• 0

U susret rođendanu Nikol Kidman: Riđokosa lepotica hladnog držanja i raskošnog talenta

Iako joj zameraju na preteranom korišćenju botoksa i hladnom držanju, Nikol Kidman i dalje pleni posebnim šarmom i društvenom angažovanošću

  • 0
Nicole Nikol Kidman Foto: WARNER BROS / AFP / Profimedia

U susret rođendanu jedne od najomiljenijih glumica svih vremena, neodoljive Nikol Kidman, koji će proslaviti sa svojim najbližima 20. juna, donosimo vam par zanimljivih detalja iz njenog života.

Australijska glumica raskošnog talenta rođena je 1967. u Honoluluu, na Havajima. Poznata je po vanserijskom talentu i svestranosti, ali i po prirodnom osećaju za filantropiju i humanitarni rad.

Dodela Oskara 2022 Foto: Tanjug/AP

Ova australijska lepotica od početka karijere intrigira javnost egzotičnim izgledom u vidu riđokosih lokni i skoro uvek hladnim držanjem.

U najvećem fokusu javnosti bila je kada je otpočela vezu, koja je kasnije završila i brakom sa Tom Kruzom na snimanju filma "Dani grmljavine". Ćerka Izabela Džejn i sin Konor Entoni bili su njihova usvojena deca. Nikol i Tom razveli su se posle 10 godina zajedničkog života, navodeći kao razlog za razlaz "nepomirljive razlike".

Ipak, ovaj film je Nikol otvorio vrata ka svetskoj slavi. U višedecenijskoj karijeri izdavaju se veliki blokbasteri poput filmova "Australija", "Hladna planina", "Mulen ruž" (mjuzikl u kom je pokazala sav svoj talenat za scensko-muzički performans)…

Nakon burnog razvoda od Kruza, na jednom od događaja koji se organizuju u čast Australijanaca u Americi, Nikol upoznaje Kita Urbana, australijskog kantri muzičara, sa kojim ima ćerke Sandej Rouz Kidman Urban i Fejt Margaret Kidman Urban.

Poslednjih godina Nikol sve češće poseže za estetskim korekcijama. Mnogi smatraju da je preterala u korišćenju botoksa, a ovaj vid podmlađivanja posebno je razočarao njene obožavaoce koji joj na tome najviše zameraju.

U susret 55. rođendanu koji će proslaviti sutra, Nikol može da bude ponosna na sva svoja životna i poslovna ostvarenja. Od 1994. je ambasador dobre volje za UNICEF, a od 2006. i za UNIFEM. Dobila je najviše civilno priznanje od australijske vlade za doprinos scenskim umetnostima i humanitarnom radu za zdravlje žena.

U filmu "Billy Bathage" dobila je prvu nominaciju za "Zlatni globus", a zatim i za ostvarenja "Far and Away" i "Batman Forever".

Saradnja koju je Kidmanova ostvarila sa najvećim modnim kućama, kada je za tri minuta zaradila 12 miliona dolara, dovela ju je na Forbsovu listu 100 najplaćenijih glumica, ali i 100 najmoćnijih javnih ličnosti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona