• 1

Ljubav prema umetnosti pretočena u originalan nakit: Andrijana ima pravi poklon za najvažnije trenutke

Andrijana Mijailović, mlada umetnica i preduzetnica, svoju kreativnost pretače u božanstvene komade nakita o kojim se sve viša priča

  • 1
nakit, narukvice, andrijana mijailovic

Privatna arhiva

Andrijana od malih nogu gaji ljubav prema dizajniranju nakita, što uopšte i nije bilo iznenađenje ni za nju niti za njene roditelje, budući da su oboje slikari. Odrastajući uz dva umetnika, najpre se oprobala u slikanju, dekorisanju, čak i vezu, da bi na kraju došla do svoje prave prirode i ljubavi - nakita. I tako je Andrijana svoju ljubav pretočila u uspešan biznis.

Na osnivanje svog brenda nakita odlučila se na nagovor prijateljice Mirke koja je verovala da hobi može da pretvori u biznis. Vaspitačica i medicinska sestra po vokaciji, Andrijana je tako postala ekspert za nakit. 

Prvi korak je bilo otvaranje biznis stranice na "Instagramu" i tada je sve krenulo. Usledio je veliki broj porudžbina zadovoljnih drugarica i poznanica koje su na prvi pogled prepoznale ono što izdvaja njene proizvode od sličnih na tržištu. A onda se krug zainteresovanih za nesvakidašnje komade nakita proširio, te je Andrijana imala sve više posla.

- Smatram da je organizacija ključna u svemu što radimo. Bez dobre organizacije ne verujem da bi postigla sve ono što danas jesam. Na prvom mestu sam mama, pa domaćica, koleginica, ali i žena - pokretač malog biznisa. Početi samostalan posao nije nimalo jednostavno, velika je konkurencija, tržište je neumoljivo, ali takođe treba uzeti u obzir da sam sve otpočela u vreme korone, koja je sve dodatno otežala. Ipak, ako verujete u sebe i u ono što radite, onda je uspeh zagarantovan - kaže ova mlada uspešna preduzetnica.

Ono što posebno ističe jeste ogromna podrška porodice za koju smatra da je ključna karika za sav uspeh koji je do sada postigla.

nakit, narukvice, andrijana mijailovic

Privatna arhiva

- Ponekad pomislim da je njima mnogo teže nego meni. Ne verujem da bih sada bila tu gde jesam da mi nije njih - dodaje Andrijana.

Upravo je jedan od članova porodice, ćerka Mia, bila i inspiracija za naziv brenda. Sa bratom Nikolom ona je i mamina ispomoć u pravljenju nakita.

Što se tiče inspiracije za dizajniranje, Andrijana kaže da joj toga nikada ne manjka. Trudi se da se stil nakita koji pravi uklopi uz bio koju odevnu kombinaciju.

Kada pravi nakit za određenu osobu, bitno joj je da zna stil osobe koja će nositi njen nakit, pa na osnovu toga sklapa boje, dizajn, kao i materijal (perlica) od kog će poklon biti napravljen. Naravno, dosta prati trendove jer je to u ovom poslu neizbežno i važno za napredovanje, ali smatra da nije dobro u potpunosti im podlegati.

Andrijanin cilj je da svaki komad nakita bude unikat.

nakit, narukvice, andrijana mijailovic

Privatna arhiva

Pored pojedinačnog komadnog nakita u vidu minđuša, narukvica i ogrlica, Andrijana pravi i poklon-korpe za posebne prilike i događaje. Tako na primer u poklon-korpi za rođenje deteta, što najviše i pravi uposlednje vreme, mogu se naći pokloni i za mame i bebe. Setovi sadrže personalizovane narukvice/ogrlice, lančiće za cucle sa imenom bebe, personalizovane postere, kao i dodatak, igračku ili ćebe.

nakit, narukvice, andrijana mijailovic

Privatna arhiva

Kao i za sve što želimo da radimo kvalitetno i pritom dobijemo pozitivne reakcije, poštovanje i trajanje, tako i za samu izradu nakita je potrebno puno ljubavi, truda, vremena i ulaganja.

- Kada namenski radim za nekog poklon i vidim da je osobi koja ga poklanja to poseban momenat u životu, onda sebe uložim dvostruko i potrudim se da taj poklon ostavi bez daha i onog ko s radošću poklanja i osobu koja će ga sa zadovoljstvom nositi - kaže kroz osmeh Andrijana.

Video: Trikovi sa nakitom: Sve što vam treba jeste ukosnica

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Baksuz

    8. jul 2022. | 19:34

    Šta znači reč , vaspitačiva?!

    Podelite komentar