• 0
 ≫ 

Zendaja piše istoriju: Prva Afroamerikanka koja je dva puta osvojila Emi nagradu

 ≫ 

Čak i ako ne možemo da se povežemo sa Ruinom specifičnom zavisnošću, gledajući kako se Ru sa njom bori, nas tera da  sebe sagledamo kroz svoje lične demone

  • 0
Emmy awards 2022. Foto:Tanjug/AP

Dodela Emija, 74. po redu, propraćena je istaknutim trenucima i istorijskim prekretnicama. Ovo se najviše odnosilo na Zendaju koja je postala prva glumica afroameričkog porekla koja je dva puta osvojila nagradu za glavnu žensku ulogu. U pitanju je uloga tinejdžerke Ru u hit seriji "Euforija".

Zendaja je jedna od najvećih zvezda u usponu u poslednjih nekoliko godina, istakavši se glumeći u hit filmovima kao što su trilogija o Spajdermenu Džona Votsa, "Dina" i "Najveći šoumen", ali upravo u "Euforiji" se dokazala kao vrhunska glumica.

Ru, lik koji timači,  veoma je složena: iskrena, inspirativna, buntovnički nastrojena, ali i tragična. Ono što je Zendaja donela toj ulozi u poslednje dve sezone serije nije ništa drugo do maestralno. Naročito prošle sezone kada se Ru našla u nekoliko emocionalno intenzivnih situacija dok je nastavila da se bori sa zavisnošću.

U vezi sa tim, u svom snažnom govoru na dodeli nagrada Zendaja se zahvalila obožavaocima serije što su podelili svoje priče o tome kako im je Ru pomogla kroz sopstveni proces lečenja. To je razlog zbog kog je serija odjeknula kod tolikog broja ljudi.

Čak i ako ne možemo da se povežemo sa Ruinom specifičnom zavisnošću, gledajući kako se Ru sa njom bori, nas tera da sebe sagledamo kroz svoje lične demone. Ta vrsta lakoće sa kojom je Zendaja otelotvorila lik Ru je čini zaista velikom umetnicom.

Međutim, to je samo na narativnoj strani stvari. Sa tačke gledišta stvarnog sveta, ono što je Zendaja postigla u smislu predstavljanja ovogl lika je toliko važno. Glumica ima riznicu značajnih nastupa do sada u svojoj mladoj karijeri, a briga koju nastavlja da ulaže u svoj lik Ru znači mnogima. Imala je veliki uticaj na ljude koji se bore sa zavisnošću

"Euforija" je od svog debija 2019. godine jedna je od najboljih tinejdžerskih drama ikada napravljenih zahvaljujući filmskoj režiji koja oduzima dah, emocionalno zamršenom pisanju i moćnim izvedbama. Zendaja, koja je takođe postala izvršni producent serije u drugoj sezoni, i njeno tumačenje Ru samo doprinose sjajnom uspehu serije.

Video: Naomi Kembel u crnoj toaleti zasenila sve na crvenom tepihu: 75. BAFTA-a dodela filmskih nagrada

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona