Volim Šer, ima i dobre pesme ali mislim da je i odlicna glumica, svaka joj cast kako dobro izgleda u tim godinama, da radila je brojne korekcije u nanoklinici, pa sta, ko nije od tih zvezda radio. Ali ona ima i prirodnu lepotu. Prava diva.

    Podelite komentar