• 3

Bet Midler puni 77 godina: Proživela pola veka voleći čoveka koji se odrekao karijere zbog nje

Midlerova danas svoj supruga naziva „najvećim ocem koji je ikada živeo” i hvali sve njegove žrtve koje je podneo zarad njihove porodicu

  • 3
Bette Midler, Bet Midler Foto: Tanjug/AP

Bet Midler danas puni 77 godina. Američka pevačica, glumica, komičarka i autorka rođena je 1. decembra 1945. godine na Havajima, a tokom svoje karijere, duže od pet decenija, dobila je brojna priznanja, među kojima četiri Zlatna globusa, tri Gremija, tri Emija i dva Tonija, pored nominacija za dve Oskara i Filmske nagrada Britanske akademije.

Profesionalnu karijeru počela je u nekoliko predstava van Brodveja, pre nego što se na Brodveju našla kasnih 1960-ih. Postala je poznata tokom 1970. godine, kada je počela da peva u "Kontinentalnim kupatilima", lokalnom gej kupalištu, gde je uspela da izgradi jezgro sledbenika. Od tada je izdala 14 studijskih albuma kao solo izvođač, prodavši preko 30 miliona ploča širom sveta.

Na filmu je debitovala sa muzičkom dramom "Ruža" (1979), koja joj je donela Zlatni globus za najbolju glumicu – komedija ili mjuzikl, kao i nominaciju za Oskara za najbolju glumicu. Nakon toga, uloge i nagrade su se same ređale narednih 50 godina. Tokom 2008. godine dobila je i svoj šou u Las Vegasu u čuvenoj Cezar palati, a nastavila je i da glumi u Brodvej mjuziklima kao što je "Hello, Dolli", za koju je dobila Toni nagradu za najbolju glumicu u mjuziklu.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bette Midler (@bettemidler)

Ljubav za ceo život

Van javnog života, Midlerova je provela oko pola života sa svojim supružnikom Martinom Von Haselbergom, poznatim kao Hari Kiper. Godine 1984, tačno šest nedelja nakon što su ona i Haselberg izašli na prvi sastanak, Midlerova je zaprosila Haselberga, koji je rekao "da"... i par je iznenada pobegao u Las Vegas, gde su se venčali u kapeli "Starlight". Događaju su prisustvovali Midler, Haselberg i čovek koji ih je venčao u kostimu Elvisa Preslija. Godinu dana kasnije, dočekali su svoju ćerku.

U godinama koje su usledile nakon rođenja ćerke, Midlerova je pokušavala da ima još dece sa svojim voljenim mužem. Pokušala je sve, uključujući i lečenje neplodnosti, međutim, svaka trudnoća se završila pobačajem, dok se na kraju nisu pomirili sa sudbinom i odlučili da je jedno dete dovoljno.

Uprkos intezivnom odnosu, brzom udvaranju i braku u žurbi, ovaj par je među retkim uspešnim brakovima u svetu glume i muzike. Midlerova veruje da je njihova tajna u tome što su oboje ostali mladi u srcu. Ona je jednom prilikom rekla kako nikada nije želela da odraste i da sebe vidi kao večnu tinejdžerku. Prema njenim rečima, nikada se nije osećala odraslom i zato je srećna što se udala za čoveka koji je veoma u kontaktu sa svojim unutrašnjim detetom. To je nazvala "ljudskim stanjem" i tvrdi da nema čega da se stidi.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bette Midler (@bettemidler)

Suprug je žrtvovao svoju karijeru zbog nje

Uprkos tome koliko danas savršeno izgledaju zajedno, Midlerova i Haselberg su imali bračne nevolje. Glumica je više puta otkrila da su znali često da se svađaju pre nego što im se rodila ćerka Sofi fon Haselberg. Takođe, Sofi je provodila daleko više vremena sa ocem, jer je Midlerova uvek morala da putuje zbog posla. Međutim, shvatili su da žele da budu najbolji roditelji svom detetu, pa su ostali zajedno dok se stvari među njima ne poprave.

Danas Midler i njen muž smatraju da je stavljanje porodice na prvo mesto ključ za održavanje braka.

- Postojao je svesni napor da se stvori upravo život kakav imamo - rekao je Haselberg jednom.

Diva je vremenom morala da nauči kako da pravi kompromise, što nije bila navikla da radi pre nego što ga je upoznala.

- Slušanje je veoma teško. I kompromis. Kompromis je najteži od svega - požalila se jednom.

Midlerova danas svog supruga naziva „najvećim ocem koji je ikada živeo” i hvalilsve njegove žrtve koje je podneo zarad njihove porodice. Prema raznim izveštajima, on je, navodno, žrtvovao svoju karijeru trgovca robom da bi podržao Midlerinu karijeru i odgajao njihovu ćerku. Kako glumica ističe, on je taj koji je njihovu ćerku naučio da sprema obroke i da komunicira na nemačkom jeziku jer je on Nemac.

I dok je on bio roditelj koji uči i disciplinuje, njena uloga majke je bila da, kada se vrati kući posle posla, bude zabavni roditelj, što je, veruju, stvorilo ravnotežu. To što je Sofi bila jedinica značilo je da uživa svu pažnju roditelja.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Bette Midler (@bettemidler)

Midlerova danas hvali supruga što je pazio i na nju svih godina koliko su zajedno. Ona sada zna da se u braku radi o istrajnosti.

Život sa Haselbergom

Glumica i njen muž danas žive srećnim i mirnim životom u Milbruku, Njujork, gde uživaju u zajedničkim hobijima poput vežbanja tai čija. Oni takođe podržavaju svoju omiljenu dobrotvornu organizaciju, Projekat restauracije Njujorka, koji pomaže u stvaranju zelenih, otvorenih prostora u zajednicama širom Njujorka.

Stvari su se promenile otkako je njihova ćerka Sofi napustila gnezdo i započela sopstveni život sa svojim suprugom, ali je par i dalje veoma zadovoljan. Midlerova smatra da je uradila prilično pristojan posao kao majka, zbog čega je uverena da može da uradi odličan posao i kao baka. Pa iako sada tvrdi da će biti dobra baka, ona je 2013. zabranila ćerki da joj podari unuče, rekavši da još nije spremna.

Midler je zadovoljna kako joj se život odvijao i raduje se što će ostatak života provesti sa Haselbergom. U jednom starom intervjuu nazvala ga je „genijem” koji je mogao da postane veliki glumac, ali je izabrao slikarstvo i fotografiju. Midler misli da je njihov brak „divan“ i niko je ne može ubediti u suprotno, barem ne u ovoj fazi, prenosi "Amo Mama".

Video: Salma Hajek izvela Toma Kruza na večeru i dogodila se histerija: Nije mogla da ga odbrani od žena

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Љиља

    1. decembar 2022. | 19:32

    Вешти манипулатор. Забранила кћерки да јој роди унуче? Натерала мужа да се одрекне каријере...а она? ,,Велика, а тако мала.

    Podelite komentar

  • DARKO 100%

    1. decembar 2022. | 19:30

    U prevodu to bi znacilo :Ako krenem da ti poklanjam svoje vrijeme i paznju, znaj da nisi bilo ko, vec neko ko je meni drag,zato su i opstali u ljubavi i braku

    Podelite komentar

  • Super Srbin

    1. decembar 2022. | 23:40

    Grozota od žene.

    Podelite komentar