• 0

Kakva mama, takva ćerka: Devojke koje su pošle stopama svojih čuvenih majki iz šoubiznisa

Osim što su neka od najvećih imena u šou-biznisu, ova odabrana grupa ponosnih majki ima ćerke koje su ih pratile u izabranoj profesiji

  • 0
Heidi Klum, Hajdi Klum i ćerka Leni Foto: Courtesy of Intimissimi/MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Šta je zajedničko Hajdi Klum, Keri Fišer, Madona, Endi Mekdauel, Kejt Mos i Meril Strip? Osim što su neka od najvećih imena u šou-biznisu, ova odabrana grupa ponosnih majki ima ćerke koje su ih pratile u izabranoj profesiji.

Nemačka manekenka Hajdi Klum i njena mini-ja ćerka Leni razdrmale su ove nedelje svet mode zbog njihovog zajedničkog učešća u razigranoj kampanji za brend donjeg veša Intimissimi. Njihova kampanja, međutim, pokrenulo je i niz natpisa o poznatim mama i ćerkama koje su uspešne u istoj profesiji.

Pa tako, Kaia Gerber (21) deli upadljivu sličnost sa svojom majkom, supermodelom iz 90-ih Sindi Kraford (56), što joj je dobro poslužilo u karijeri modela. Na velikom ekranu, ima dosta glumica sa "besprekornim pedigreom", kao što je Luiza Džejkobson, ćerka Meril Strip ili Margaret Kueli, ćerka Endi Mekdauel. Tu je i Madonina ćerka Lurd Leon (26) koja uživa u procvatu muzičke karijere, kako prenosi Daily Mail.

Heidi Klum, Hajdi Klum i ćerka Leni Foto: Profimedia/Courtesy of Intimissimi/MEGA/The Mega Agency

Modeli Hajdi Klum i njena ćerka Leni Olumi Klum

Ćerka supermodela Hajdi Klum Leni Olumi Klum izgledala je senzacionalno na slikama sa svojom majkom u kampanji za Intimissimi, koje su podelile na društvenim mrežama

Leni su odgajali Hajdi i njen bivši suprug, pevač Sil, daleko od reflektora, ali je ona ipak izrazila želju da započne karijeru modela kada je imala 16 godina. Hajdi je odbila da odobri modeling za Leni kada je bila mlađa, kako bi svojoj ćerki omogućila da zadrži privatnost, ali je 2020.godine otkrila da je Leni dovoljno stara da radi šta želi.

- Uvek sam mislila da je premlada. Uz to smo, takođe, odlučili da decu držimo podalje od očiju javnosti. Ali ona sada vozi auto, ima 16 godina, pa sam mislila da ako to možeš da radiš, možeš i da modeluješ ako je to ono što želiš da radiš - objasnila je bivši Viktorijin anđeo.

Sa samo 18 godina, Leni je već pozirala za nemački Vogue i Glmaour Nemačka i pokrenula kampanju sa Majklom Korsom ranije ove godine, nešto na šta je njena slavna majka bila veoma ponosna.

Sindi Kraford, Kaia Gerber Foto: Profimedia

Modeli Sindi Kraforrd i ćerka Kaja Gereber 

Leni nije jedina ćerka uglednog modela koja je krenula stopama svoje majke. I Kaja Gerber se pridružila redovima modela baš kao i njena majka Sindi Kraford.

Gerber je obezbedila svoj prvi manekenski posao sa deset godina tako što je pozirala za mladog Versačija, a kasnije je potpisala ugovor sa agencijom za modele IMG. Od tada je pažljivo dodavala poslove svom rezimeu modela, uključujući poziranje za Vogue Paris, Valentino, Chanel i Saint Laurent.  Debitovala je na modnoj pisti 2018. godine, na pisti za Calvin Klein u Njujorku.

Kao i njena majka pre nje, Kaja je sada cenjena figura u svetu manekenstva. Godine 2019, Krofordova je prozvana "manekenskim matrijarhom" jer je podigla klan modela koji su uključivali Kaju i njenog brata Prislija.

- Imaju agente, ali rekla bih da je prve godine sigurno sve bilo sto odsto preko mene. Na kraju želim da ih osnažim da sami budu zaduženi za svoje karijere, ali još nisu spremni za to. Trenutno su uglavnom „Mama, samo mi reci šta da radim“ - rekao je tada Sindi Kraford

Kate Moss, Kejt Mos Foto: Tanjug/AP

Modeli Kejt Mos i ćerka Lila Mos 

I ćerka Kejt Mos, Lila Mos (20), takođe postaje moćna manekenska institucija. Plavokosa lepotica, koja je nasledila dobar izgled svoje majke, poslednje nedelje mode prošetala je u modelima Toma Forda u Njujorku gde je ponosno pokazala svoju insulinsku pumpu. Naime, Lila,  je pozdravljena kao „inspiracija za mnoge koji žive sa dijabetesom tipa 1“ nakon što je nosila pumpu na pisti u septembru 2021. i na Met Gala u maju.

Kejt, koja je bila ultimativna britanska hit devojka 90-ih, posmatrala je svoju ćerku kako se sama penje do slave, napomenuvši za Vogue u septembru da je Lila bila „veoma marljiva“.

Majka i ćerka su bile u centru pažnje u nedavnoj kampanji za Tommi Hilfiger. I baš kao i Kejt, koja je dizajnirala sopstvenu kolekciju za Topshop 2007. godine, pre nego što se ulični gigant zatvorio, Lila je podjednako zainteresovana za dizajn odeće kao i za njeno modeliranje. Prošle nedelje je otkriveno da je dobila mesto na prestižnoj Parsons školi dizajna u Njujorku.

Meril Strip, Meryl Streep, Louisa Jacobson Foto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Glumice Meril Strip i ćerka Luiz Džejkobson

Nisu samo piste pune ćerki poznatih žena. Luiza Džejkobson, ćerka Meril Strip, plavokosa lepotica, koju je holivudska glumica dobila u braku sa vajarom Donom Gamerom, iskreno je pričala o pritisku koji je doživela zato što se pridružila istoj karijeri kao i njena majka.

- To će biti stalna stvar tokom mog života. Tako je bilo otkad mogu da se setim, stalno pitanje „da li zaslužujem ono što imam?“ Ova profesija zahteva da imate i debelu kožu i zaista tanku kože kada je reč o tome da budete na setu i da budete propustljivi za emocije drugih ljudi -  izjavila je Luiza nedavno.

Iako se od malih nogu zanimala za pozorište, glumica je otkrila da nije uvek razmišljala o dramskoj karijeri. U stvari, studirala je psihologiju na univerzitetu i radila u maloprodaji tašni nakon diplomiranja. Na kraju, nakon što je dobila posao u oglašavanju, njena ljubav prema glumi je preovladala i počela je da ide na audicije na pauzama za ručak, pre nego što se pridružila trogodišnjem kursu drame za koji je rekla da je bio najbolji period u njenom životu.

Glumice Endi Mekdovel i ćerka Margaret

Andie Macdowell, Endi Mekdauel, Margaret Quelley Foto: Chassery+Dufour+Klotchkoff+Zabulon / KCS Presse / Profimedia
Prošle godine, ćerka Endi Mekdauel, Margaret Kueli, dospela je na naslovnice zahvaljujući ulozi Aleks u Netfliks seriji Sobarica, teškoj drami zasnovanoj na memoarima Stefani Lend.

Margaretinoj majci nije potrebno predstavljanje. Od njene probojne uloge Keri u Četiri venčanja i sahrana do Rite u Groundhog Daiu, američka glumica Endi Mekdovel se pridružila ćerki u seriji Sobarica, u ulozi Aleksne majke, za šta je dobila Emi nominaciju.

Godine 2019, Margaretin lik Mačka bila je jedna od istaknutih sporednih uloga u filmu Bilo jednom u Holivudu Kventina Tarantina, koja je pokrenula njenu karijeru.

- Čovek zaboravlja da bi trebalo da bude neuredan. Da zauzme sav prostor i napravi sve greške, a i da radi prema sopstvenom osećaju. Iako je to ponekad zastrašujuće - rekla je mlada glumica.

Carrie Fisher, Billie Lourd Foto: Andy Kropa / Getty images / Profimedia

Glumice Keri Fišer i ćerka Bili Lurd

U međuvremenu Bili Lurd, ćerka pokojne Keri Fišer, odlično žonglira TV karijerom i srećnim porodičnim životom. Ona je nastavila stopama svoje čuvene majke, poznate po ulozi princeze Leje u naučno-fantastičnom klasiku i bake, čuvene filmske zvezde Debi Rejnolds. Rejnoldsova je bila savremenik Džudi Garland u vreme kada si u Holivudu mogao da budeš glumac samo ako možeš da glumiš, pevaš i plešeđ, sve u jednom, što je ona maestralno iznela u glavnoj ulici u čuvenom mjuziklu "Pevanje na kiši", pored Džina Kelija.

Tragično, i majka i ćerka su umrle u razmaku od jednog dana, pri čemu je Keri umrla od iznenadnog zastoja srca 27. decembra 2016, a Debi je preminula od moždanog udara već sledećeg dana.

Bilijina prva glumačka uloga bila je simbolično u najnovijoj trilogiji Ratovi zvezda, praćena sa nekoliko drugih filmskih ostvarenja. sve dok joj nije procvetala TV karijera. Pridružila se redovima TV producenta Rajana Marfija kada se pojavila u njegovoj kratkoj seriji Kraljice Vriska  2015. što ju je dovelo do  stalnog angažmana u producentovoj hit seriji Američka horor priča nakon što se pridružila u sedmoj sezoni.

Madonna, Lourdes Leon Foto: B4859 / Avalon / Profimedia

Pevačice Madona i ćerka Lurdes Leon

U međuvremenu u muzičkom svetu, Madona je pronašla naslednika za svoje pop carstvo u ćerki Lurd Leon (25), koja svoju muziku objavljuje pod imenom Lolahol.

Ona je objavila svoj prvi singl u avgustu, a nakon toga je prošle nedelje objavila novu pesmu Love Me Still. Pesma je bila propraćena zavodljivim muzičkim spotom sa Lurdom, koja pokazuje da je mlada pevačica preuzela stranicu ili dve iz priručnika svoje slavne majke.

- Tako sam blagoslovena što sam okružena svojom porodicom na ovom putovanju -  izjavila je Lurd deleći snimak spota na društvenim mrežama, sugerišući da njena majka podržava njenu muzičku karijeru.

Lurd, koja takođe radi kao model, vratila se pevanju nakon što je prošle godine za Intervju Magazine rekla da joj "nije stalo do pevanja".

- Što se muzike tiče, znam da pevam. jednostavno me nije briga za to. Možda mi je sve to previše "blizu kuće." - izjavila je tada, međutim, izgleda da se predomislila, a ova dva singla sugerišu da bi mogla da krene stopama svoje slavne majke.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona