• 1
 ≫ 

Kao dete je ostala bez ruku i nogu, ali do ciljeva stiže voljom i trudom: Za nju granice ne postoje

 ≫ 

Ona je čak položila vozački ispit i priznaje da nije bila sigurna kako će to izvesti, ali je želja da postane nezavisna bila toliko jaka da nije postojalo ništa što bi je sprečilo u toj nameri

  • 1

Izabel Vil (19) iz Velike Britanije život je promenjen u samo jednom danu kada su joj doktori 2010. godine dijagnostikovali meningitis. Ova devojka imala je samo sedam godina kada morala da se bori za život.

Prema njenim rečima, jednog dana, kada je bila u školi, nastavnici su primetili da sa njom nešto nije u redu, te su mislili da ima grip i poslali je kući. Kada je došla kući, njeni simptomi su se samo pogoršali, pa su njeni roditelji doneli odluku da je odvedu u bolnicu.

Kad je otišla u bolnicu jedino što su lekari mogli da joj kažu jeste da moraju da joj amputiraju obe ruke i noge gotovo do laktova i kolena kako bi joj spasili život.

Kako kaže, bilo je teško prilagoditi se novom načinu života koji je pun prepreka i ograničenja. Ali, ova devojka, danas, 12 godina posle operacije, živi život punim plućima.

Izabel je na društvenim mrežama poznata zbog svog šminkerskog umeća, a mnogi joj predviđaju uspešnu karijeru.

Osim šminkanja, Izabela radi u marketingu za jednu firmu koja se bavi automobilima. Ona je čak položila vozački ispit i priznaje da nije bila sigurna kako će to izvesti, ali je želja da postane nezavisna bila toliko jaka da nije postojalo ništa što bi je sprečilo u toj nameri.

Izabel je nedavno dobila "British Citizen Award" nagradu za svoje izuzetne poduhvate u oblasti obrazovanja. Njen pozitivan stav i pogled na život naterali su je da izvuče najbolje iz svoje situacije i sve preokrene u svoju korist, piše Derbytelegraph.

Među stvarima koje je postigla u proteklih deset godina, Izabel je napravila Jutjub kanal na kom je objavljivala video-snimke u kojima je govorila o stereotipima kada je reč o ljudima sa invaliditetom. Nju takođe na društvenoj mreži Instagram prati više od pola miliona ljudi, a i tamo se fokusira na osobe sa invaliditetom i savetima za lepotu.

Ova hrabra devojka je osnovne i srednje studije završila sa odličnim uspehom, a nedavno je upisala i koledž na kom se odlično snalazi.

U jednom intervjuu za strane medije, Izabel se prisetila najtužnijih dana u životu.

- Srce mi je u bolnici stalo, doživela sam višestruko otkazivanje organa i pala sam u komu. Doktori su odlučili da mi amputiraju ekstremitete jer su krajevi na sva četiri uda izgubili cirkulaciju, odnosno bili su mrtvi. Operacija je trajala šest sati - prisetila se Izabel.

Setila se i trenutaka kad joj je odlazak u školu predstavljao pravo mučenje.

- Deca su zlobna i često su mi govorila užasne stvari, iako sam stajala blizu njih i mogla sve da čujem. Sada je mnogo lakše. Srećna sam, sigurna u sebe i svoja dostignuća. Nemojte da me pogrešno shvatite, biti četvorostruko amputiran ima svoje uspone i padove. Ali, moje telo je jedino telo koje ću ikada imati i naravno da ga volim. Zašto bih onda trošila svoj život na tugu ili nesigurnost zbog nečega što ne mogu da promenim - zaključila je ova hrabra devojka.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Dasa

    27. avgust 2022. | 21:22

    Ovu zivotnu pricu bi trebalo svako da procita...bar nekoliko puta!!! Cestitam na izuzetnosti ovoj hrabroj devojci!

    Podelite komentar