• 0

Kejt Midlton, princeza Dajana i Megan Markl u ovim haljinama prekršile su pravila kraljevske tradicije

Haljine ne smeju da budu kratke, a dekolte treba da bude pristojan

  • 0
Kejt Midlton

Foto: Shutterstock

Dame sa dvora treba strogo da paze kako se ponašaju, ali i da poštuju način oblačenja koji vlada već dugo u kraljevskoj tradiciji. Ipak, Kejt Midlton, Megan Markl i princeza Dajana nekoliko puta su prekršile kraljevski protokol.

Svima je poznato da kraljica Elizabeta II više voli da nosi suknje i haljine od pantalona. Nju gotovo nikada nismo videli u pantalonama pa stoga kraljica očekuje da sve dame sa dvora nose ove ženstvene komade na važnim događajima.

Ono što je važno i što zahteva kraljevski dres-kod je da suknje i haljine moraju da budu određene dužine, tojest ne bi smele da budu kratke, već do kolena.

Ivica haljine ili suknje ne bi smela da bude viša od 10 centimetara iznad kolena.

Kada nose haljine, dame sa dvora moraju da paze da im vetar slučajno ne podigne materijal i tako otkrije noge. Takvu nezgodu imala je vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton kojoj je lepršavu kraću žutu haljinu vetar podigao i otkrio malo više kože.

Catherine Middleton Princeze u minićima

Foto: Profimedia/Bauer Griffin/GF/REHAB

Framerke su dozvoljene, ali samo tokom neformalnih događaja kao što su privatne šetnje sa porodicom. Megan Markl nosila je farmerke pre nekoliko godina na tensikom takmičenju Vimbldon kada se i pisalo da je tako prekršila kraljevski protokol. Megan je takođe nosila kraće haljine od onoga što se očekuje, kao i slobodnije dekoltee, ali delovalo je da ona nije mnogo marila za to.

Meghan Markle  Megan Markl

Foto: The Mega Agency / Profimedia

Pokazivanje dekoltea je takođe nepristojno ponašanje za dame sa dvora, ali je princeza Dajana često kršila ovo pravilo, pa je torbicama prekrivala dekolte.

Princeza Dajana Princeze u minićima

Foto: Profimedia/Shutterstock Editorial/Mike Forster/Daily Mail

U jednu od haljina koje krše kraljevski protokol ubraja se i mala crna haljina koju je nosila Ledi Di i koju nazivaju osvetničkom haljinom jer ju je obukla kada je princ Čarls na televiziji javno priznao prevaru.

Princeza Dajana

Foto: Profimedia/Martin Keene / PA Images

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona