• 1
 ≫ 

Ginekolog o novom trendu među ženama: Da li je parenje čajem dobro za vašu intimu?

 ≫ 

Na društvenoj mreži "TikTok" devojke redovno objavljuju video-snimke u kojima pokazuju kako izgled proces parenja

  • 1
Jajnik, jajnici

Foto: Shutterstock

Intimna higijena je nešto što svakoj ženi treba da bude polazna tačka nege. Žene su naročito osetljive i podložne raznim vaginalnim infekcijama i zbog toga je pravilna intimna higijena važna ne samo da budemo čiste i sveže, već i da bismo sprečile zdravstvene probleme.

Kada je reč o higijeni vagine, ginekolozi uglavnom preporučuju pamučni veš i adekvatne proizvode koji su uglavnom na biljnoj bazi.

Međutim, neke žene su rešile da odu korak dalje i pomoću parenja "dubinski" očiste svoju vaginu. Naime, na društvenoj mreži "TikTok" devojke redovno objavljuju video-snimke u kojima pokazuju kako izgled proces parenja biljnim čajevima. One skuvaju veću količinu biljnog čaja, sipaju ga u određenu posudu iznad koje sednu, dobro se uškuškaju i na taj način pare vaginu. Proces traje sve dok se čaj ne ohladi.

Krisi Tejgen  je svojim fanovima otkrila da pari vaginu, tako što je objavila fotografiju na društvenoj mreži "Instagram".

- Maska za lice, topla obloga, parenje vagine. Ne znam da li nešto od ovoga funkcioniše, ali ne može da škodi? - napisala je Krisi Tejgen .

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Krisi nije prva zvezda koja je javno priznala da koristi ovaj tretman, o tome je već pričala Gvinet Paltrou 2015. godine.

- Sedite na nečemu što je neka vrsta mini-trona, a kombinacija infracrvene i aromatične pare čisti vašu matericu. To je neka vrsta energetskog oslobođanja i pomaže da se balansira nivo ženskih hormona - napisala je tada Gvinet u svom blogu.

Ovaj neobični tretman navodno ublažava menstrualne grčeve, oslobađa od nadutosti, reguliše trajanje menstruacije, poboljšava plodnost, isceljuje reproduktivni sistem nakon rađanja, leči hemoroide i hronične vaginalne infekcije i ublažava simptome menopauze.

Ali, da li je to stvarno tako i da li ovaj tretman ima pozitivne efekte na zdravlje vagine, za Ona.rs odgovara ginekolog Slavica Vasiljević.

- To je kao i svaka inhalacija i verujem da ne može da šteti. Poenta je u tome da ne treba preterivati, kao ni sa vaginalnim ispiranjem. Ta biljna para može samo da popravi cirkulaciju i vlažnost vagine - kaže dr Slavica Vasiljević.

Prema rečima naše sagovornice, ovaj tretman ne treba raditi često i treba biti vrlo pažjiv kada je u pitanju higijena prostora u kom se tretman obavlja, a treba voditi računa i o temperaturi pare.

- Toplota treba da bude ista kao i kada radite inhalaciju na nos. Najvažnije je imati osećaj prijatnosti, ne treba sebe izlagati velikim temperaturama, jer to nije dobro. Proverite temperaturu unutrašnjom stranom podlaktice i tako ćete znati da li je odgovarajuća - zaključuje ginekolog Slavica Vasiljević.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • šizela

    20. septembar 2022. | 15:40

    "Dokon pop i jariće krsti"

    Podelite komentar