• 2
 ≫ 

Pevačica Halsi o pravima na abortus: "Očajnički sam želela da prekinem trudnoću koja mi je ugrožavala život"

 ≫ 

Njen intervju je objavljen samo nekoliko dana nakon što je desetogodišnjoj žrtvi silovanja, koja je bila šest nedelja trudna, odbijen abortus u Ohaju

  • 2
Halsey

Foto: Profimedia/ENT/SplashNews.com/Splash

Pevačica Halsi se nikada nije libila da govori o pravima na abortus, posebno u vezi sa nedavnom odlukom Vrhovnog suda. Sada je američka pevačica hrabro progovorila o svom iskustvu sa abortusom u veoma intimnom intervjuu za "Vog".

Halsi je ranije govorila o svojoj borbi sa endometriozom, za koju kažu da je doprinela problemima reproduktivnog zdravlja. Ova 27-godišnjakinja otkrila da je imala tri pobačaja pre nego što je napunila 24 godine. Jedan od ovih pobačaja je bio posebno traumatičan, a abortus je izveden ne bi li joj se spasao život.

- Jedan od mojih pobačaja zahtevao je abortus, jer moje telo ne može samo da prekine trudnoću i rizikovala bih da uđem u sepsu bez medicinske intervencije - rekla je ona.

- Tokom ove procedure sam plakala. Plašila sam se za sebe i bila sam bespomoćna. Očajnički sam želela da prekinem trudnoću koja mi je ugrožavala život.

Halsi je bila toliko užasnuta ovim iskustvom da je ponovo napisala svoj testament tokom trećeg trimestra trudnoće.

- Posle prošlih iskustava, bila sam spremna na najgore. Dala sam detaljna uputstva u vezi sa doniranjem organa. Kako je smešno da, dok moje sopstveno srce ne predstavlja ništa više od serije nevoljnih pokreta na operacionom stolu, kucanje srca u mojoj materici može značiti da ne mogu da spasem sopstveni život.

Dok je Halsi sada presrećna što je majka i što je doživela "euforiju izabranog majčinstva", ona se i dalje bori za pravo svake osobe da abortira ako to želi. Njen intervju je objavljen samo nekoliko dana nakon što je desetogodišnjoj žrtvi silovanja, koja je bila šest nedelja trudna, odbijen abortus u Ohaju. Abortus je sada zabranjen u ovoj državi, osim u slučajevima "životne opasnosti" ili "teško ugroženog fizičkog zdravlja". Ova devojčica nije ispunila kriterijume.

Halsin lični intervju bio je zapravo prozivka za sve one koji su igrali ulogu u okončanju prava na abortus.

- Mnogi ljudi su me pitali da li sam, otkako sam rodila dete nakon godina borbe da to uradim, preispitala svoj stav o abortusu. Odgovor je čvrsto ne. U stvari, nikada se nisam osećala snažnije zbog toga. Moj abortus mi je spasio život i ustupio mesto mom sinu da dobije svoj. Svaka osoba zaslužuje pravo da bira kada, da li i kako će doživeti ovo iskustvo koje menja život. Držaću svog sina u jednoj ruci i boriću se svom snagom drugom rukom - zaključila je.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Milorad

    13. jul 2022. | 19:29

    Koje gluposti, izgleda da ste sve vi ugrozene u mozak kad ostanete trudne. Ko brani trudnicama ako se utvrdi da sa plodom nesto nije u redu, ili zena ima zdravstvenih problema, ili je zaceto neprirodnim putem, t.j nevoljno putem necijeg silovanja. Ovde je prica o zdravim zenama, i normalnoj trudnoci.

    Podelite komentar

  • Ja

    14. jul 2022. | 08:04

    Imala sam 19 god.,ostala trudna.Trudnoća nije bila zeljena,abortirala sam.Imam 51 god.,dvoje odrasle dece,nikada se nisam pokajala.Na zalost,ne postoji 100 %sigurno sredstvo za kontracepciju.Devojke i žene ne smeju da se na to oslone.Jedino im preostaje apstinencija.Ali šta svet kojim vladaju muškarci zna o tome?

    Podelite komentar