• 3
 ≫ 

Ana Ivanović danas slavi 35. rođendan: Od uspešne karijere, ljubavnih brodoloma, do mirne luke

 ≫ 

U toku karijere je osvojila petnaest VTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, Rolan Garos 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu

  • 3
Ana Ivanović Foto: Profimedia/Gerald Matzka

Ukoliko postoji žena s naših prostora zbog koje su mnoge devojčice odlučile da treniraju tenis, to bi onda sigurno bila Ana Ivanović. Bivša srpska teniserka je rođena 6. novembra 1987. godine u Beogradu, a ljubav prema sportu je nasledila od oca i majke.

Kako tvrde mnogi izvori bliski Ani, sa manje od pet godina je poželela da bude kao njen teniski uzor, Monika Seleš, te je sa isto toliko godina prvi put uzela reket u ruke, a sve ostalo je istorija.

Od tada, Ana je trenirala intezivno, ali ne i u sjajnim uslovima. Naime, za vreme bombardovanja 1999. godine, Ana je trenirala u jednom bazenu sportskog centra u Beogradu.

Zbog takve situacije, Ana sa 14 godina napušta Srbiju i odlazi u Švajcarsku i nalazi menadžera s kojim počinje da gradi profesionalnu karijeru.

Uspešna karijera

Sa samo 17 godina, Ana je uspela da dođe do finala Vimbldona za juniore. Sezonu je započela kao 708. igračica sveta, a na kraju je bila čak 97. na svetu, što je tada procenjeno kao izuzetan uspeh, piše Tenisuživo.

Do 2008. godine, Ana beleži brojne uspone i padove, ali je ova godina ipak bila njena. Naime, Ana je 2008. godine posle Monike Seleš postala druga srpska teniserka koja se našla na prvom mestu WTA rangliste.

Na ovoj poziciji je provela punih 12 nedelja, a posle toga je njena karijera krenula nizlaznom putanjom. Iste godine, Ana je proglašena za sportistkinju s najlepšim telom u anketi najtiražnijeg nemačkog dnevnika "Bild", piše Extramirchi.

Posle padova koje je doživela u karijeri, Ana se 2014. godine vraća među najboljih top pet i osvaja četiri titule.

Dve godine posle povratka među najbolje, Ana Ivanović 28. decembra 2016. godine objavljuje da se povlači iz profesionalnog tenisa.

U toku karijere je osvojila petnaest VTA turnira, uključujući i jedan grend slem turnir, Rolan Garos 2008, pobedivši u finalu Dinaru Safinu.

Ana je nedavno gostovala na Nova.rs, gde se osvrnula na položaj žena u svetu sporta.

- Mnogo je teže ženama. Čak je to i Serena rekla, "volela bih da sam Rodžer Federer, da imam porodicu i da nastavim da igram". S jedne strane, žena, ne samo u sportu, tu imamo limit jer je telo izloženo naporima i u momentima kad treba da osnujemo porodicu treba da se opredelimo, generalno mislim da nam je jako teško da napravimo balans između poslovnog i privatnog života - rekla je Ana.

Prolazne ljubavi i ona za ceo život

Ljubavni život Ane Ivanović je medijima prvi put postao zanimljiv 2008. godine kada se zabavljala sa nadolazećom zvezdom Fernandom Verdaskom. Veza je trajala tek tri meseca.

Zatim usledila veza sa golferom Adamom Skotom. Ljubav je trajala dugo, od 2009. do 2012. godine.

Posle Adama je imala još dve veze koje su traje kratko. I taman kada je mislila da ljubav svog života neće pronaći u skorije vreme, pojavio se Bastijan Švajnštajger.

Njih dvoje su 2016. godine stali na "ludi kamen" u Veneciji, a i dan-danas idu u ovaj grad, ali sada sa sinovima. Naime, Ana i Bastijan imaju dva sina Luku (4) i Leona (3) koje pokušavaju da sakriju od očiju javnosti.

- Iskreno, oni pričaju četiri jezika. Srpski i nemački su im kao maternji jezici, engleski im je blizu toga, a pričaju i španski - rekla je za Nova.rs, i dodala da će početkom naredne kalendarske godine posetiti Srbiju, a da trenutno živi na relaciji Austrija-Nemačka-Španija.

Inače, Ana se posvetila pokretanju kozmetičke linije koja je bazirana na organiskim proizvodima, a o kojima će više govoriti u narednom periodu.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Vitez Koja

    6. novembar 2022. | 10:15

    Srećan rođendan!lepo je pročitati u današnje vreme nešto normalno, nešto pozitivno.Da neko ko ima talenat iskoristi ga na najbolji mogući način, svojim radom, zalaganjem.Da opet i razmišlja normalno, pored svetske slave i novca i želi da zasnuje porodicu, zaštiti njihovu intimu.Kako bih rekao, mislim da je sve kao po jednom odličnom receptu za život.

    Podelite komentar

  • 🙂🙂🙂

    6. novembar 2022. | 10:20

    I ja danas slavim 47.todjendan Skorpije su cudo😉

    Podelite komentar