• 7

Kraljica romantičnih komedija blista u 55. godini: Kako je "zgodna žena" postala miljenica publike

Postala je prva žena koja je zaradila platu od 20 miliona dolara za ulogu u filmu "Erin Brokovič" (2000)

  • 7
Džulija Roberts, Julia Roberts Foto: Stuart Hardy/ABACAPRESS.COM / Abaca Press / Profimedia

Filmska zvezda Džulija Roberts počela je da radi u šou biznisu pre više od 30 godina, a proslavila je 55. rođendan. Jedna je od najplaćenijih glumica na svetu. Sebe je zamišljala kao veterinara, ali nakon završene srednje škole seli se u Njujork i započinje glumačku karijeru. Ubrzo je dobila svog agenta i počela da ide na audicije za filmske i televizijske uloge.

Roberts je stekla instant slavu nakon što se pojavila sa Ričardom Girom u blokbasteru iz 1990. godine "Zgodna žena", ostvarenju koje je zaradilo 163 miliona dolara i postavilo Džuliju na A-listu Holivuda, na kojoj se nalazi i danas. Pojavila se u brojnim romantičnim komedijama, a njen očaravajući osmeh pomogao joj u prijatnom utisku koji je iz uloge u ulogu ostavljala na publiku.

Roberts se od tada pojavila u više od 50 filmova, a u poslednjih nekoliko godina napravila je skok na TV-u glumeći u prvoj sezoni serije "Povratak kući".

Nakon što je ostvarila manje uloge tokom 1980-ih, a nakon debija u "Zgodnoj ženi" postala je prva žena koja je zaradila platu od 20 miliona dolara za ulogu u filmu "Erin Brokovič" (2000).

Preselila se iz svoje matične države Džordžije u Njujork, prateći stope svoje starije braće i sestara koji su takođe bili glumci.

Kako je Džulija postala "Zgodna žena"

- Ubedila sam sebe da imam tri izbora: mogu da se udam, da idem na koledž ili da se preselim u Njujork. Niko nije tražio da se udam, a ja nisam želela da idem u školu, pa sam se preselila - rekla je Roberts za "Njujork tajms" 1990. godine.

"Zgodna žena" je bio film u kojem je Džulija Roberts postala "America's Sweetheart" i prava holivudska ikona pored uglađenog Ričarda Gira. Romantična komedija iz 1990. osvojila je armiju obožavalaca po objavljivanju i ostaje jedan od najvećih filmova u svom žanru ikada snimljenih. Ali moglo je da bude sasvim drugačije...

Džulija Roberts je dobila ulogu prostitutke Vivijan Vord, ali je samo tri dana kasnije izgubila posao, jer je film - prvobitno nazvan "3.000" otkazan zato što je njegova originalna producentska kuća "Vestron Pictures" prestala sa radom.

- Ova mala filmska kompanija se ugasila tokom vikenda, a do ponedeljka nisam imala posao - rekla je Džulija za "Variety" 2019.

U početku, film je trebalo da bude "oštar umetnički film" sa "zaista teškim" završetkom. Međutim, "Dizni" je na kraju otkupio prava za film, doveo je reditelja Garija Maršala i tako se transformisao u romantičnu komediju. Džulija je morala ponovo da ide na audiciju za ulogu nakon što je Maršal došao, pošto je želeo da pogleda druge holivudske glumice.

- Geri Maršal je došao i pošto je on sjajno ljudsko biće, smatrao je da bi bilo pošteno da me upozna, pošto sam imala ovaj posao tri dana i izgubila sam ga - objasnila je Džulija. Srećom, osvojila ga je, a Maršal je izbegao veliku grešku.

Pisac Džonatan Lavton je kasnije pohvalio Ričarda Gira i Džuliju zato što su sebe toliko dali za film i ostavili lični pečat, što je dovelo do srećnijeg kraja nego što je prvobitno zamišljeno.

Na audiciji su bili Al Paćino i Mišel Fajfer, što znači da bi to definitivno bio drugačiji film da su oni tumačili glavne uloge.

U stvari, Džulija je u velikoj meri bila odgovorna za ubeđivanje Ričarda Gira da snimi ovaj film. Njih dvoje su ostavljeni nasamo da proćaskaju o saradnji, a ostalo je istorija. "Zgodna žena" je na kraju Džuliji donela nominaciju za Oskara i nagradu Zlatni globus.

Publiku osvaja svojom ubedljivom glumom

Zbog Džulije Roberts u filmu "Venčanje mog najboljeg prijatelja" publika je navijala za lika koji je pokušavao da sabotira sklapanje bračne zajednice svog najboljeg prijatelja sa svojom izabranicom. Svedočanstvo Džulijine glumačke veštine i šarma je to što nas ona vodi kroz put "uništavanja" svadbe starog druga Majkla (izvanrednog violončelista Dermota Malrunija) na sve moguće načine, a mi sve vreme, nekako potajno navijamo za nju. Čak i onda kada je nameravala da osramoti svoju rivalku Kimi (Kameron Dijaz) na karaokama, Roberts briljira u komičnim zapletima, ali takođe nam predstavlja šta sve može zaljubljeno srce, što njeno ostvarenje na kraju čini još dirljivijim.

Ana Skot iz "Notting Hilla" je prikrivena verziju same Roberts. Najveća zvezda na svetu - Ana zarađuje 14 miliona dolara po filmu i redovno joj tabloidi razapinju privatni život. Pored toga što Roberts iznosi istinitost nekoga ko živi u centru pažnje, ona takođe izgovara jednu od najpoznatijih citiranih rečenica: "Ja sam samo devojka, stojim ispred dečka i tražim od njega da je voli".

U mnogim aspektima, Roberts je najmodernija filmska zvezda, ali njena uloga u "Oušanovih jedanaest" Stivena Soderberga dokazuje da je mogla da blista i u zlatnom dobu Holivuda.

U filmu "Erin Brokovič" Džulija tumači samohranu majku troje dece koja otkriva dokumente koji sugerišu da je multinacionalna korporacija PG&E zagadila lokalno vodosnabdevanje u Hinkliju u Kaliforniji, a ova uloga pomaže Roberts da osvoji svog Oskara.

Roberts čini Brokovič silom prirode, uraganom u visokim štiklama koji dolazi iz niže klase i pobeđuje velike momke i isteruje pravdu. Dirljivu i istinitu priču dočarava Džulija rečenicom:

"Prvi put u životu, navela sam da me ljudi poštuju. Molim te, ne traži od mene da odustanem od toga".

Video: Džulija Roberts povela burnu noć sa prostitutkama da bi postala zgodna žena

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • DARKO 100%

    27. oktobar 2022. | 19:23

    Lep osmeh sve kupuje jedino sam ja nepodmicen😜lepa zena sa lepim osmehom👍

    Podelite komentar

  • Slavko

    27. oktobar 2022. | 19:22

    Ovu zenu slikao zubar😂😂

    Podelite komentar

  • Gladna i sita svega

    27. oktobar 2022. | 19:50

    A ne govori sa rodjenim bratom !

    Podelite komentar