• 2
 ≫ 

Dakota Džonson slavi 33. rođendan: Čedo "kraljevske porodice glumačkog sveta"

 ≫ 

Dakotu Džonson s punim pravom svrstavaju u novu holivudsku generaciju glumaca od kojih se puno očekuje

  • 2
Dakota Johnson, Dakota Džonson

Foto: Profimedia/INSTAR Images

Lepa glumica Dakota Džonson, koja se proslavila ulogom Anastasije Stil u filmu "Pedeset nijansi sive", danas slavi 33. rođendan.

Dolazi iz glumačke porodice, odnosno njena baka je slavna Tipi Hedren, majka joj je Melani Grifit, a otac Don Džonson, dok joj je očuh bio Antonio Banderas, te ih zbog toga mnogi nazivaju "kraljevskom porodicom u glumačkom svetu".

Njena životna priča je veoma zanimljiva, počevši od toga da je u toku detinjstva puno vremena provela na filmskim setovima, prateći svoje roditelje i upijajući sve čari glume.

Na terapiji je završila sa tri godine

Dakota je rođena u Teksasu, zbog posla oba roditelja često je menjala mesto stanovanja, škole i dadilje, što je kod deteta prouzrokovalo asocijalno ponašanje. Takav način života je uslovio da ona krene na terapiju sa stručnjakom u dobi od samo tri godine.

Međutim, kako je rasla, Dakota je postala devojka koja je plenila svojim izgledom i stvari su počele da dolaze na svoje mesto.

Zahvaljujući izvajnom telu i lepom licu, Dakota je već kao dvanaestogodišnjakinja počela da radi kao manekenka. Međutim, taj način života, odrastanje pod lupom javnosti, kod nje je rezultirao time da joj je već sa 14 godina dijagnostikovana depresija, zbog čega je završila na lečenju, a gluma je bila jedina koja ju je usrećivala.

- Zahvalna sam na roditeljima, ali i ludom životu koji sam imala. Ovakva sam kakva jesam zbog toga kako su me odgajili - rekla je svojevremeno Dakota.

Nije bila prvi izbor za Anastasiju u "Pedeset nijansi sive"

Elizabet Olsen je odbila glavnu ulogu u ovom filmu nakon što je pročitala komentar na knjigu koji je glasio: "Jedino fanovi pornografije ovo mogu da vole!"

Još nekoliko njenih koleginica su odbile da glume u pomenutom filmu i na kraju je Dakota postala Anastasija Stil. Ostalo je istorija. Mnogima se dopalo to što Dakota nije bila stidljiva, a čak i najobnaženije scene snimala je slobodno i pred svima.

- Gluma mi je uvek bila jedina opcija. Čak i kao devojčica, kad sam provodila vreme na setu s mamom, mnogo sam htela da budem poput nje. Da sam se ja pitala, odavno bih napustila školu i počela da glumim, ali moji su roditelji zahtevali da prvo maturiram. To je zapravo bilo ironično jer sam upravo zbog njih prvu polovinu života provela školujući se kod kuće. Prvi put sela sam u školske klupe s 11 godina u San Francisku, u kom je moj otac snimao seriju "Nash Bridges" - rekla je lepa glumica.

Ljubavni život

Glumica uglavnom ne priča o svom privatnom životu. Iako se dugo "šuškalo" da je u ljubavnoj vezi sa Krisom Martinom, bivšim mužem Gvinet Paltrou, Dakota je zamolila novinare da poštuju njenu privatnost.

Međutim, Dakotina majka je 2018. godine otkrila da su njih dvoje u srećnoj vezi. Kris je zaprosio Dakotu krajem oktobra prošle godine, a kako je glumica odgovorila potvrdno, njihovo venčanje je trebalo da se održi početkom ove godine.

Dakota Johnson & Chris Martin

Foto: Mega Agency/Profimedia

Iako je svesna šta popularnost nosi i da je nje život pod "lupom javnosti", Dakota je više puta istakla da joj se nikada nije dopala cena slave.

- Paparaci me najviše izluđuju. Oni su poput nevidljivih bakterija. Poput kovida su, strašni i smrtonosni. Skrivaju se u automobilima. Ako već želiš da radiš taj posao, radi ga s nekim dostojanstvom. Izađi iz auta i snimi fotografiju. Zaista je zastrašujuće to što nikada ne znaš da li te je neko i gde fotografisao. Ali svesna sam toga da sam sama birala svoju karijeru i da moram da se pomirim s tim - rekla je svojevremeno glumica.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari