• 2

Upoznajte najtetoviraniju ženu ikada: Prvu tetovažu uradila sa 50 godina

Ginisova rekorderka Šarlot Gutenberg, žena sa najviše tetovaža, danas ima 73 godine i čak 98,75 odsto tela prekrivenih mastilom

  • 2

Ginisova rekorderka Šarlot Gutenberg obožava tetovaže.

Ova stanovnica Floride, koja danas ima 73 godine, još 2015. je prvi put uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda kao najstarija žena na svetu sa najviše tetovaža - tada je čak 91,5 odsto njenog tela prekriveno mastilom. Uvrštena u Ginisovu knjigu rekorda i 2017. i 2018, Šarlotina ljubav prema tetovažama brzo je postala medijska senzacija.

Ovu strastvenu posvećenost gaji zajedno sa partnerom Čakom Helmkeom, koji drži rekord za najviše tetoviranog starijeg muškarca.

Šarlot u međuvremenu nije prestala da ulazi u salon za tetoviranje dok nije mastilom prekrila čak 98,75 odsto svog tela, čime je povećala svoj rekord i postala starija građaka sa najviše tetovaža.  Time je dodala još dve titule na svoju listu priznanja, kao najtetoviranija žena ikada i najtetoviranija žena na svetu.

Kaže da je njeno telo sada u "punom zasićenju", a samo lice i mali deo ruku nisu obeleženi.

Tokom svog života, kako se navodi na zvaničnom sajtu Ginisovog rekorda, Šarlot se uvek divila bivšoj rekorderki Izobel Varli, koja je držala rekord 1990. godine. Iako je oduvek cenila umetnost tela, svoju prvu tetovažu je dobila tek posle svog 50. rođendana!

- Odmah sam znala da želim da dobijem "celo odelo“ - izjavila je Šarlot, prisećajući se svoje prvobitne odluke da napravi tu početnu tetovažu.

Tokom jedne od svojih preliminarnih sesija upoznala je Čaka – koji se dobrovoljno javio da je drži za ruku tokom ostatka bolne čarolije, znajući koliko je boli. Od tog trenutka njihova veza je rasla i postali su poznati u svom rodnom gradu Melburnu po tome što su "najviše tetovirani stariji građani".

Zajedno, par drži dva dodatna rekorda – Čak ima najviše tetoviranih lobanja na telu (čak 376) i Šarlot sa najviše tetoviranih perja na telu (njih 216).

Šarlot je ponekad dobijala negativne i osuđujuće komentare od drugih, ali je ipak ponosna na svoja rekordna dostignuća.

- Posedovanje tetovaža nam je dalo mogućnost da pokažemo svima da mogu biti drugačiji, da mogu da se izraze i da nije važno kako to rade  – poručila je rekorderka.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Boža zemunac

    19. jul 2022. | 22:04

    Luda baba. Đavo ušao u ludu babu.

    Podelite komentar

  • Rv

    19. jul 2022. | 20:04

    Oh boze kakva nakaza ni sjediti nebi hteo pored tebe 😂😂😂😂😂

    Podelite komentar