• 1

Godinama je pevala na ulici, a danas je milionerka i njene pesme svi na svetu slušaju

Nije znala da će postati planetarno poznata. Ipak, uspeh je pronašao nju

  • 1
Toni Watson, Tones and I Foto: Shutterstock

Toni Votson, poznata po profesionalnom imenu "Tones and I" je australijska pevačica, tekstopisac i producent.

Živela je u svom kombiju, nastupala na ulici i podešavala sama svu elektronsku opremu prilikom nastupa. Sama je pisala svoju muziku i svirala sedam noći nedeljno.

Kaže da je oduvek želela da nastupa, ali nikada nije planirala da postane poznata. Nije znala da će postati planetarno poznata. Ipak, uspeh je pronašao nju.

Njen prodorni singl "Dance Monkey" bio je prvi na top listama u preko 30 zemalja, a u novembru 2019. godine oborio je ARIA rekord za najviše nedelja provedenih na prvom mestu njihove liste singlova.

Toni je bila najnagrađivanija umetnica na ARIA muzičkim nagradama tokom 2019. godine osvojivši četiri od osam nominacija.

Prvi album objavila je u julu 2021. godine, a singl sa albuma "Fly Away" dostigao je četvrto mesto u Australiji, a 11. u Velikoj Britaniji.

Toni je odrastala na planini Marta na poluostrvu Mornington južno od Melburna.

Oprečni izveštaji govore o tome da je rođena 1993. godine ili 2000, prenosi "Wikipedia". Ona radije nije želela da otkriva detalje vezane za svoje godine.

Za muzičku karijeru se opredelila nakon jednog događaja u porodici kada je njena tetka kazala da ima neverovatnu sposobnost da peva. Tada je imala samo 7 godina. U uzrastu srednje škole naučila je da svira klavijature i bubnjeve.

Tokom 2009. godine pravi svoju Jutjub stranicu i počinje da objavljuje videe u kojima peva poznate pesme.

Pevala je na lokalnim svirkama i festivalima, nastupala je sa gitaristom, ali ubrzo je ostala sama.

Tada je kupila uređaj koji daje efekat gitare i basa i sama počela da očarava publiku svojim žanrovskim raznolikim stilovima.

Tokom 2017. godine putuje u Vels kako bi tamo pokušala da izgradi karijeru.

Tokom prvih nastupa upoznaje Džeksona Vokdena Brauna koji je mesec dana nakon postao njen menadžer.

Njena prva pesma "Johny Run Away" zazela je 12. mesto na ARIA listi singlova. Sledeći singl koji je osvojio srca gotovo celog sveta bio je "Dance Monkey" za koju kaže da je napisala u mračnom ormanu za svega 30 minuta.

Ova pesma je oborila rekord za najviše nedelja provedenih na vrhu liste ARIA singlova. Njena pesma zadržala se na vrhu čak 16 nedelja, a pre toga rekord je držao Ed Širan sa pesmom "Shape of You".

Dalje, objavila je treći singl "Never Seen The Rain".

Početkom 2020. godiine krenula je na turneju po Australiji i Americi, ali su planovi poremećenu usled pandemije korona virusa.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • u Požeškoj

    10. decembar 2022. | 23:04

    svira gitaru očigledan umetnik i gospodin samo njemu dam novac, uvek se zahvali Srbi iz zavisti od umetnika prave uličare, a od uličarke srpske majke zato ste izumrli

    Podelite komentar