Influenserka Milica Đorđević o kritikama na društvenim mrežama: "Meni to uvek donese nešto dobro"
Milica je za naš portal govorila o nasilju na internetu, ali i o lepšoj strani rada blogerke
Šumadijsko-vojvođanski, kosovsko-resavski, prizrensko-timočki, istočnohercegovački, zetsko-raški - Srbija je zemlja koja je pored prelepe prirode bogata i raznim akcentima i dijalektima.
Svaki je specifičan i poseban na svoj način i ono najvažnije - naš. Međutim, neretko se dešava da neko bude ismevan baš zbog načina na koji govori.
U ovoj situaciji se našla i influenserka i food blokerka Milica Đorđević, i to samo zbog jedne reči - palačinka.
Milica je za naš portal govorila o ovoj situaciji, bulingu na internetu, ali i o planovima koje ima za budućnost.
- Iskreno, ono od čega ja uvek krenem kada su ovakve stvari u pitanju je, ako taj moj izgovor kako sam ja rekla "palačinka" nije uvredio nikog na bilo kakvoj osnovi, ako nisam nikom nikakav trošak napravila ili bilo šta, ja smatram da nemam potrebu da mi bude neprijatno, da imam problem s tim ili slično. To je moj stav, jer sve što radim, radim s dobrom namerom. Ja te ljude ne bih komentarisala, jer ja ne znam odakle su došli, kakvu su prošlost imali, ni čime se bave. Sve je u tome kako posmatramo stvari i kako gledamo na neku situaciju. Ja sam se trudila da izvučem najbolje iz svega toga, te mi je mnogo drago što je zahvaljujući tim komentarima i pregledima meni došlo mnogo ljudi koji su oduševljeni mojim radom. To je nešto dobro što je izašlo iz cele priče - priča Milica za Ona.rs.
Naša sagovornica otkriva da je pre situacija sa "palačinkom" bila još jedna, odnosno video koji sada broji više od milion pregleda. Naime, Milica je pravila, kako kaže, "lažnu picu" na koju je stavila krastavčiće, što je, sudeći po komentarima, razbesnelo mnoge.
- Prvo su komentarisali da testo, koje sam pravila, nije bilo sa žitaricama nego sa lanenim semenom, a onda su komentarisali i krastavce koje sam stavila na picu. Iskreno, moja baba, kada je spremala picu, uvek bi stavljala kisele krastavčiće, pa je to meni kao zakon. Ali to što ja stavim kisele krastavce kao moj predlog, ne mora da znači da morate i vi da ih stavite. Posle tog videa sam dobila ponudu od dva jaka klijenta. Tako da, meni to uvek donese nešto dobro i to je neki način na koji posmatram celu situaciju - ističe naša sagovornica.
Inače, Milica se ovim poslom bavi šest godina, a kaže da je talenat za kuvanje nasledila od majke, bake i tetke.
- Nikada me nisu terale da kuvam, ali sam uz njih isprobavala i eksperimentisala. Mislim da sam od svih ovih žena nasledila nešto. Na primer, tetka dobro mesi testo, a baka i mama vole da ispobavaju i eksperimentišu. Kada sam došla u Beograd da studiram, prosto sam morala da pripremam hranu, tako da su polako počeli da nastaju pojedini recepti - kaže Milica.
S obzirom na to da dolazi iz sela Kačulice u okolini Čačka, a u Beograd je došla da bi studirala, Milica otkriva kako je joj bilo da se istakne u velikom gradu i u svetu interneta.
- U početku nije bilo toliko ljudi koji rade kao food blogeri, a mislim da ih je više od korone. Kada sam ja počinjala sa ovim, bilo mi je lakše da se pozicioniram sa tom nekom "zdravijom hranom. Inače izbegavam da koristim reč "zdravija", jer je nekako izgubila smisao i postala je kao neki marketinški trik. Mogu da kažem da su moji recepti nutritivno zdravije verzije. Ja sam na početku imala samopouzdanje, što mi je posebno iznenađujuće na broj godina koji sam imala tad. Na početku sam imala 100 ljudi koji me prate i to su sve bili ljudi koji me poznaju i moji prijatelji, a onda sam počela da šaljem upite za gostovanja i saradnje na televiziji. Tada sam počela da se pozicioniram, a kasnije je došlo i do nekih saradnji - otkriva ona.
Važno je voleti ono što radiš
Milica je studirala Ekonomski fakultet, koji je napustila iako joj je ostalo samo šest ispita. Posle ovog, Milica upisuje novi fakultet i posvećuje se svom poslu na internetu. Kako naglašava naša sagovornica, raditi posao koji voliš, jedna je od važnijih stvari.
- Ovo je posao koji bih radila i da nisam plaćena. Kada sam shvatila da se ne vidim u poslu za koji studiram, rešila sam da se ispišem. Naravno, ne savetujem nikome da se ispiše jer mu ne ide. Ja sam se ispisala, ali se u tom momentu javila dobra ponuda za posao i počela sam snimam autorsku emisiju za jednu televiziju. U početku moji roditelji nisu baš najbolje shvatali ovaj posao kojim se bavim, ali su posle složili sa mojom odlukom. Ja uopšte ne žalim zbog svoje odluke i mislim da je važno da budemo u skladu sa onim za šta se odlučimo kada "vagamo" oko odluka. Sada se bavim poslom kojim volim i uživam u tome - kaže Milica s osmehom na licu.
Nasilje na internetu
Milica naglašava da je tema "nasilje na internetu" veoma važna, te je dala savet svim onima koji žele da se ovim ili sličnim poslom.
- Ovo je tema o kojoj se, nažalost, priča tek kada dođe do neke situacije ili događaja koji uopšte nije lep. Uvek treba krenuti od sebe i razmisliti da li smo mi nekoga uvredili na bilo kakvoj osnovi nekim komentarom. Ako nismo, onda nema prostora za negativan komentar. Da se meni ovo desilo na početku, odnosno kada sam počinjala s poslom, ja ne znam da li bih ovako reagovala. Ja tada jesam imala samopouzdanja, ali možda bi me to povredilo, možda bih zbog toga prestala da objavljujem i kačim recepte. Razumem mlade ljude koji ne mogu da izdrže sve te komentare. Ako vam se desi tako nešto, možda je najbolje da se posavetujete sa nekim starijim ili stručnim licem. Tim ljudima se često dešava da ih okolina ne shvata ozbiljno, jer postoji mišljenje da, ako se baviš javnim poslom, ti moraš da trpiš te stvari. Često se dešava da se mladi zbog tog nepisanog pravila odlučuju da ne pričaju o tome - ističe ona.
Ceo intervju sa Milicom pogledajte u videu na početku teksta.
(Ona.rs)
Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).
Video: Četvrto veče Serbia Fashion Week-a: Očaravajuća sinergija avangarde, klasike i kreativnosti
Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.