• 0
 ≫ 

Šer progovorila o svojim pobačajima: Zbog novog zakona o abortusu tvrdi da žene u Americi nisu bezbedne

 ≫ 

Šer kaže da je mislila da nikada neće morati javno da priča o tome

  • 0
Šer, Cher

Foto: Shutterstock

Legendarna pevačica Šer otkrila je manje poznate detalje iz svog života, a sve zbog novog zakona u Americi kojim se ukida pravo žena na abortus, prenosi "Popsugar".

Mnoge poznate ličnosti oglašavale su se povodom zakona u Americi kojim se ukida pravo žena na abortus osim u određenim uslovima pa su zbog toga mnoge javno izrazile svoje nezadovoljstvo.

Legenda muzičke pop scene, pevačica Šer, podelila je svoju potresnu priču o pobačaju na Tviteru.

- Kada sam bila mlada imala sam 3 spontana pobačaja. Prvi sam doživela sa 18 godina. Bila sam sama u kući, jecala sam dok sam ležala na podu. Kada sam došla kod doktora već sam vrtištala od bolova. U liftu nisam mogla ni da stojim na svojim nogama. Odmah su me poslali u bolnicu i pravac u operacionu salu. Šta bi se danas sa mnom desilo? - napisala je Šer velikim slovima aludirajući na to šta bi se desilo s njom u sadašnjem trenutku kada je abortus zabranjen, a njoj je tada bila neophodna hitna intervencija prekida trudnoće.

Ovaj zbunjujući zakon otežava ženama odgovarajući tretman za situacije kao što su pobačaji i vanmaterične trudnoće.

Medicinske procedure koje se koriste u ovim slučajevima ne smatraju se abortusom, ali čak i u ovim situacijama postoje izveštaji u kojima zdravstveni radnici oklevaju da pruže negu i pomoć ženama plašeći se od mogućih pravnih posledica.

Jedan obožavalac je napisao u komentarima da nije znao da je pevačica imala pobačaje, a ona je na to odgovorila:

- Mislila sam da nikada neću morati to da otkrijem. Politika će uništiti žene. Majke, sestre, tetke, rođake, prijateljice, nijedna žena nije sigurna u Americi - bila je oštra Šer.

Šer je ovom porukom želela da ukaže da je restriktivni zakon o abortusu štetan za milione ljudi, ne samo za žene koje traže abortus jer je bilo izveštaja da su osobama sa reumatoidnim artritisom i lupusom onemogućili pristup leku koji se zove metotreksat jer bi lek mogao u teoriji da se koristi za prekid trudnoće.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona