• 1
 ≫ 

Dolores je rođena u Kanadi, ali Novi Sad je njen dom: Ona je mnogo više od plavooke lepotice

 ≫ 

Dolores pored toga što završava filozofiju i psihologiju, stiže da se bavi i manekenstvom, ali i humanitarnim radom

  • 1
Dolores Golijan Foto: Eddie Ding

Nije tajna da žene sa naših prostora važe za jedne od najlepših na svetu, a potvrda za to je i lepa Novosađanka Dolores Golijan (25). Ova mlada devojka će se u Torontu od 6. do 13. novembra takmičiti za prestižnu titulu "Miss Sveta Kanada", a za naš portal je otkrila kako je došla na ideju da se bavi manekenstvom i šta najviše voli da radi u slobodno vreme.

Inače, Dolores je rođena u Vankuveru, ali se sa deset godina preselila u Novi Sad, gde je završila osnovnu školu i Karlovačku gimnaziju. Kada je došlo vreme za fakultet, Dolores je odlučila da se vrati za Kanadu, ali ne krije da je Novi Sad njena prva ljubav.

- Volim obe države, i Srbiju i Kanadu, ali sam ipak najlepši period života provela u Novom Sadu. Tu sam odrasla, završila školu, tu je moje društvo i u Novom Sadu sam imala prve ljubavi i simpatije - započinje priču za Ona Dolores Golijan.

Dolores Golijan Foto:Privatna arhiva

Kako kaže, smatra da je način života jedna od najvećih razlika između Kanade i Srbije, a takođe i razlog zbog kog bi želela da se vrati u Novi Sad.

- Koliko god želeli da pratimo zapadni sistem i način zivota, ipak znamo da odvojimo vreme da provedemo sa nama dragim ljudima i prijateljima. Iako sam rođena u Kanadi i više godina sam provela u Vankuveru nego u Novom Sadu, Novi Sad zauzima posebno mesto u mom životu i mesto je u kom sam najsrećnija. Novi Sad je moj dom - naglašava naša sagovornica.

Budućnost posvećena ženama

Ova mlada devojka završava fakultet u Kanadi koji je među top 40 fakulteta u svetu, na kom pohađa čak dva smera - filozofiju i psihologiju.

- Iako završavam i psihologiju i filozofiju, ipak planiram da završim master iz psihologije i da postanem psihoterapeut, a možda i profesorka, ako budem mogla da izbalansiram sve. Filozofija je ipak smer za moju dušu, pošto volim da čitam i filozofske knjige su uglavnom te koje mogu da me nateraju da razmišljam dublje o nekim temama. Psihologija je fascinantna i htela bih da saznam više o umu i da pomognem drugima kojima je to potrebno. Mislim da je ovo inspirisano mojim volontiranjem za dve linije na kojima pružam emotivnu podršku ljudima. Posle mastera planiram da pokrenem programe za borbu protiv toksične muškosti i za podizanje svesti o raku dojke i kako to utiče na žene - kaže ova svestrana devojka.

Iako je veoma posvećena učenju i volontiranju, Dolores je ipak stigla i da se prijavi za "Miss Kanade", a kako kaže, majka joj je bila najveća podrška.

- Sve je počelo zahvaljujući mojoj mami. Oduvek sam bila viša od svojih vršnjaka, što je uticalo na moje samopouzdanje jer deca umeju da budu baš surova. Prvu reviju sam već imala sa 11 godina, i to reviju venčanica, i od tad sam imala čast da radim sa divnim dizajnerima, kako sa naših prostora, tako i iz inostranstva. Radila sam revije za Serbia Fashion Week, Milan Fashion Week i Vancouver Fashion Week i bila objavljena u najpoznatijem časopisu "Vogue" pet puta, što smatram svojim najvećim uspehom - priča Dolores.

Dolores Golijan Foto: Vancouver Fashion Week

Ona ističe da je veoma zadovoljna kako se pozicionirala u svetu mode, s obzirom na to da je sve vreme morala da balansira sa privatnim obavezama i fakultetom.

- Napokon sam skupila hrabrost da se isprobam u nečemu novom, a to je takmičenje za "Miss World Canada". Iako neki smatraju da je slično manekenstvu, ipak ima dosta razlika i mislim da će biti odlično iskustvo - kaže ona.

I pored svih obaveza koje ima sa samo 25 godina, Dolores stiže da volontira i da bude aktivna kada je podizanje svesti na razne teme u pitanju.

- U slobodno vreme volim da volontiram, jer me ispunjava da sam razlog nečijeg osmeha i da mogu da pomognem nekako. Volontiram sa tri kluba sa fakulteta (sa fokusom na mentalno zdravlje, toksični muškost i rak), jer volim da čujem drugačije perspektive i da učestvujem u promenama u društuvu. Takođe sam ambasadorka za "After Breast Cancer". To je grupa koja se fokusira na resurse za žene koje se bore sa rakom i imam predcedavajuću poziciju za "Breast Cancer Canada", odnosno organizaciju koja se fokusira na istraživanje raka dojke. Ove pozicije su mi možda i najdraže zato što pomažem ženama koje su u istoj situaciji u kojoj je moja mama bila pre pet godina - zaključuje Dolores Golijan.

Video: Intrigantni snimak jedne od najlepših žena sveta: Emili Ratajkovski insinuira da je biseksualka?!

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • BASA

    4. novembar 2022. | 19:33

    Sve cestitke Dolores ! Želimo ti sve najbolje i sve najlepše i da Osvojiš titulu Miss World !

    Podelite komentar