• 0

Mejsi Vilijams o svojoj borbi za mentalno zdravlje: Mlada glumica se rasplakala u podkastu zbog odnosa sa ocem

Heroina serijala "Igre prestola" prvi put otkriva detalje iz svog detinjstva

  • 0
Maisie Vilijams

Foto: Shutterstock

Mlada glumica Mejsi Vilijams u poslednje vreme vrlo često govori o svojoj borbi sa mentalnim zdravljem, depresijom i njenoj fiksaciji na stvari koje "mrzi“ kod sebe.

Tokom nedavnog podkasta kod Fearne Koton, heroina serijala "Igre prestola" otkrila je da se zbog veoma niskog samopouzdanja često osećala kao neko ko stavlja "srećno lice" isključivo za javnost.

- Upravo sam prošla kroz otkriće da nisam baš srećna što to radim i što se pretvaram da je sve u redu - otkrila je Vilijmasova koja navodi negativne komentare na društvenim mrežama kao veliki pokretač za njeno preispitivanje: - Prošla sam kroz ogroman period svog života u kojem sam sebi svaki dan govorila da mrzim sebe. Došlo je do tačke u kojoj bih zamišljala razgovore sa prijateljima i moj um bi jurio, a ja bih razmišljala o svim glupostima koje sam rekla u svom životu i film bi se samo vreo i vrteo.

Maisie Vilijams

Foto: Shutterstock

Mejsi je, kaže, vremenom naučila da preorijentiše svoju perspektivu pa, iako bi i dalje ležala budna noću u krevetu preispitujući sve stvari koje mrzi o sebi, smatra da je prihvatanjem ono što jeste njen prvi korak.

Međutim, nakon ove emisije, pre svega par dana, kako prenosi The National, glumica je ponovo došla u žižu javnosti, pošto se rasplakala u drugom podkastu kada je po prvi put iskreno govorila o svojoj „traumatičnoj“ vezi sa ocem, za koju kaže da joj je ostavio osećaj kao da „nešto nije u redu“ sa njom.

Ova 25-godišnja glumica odrasla je u Somersetu sa svojom majkom i troje braće i sestara, pre nego što je stekla slavu kao Arija Stark u Igri prestola sa 12 godina.

- Ja, kao malo dete pre, sa otprilike osam godina, imala prilično traumatičan odnos sa svojim tatom. I ne želim da otkrivam previše o tome, jer ono što se dešavalao utiče na moju braću i sestre i celu moju porodicu. Ali to je zaista progutalo mnogo mog detinjstva - rekla je u podcastu "The Diari Of A CEO" , voditelju Stivenu Bartletu.

- Od kada se sećam, zaista sam se mučila sa spavanjem. Mislim da mnoge traumatične stvari koje su se dešavale, nisam shvatala da su pogrešne. Ali sam osećala. Gledala bih oko sebe drugu decu i pitala se zašto deluje kao da ne razumeju ovaj bol ili strah? Gde je radost... Kada će ona doći meni?

Vilijamsova se toliko potresla da je počela da plače tokom intervjua, što je navelo voditelja da joj predloži da prekinu razgovor, a potom je ustao sa stolice i zagrlio je.

Glumica je detaljno opisala svoje iskustvo kako je zapravo pronašla pomoć u školi.

- Kada sam imala oko osam godina moje stanje je doživelo svoj vrhunac. Bila sam u školi i očigledno je da sam se zaista mučila. Učiteljica me je odvela u sobu za osoblje, pitala šta nije u redu i da li sam gladna? Ona me je pitala "da li si doručkovala", a ja sam joj odgovorila "mi jednostavno nemamo doručak", na šta me je ponovo pitala "da li obično doručkuješ", a ja sam joj rekla "ne baš".

Mejsi je zahvalna što je učiteljica obratila pažnju na nju i postavila prava pitanja koja su dovela do toga da čitava njena situacija ispliva na svetlo dana.

- Moja mama je došla u školu i pokupila me… To je bio prvi put da su sva vrata bila otvorena i da su sve one stvari koje smo doživljavali bile su na stolu. I bilo je zaista teško.

Dok je dalje objašnjavala svoj odnos sa ocem, Vilijamsova je rekla da se oseća kao da je „na neki način bila indoktrinirana“.

- Mislim da sam zato opsednut kultovima. Ceo moj svet se prevrnuo naglavačke. Nisu se zbog mene loše stvari dešavale kada sam bila dete. Osećala sam da nešto nije u redu sa mnom ili nama jer smo sve vreme radili mnogo stvari pogrešno, što je bio navodni razlog zašto smo bili maltretirani.

Glumica o ocu danas govori sa više razumevanja. Kaže da, kada napravi korak unazad i sagleda objektivnije, da je više zainteresovana o tome šta se njemu dogodilo da postane takav.

- Šta mu se dogodilo kao detetu? Da li je kidao noge bubama kao mali ili je prosto naučio tako da se ponaša? Bio bi fascinantan dokumentarac o njemu i to je to, tako se osećam kada je on u pitanju. Lepo je više ne osećati lični bol zbog svega - zaključila je Vilijamsova je i ovaj put podsetila na svoju borbu za mentalno zdravlje, uključujući suočavanje sa depresijom i niskim samopouzdanjem.

Junaci serije Igra prestola (Game of Thrones) nekada i sada

Foto: Tanjug/AP/HBO

Iskreno je govorila o uticaju koji je Igra prestola imala na njen život.

- Ponekad se brinem da sam otuđena jer se sve to desilo kada sam bila tako mlada i kao da sam bukvalno sa 12 godina završila sve u životu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona