• 0
 ≫ 

Tejlor Svift je postala počasni doktor likovnih umetnosti: Put do uspeha bio je praćen odbijanjima

 ≫ 

Sviftova je zahvalila roditeljima i bratu Ostinu što su podržavali njene snove i pozvala sve ostale diplomce da pokažu zahvalnost svima koji su im pomogli na njihovom putu ka uspehu

  • 0
Taylor Swift Tejlor Svift

Foto: Profimedia/TheImageDirect.com

Pevačica Tejlor Svift postala je u sredu počasni doktor likovnih umetnosti na Univerzitetu u Njujorku. Predstavnici ovog Univerziteta su Svift opisali kao "jednu od najuspešnijih i najslavnijih umetnica svoje generacije". Ona je takođe imala tu čast da održi ovogodišnji uvodni govor na stadionu Jenki.

Obraćajući se studentima generacije 2022 Univerziteta u Njujorku, pevačica Tejlor Svift je održala govor i svim diplomcima uputila korisne životne savete.

Tejlor je rekla maturantima da su njena priznanja zaista rezultat nečeg drugog: višestrukih odbijanja. Sviftova je rekla da se zbog tih tužnih trenutaka – u njenom ličnom i u profesionalnom životu – osećala bezanadežno usamljeno dok je odrastala, počevši od veoma ranog doba.

Kao dete, rekla je, bila je jako povređena nakon što nije bila pozvana da prenoći kod drugarice. Sećala se da se povezala sa muzičkim rukovodiocima sa 13 godina i da joj je rečeno da "samo 35-godišnje domaćice slušaju kantri muziku".

Njeni odgovori na te trenutke bili su rečiti. Sama u svojoj sobi, rekla je, pisala bi pesme koje bi je odvele na neko drugo mesto. Objavljivala je pesme na "MySpace-u" i povezivala se sa drugim tinejdžerskim kantri fanovima na mreži.

Upornost i rad na sebi, ali pre svega vera su se u njenom slučaju isplatile. Sa 15 godina potpisala je prvi ugovor, a prvi studijski album objavila je 2006. godine sa 16 godina. Njen sledeći album "Fearless" osvojio je četiri Gremija, uključujući album godine, 2010. godine.

Osvrćući se na svoju blistavu karijeru na početku svog govora, dodala je:

- Prošli put kada sam bila na stadionu ove veličine, plesala sam na štiklama i nosila svetlucavi triko. Ova odeća je mnogo udobnija.

Sviftova je zahvalila roditeljima i bratu Ostinu što su podržavali njene snove i pozvala sve ostale diplomce da pokažu zahvalnost svima koji su im pomogli na njihovom putu ka uspehu.

Podsticala je studente da pomisle na onoga ko se brinuo o njima kao dete i sugerisala da studenti treba da smisle način da se zahvale toj osobi - da je pronađu u masi i lično joj se zahvale i da je uvek imaju u mislima.

Superzvezda se takođe skromno našalila tokom svog govora, rekavši:

- Sigurna sam 90 odsto da sam pozvana samo zato što imam pesmu koja se zove "22".

Dosadašnji dobitnici počasnog doktorata NYU su bivši predsednik Bil Klinton, aktivista za građanska prava Džon Luis, osamnaestostruka dobitnica Gremija Areta Frenklin i glumac Bili Kristal, koji je takođe diplomirao na Odseku za umetnost.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona