• 2
 ≫ 

Monika Beluči slavi 58. rođendan: Neprolazna lepota, glamur i jedinstven glumački dojam

 ≫ 

Holivud je bio opčinjen lepotom, šarmom i seksipilnošću glumice

  • 2
Monika Beluci

Foto: Profimedia

Monika Beluči je 30. septembra napunila 58 godina. Najuspešnija je italijanska manekenka i glumica, a mnogi je smatraju najlepšom ženom današnjice. Počela je da se bavi modelingom sa željom da joj to bude sporedni posao jer je oduvek volela modu, a bio joj je i potreban novac da završi studije prava. Međutim, kada je odlučila da svoj sporedni posao pretvori u posao sa punim radnim vremenom, njen život je krenuo novom putanjom.

Monika je postala uspešna posle 30, postala majka sa skoro 40 i dokazuje da je žena sposobna da sama kreira svoju sudbinu.

Karijera modela je vinula u zvezde

Sa šesnaest godina, Monika je sklopila ugovor sa modeling agencijom, a kasnije je morala je da odustane od advokatske karijere. Modeling joj je doneo uspeh po kome je danas i prepoznajemo. Pozirala je za poznate časopise, sklapala ugovore i bila zaštitno lice najpoznatijih modnih i kozmetičkih brendova. A onda se desio njen filmografski debi.

Od 1991. Monika Beluči je počela da se pojavljuje na televiziji, u epizodnim ulogama, ali ju je primetio poznati reditelj Frensis Ford Kopola. On je 1992. godine ponudio ozbiljnu ulogu neveste grofa Drakule, nakon čega je postala tražena od strane američkih i evropskih reditelja.

Zapanjujući uspeh Moniku je ostvarila nakon rada u filmu "Stan", nagrađena je "Cezarom" i osvojila je simpatije publike. Na setu je upoznala i glumca iz Francuske, Vensana Kasela. Godinu dana kasnije, Monika je dobila glavnu ulogu u filmu "Doberman". Nakon ovog filma, glumica je dobila je mnogo ponuda od reditelja, ali je postavila velike zahteve. Želela je da glumi sa onim rediteljima koji ne samo da mogu da istaknu njenu lepotu, u šta ionako nije bilo sumnje, već da u potpunosti otkriju njen glumački talenat.

To se i desilo 2000. godine, nakon objavljivanja filma "Malena", Monika je savršeno uspela da otelotvori svoj imidž na filmu i pokaže da je lepota i dar i prokletstvo.

Uloge koje dokazuju njen pun potencijal

Sama Monika svoju ulogu u filmu "Nepovratno" iz 2002. godine smatra svojim najboljim i najhrabrijim radom. Sadrži scene nasilja, odigrane toliko realistično da se publika osećala loše dok je gledala, sa čime se slaže i sama glumica.

Nakon objavljivanja filmova "Suze sunca" i "Matriks", Holivud je bio opčinjen lepotom, šarmom i seksipilnošću glumice. Istovremeno, Monika je zaista volela igra u raznim žanrovima kako bi svima pokazala da može da iznese bilo koju ulogu. U njenoj filmografiji postoje fantastična otelotvorenja princeza i zlikovaca, kurtizana i Hristovog sledbenika.

Osnažila je žene da drugačije gledaju na lepotu i starenje

U dobi od 40 godina, glumica je rodila ćerku Devu. Šest godina kasnije, Monika je rodila još jednu devojčicu - Leoni.  Sada pokušava da se posveti svojim ćerkama i usadi im sposobnost da se u životu oslanjaju samo na sebe.

U 51. godini života dobila je ulogu Bondove devojke što ju je učinilo najstarijom Bondovom devojkom, budući da su sve prethodne bile upola mlađe glumice. Monika je tada dobila priliku da svima pokaže i objasni da je neophodno prihvatiti starenje i da nije poenta bojati ga se.

- Kako vreme prolazi, lepota mladosti nestaje, ali mislim da postoji druga vrsta lepote. Zaista verujem u to - izjavila je ona.

Kada gledate film "Spectra" vidite da Bondova devojka ima "nesavršenosti". Ali Monikino tumačenje nam dokazuje da kada vidite njenu ženstvenost i njenu senzualnost vi joj i poverujete joj da je neodoljiva. To dokazuje da postoji ženstvenost koja nema veze sa godinama.

- Žene su inteligentne, osetljive i ženstvene. Vreme se menja i na žene gledamo drugačije.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Srdjan

    2. oktobar 2022. | 03:52

    Monika je jedna od najlepsih zena!!!

    Podelite komentar

  • Mira

    2. oktobar 2022. | 10:10

    Neprevazidjena...takva lepota, držanje,stav se jednom radja!

    Podelite komentar