• 0

Dženifer Kulidž i Mišel Jeo u svojim 60-im dokazuju da za najbolje uloge i priznanja nikad nije kasno

Ove dame poslednjih godina ostavljaju trag u filmskoj i televizijskoj industriji i konačno su za to i vrednovane

  • 0
Dženifer Kulidž, Mišel Jeo, Michelle Yeoh, Jennifer Coolidge Foto: Tanjug/AP

Ovonedeljni "Zlatni globusi" su dokazali da možete napredovati u karijeri i u "zlatnim godinama".

Nekoliko najvećih pobednika večeri sa najupečatljivijim pozdravnim govorima bili su zabavljači u svojim 60-im i 70-im, uključujući Mišel Jeo, Dženifer Kulidž, Endželu Baset, Edija Marfija i Stivena Spilberga.

A ono što je najviše fasciniralo mnoge gledaoce je koliko su ovi pobednici bili iskreni u vezi sa sumnjama u sebe i preprekama na koje su nailazili tokom karijere, odnosno, kako su im bile potrebne decenije da dobiju priznanje za svoj rad i da dobiju validaciju.

Mišel Jeo osvojila je nagradu za najbolju glumicu u filmu, mjuziklu ili komediji, za "Sve, svuda i odjednom" na Netfliksu. Priznala je da je nedavno pokušavala da prihvati činjenicu da je možda njen najbolji rad već iza nje i da se tako nešto. kao što je "Crouching Tiger, Hidden Dragon" iz 2000. godine, neće ponoviti.

- Prošle godine sam napunila 60 godina i mislim da sve vi žene to razumete, kako dani, godine i brojevi postaju sve veći, čini se da i mogućnosti počinju da se smanjuju. Pomislila sam: "Pa, hej, hajde devojko, imala si stvarno, stvarno dobru trku, radila si sa nekim od najboljih ljudi". A onda je stigao najbolji poklon - prilika da glumim u ovom Netfliks filmu - govorila je glumica.

Uloga koju tumači zasniva se na ženi koja saznaje da postoji više verzija nje same u mnogim paralelnim univerzumima, a uloga je čak zahtevala i scene borbe i borilačke veštine.

- Kada imaš moje godine, vidiš kako ti to bukvalno izmiče kroz prste, jer više nisi u tim godinama. Najgore je kada ljudi pomisle: "Oh, ne izgleda kao u svojim 20-im, pa ne može fizički da radi iste stvari" - rekla je glumica za Prevention u decembru 2022.

- U formi sam kao i ranije, jer znam kako da se brinem o sebi mnogo bolje nego kada sam bio mlađa.

Kulidž (61) se takođe zadivila što je konačno postala A-listerka, nakon dve decenije igranja prepoznatljivih u filmovima, ali tek sa "Belim lotusom" dolazi i ovo priznanje. Takođe je osvojila i nagradu Emi za ulogu Tanje u ovoj seriji.

Kulidž, koja je kući odnela nagradu za najbolju sporednu glumicu u mini-seriji "Beli lotus", rekla je:

- Moje komšije razgovaraju sa mnom. Nikada nisam bila pozvana ni na jednu žurku na "svom brdu," a sada me svi pozivaju.

Takođe je priznala da je imala velika očekivanja kada je tek počela da glumi, a da su te nade "pale u vodu" kako je starila. U svom govoru na dodeli Zlatnih globusa, Kulidž je rekla da je nastavila da prihvata manje uloge kako bi održala svoju karijeru tokom svih ovih decenija.

- Imala sam tako velike snove i očekivanja kao mlađa osoba, ali ono što se dogodilo je da ih je život nekako sputavao - iskrena je bila Dženifer.

Na primer, samo tri od 100 najboljih filmova u 2019. sadržala su glavnu ili sporednu ulogu koju je igrala žena starija od 45 godina, prema Inicijativi za inkluziju Annenberg Univerziteta Južne Kalifornije, piše Today.

Video: Srpkinja zablistala na crvenom tepihu: Nina Seničar privukla pažnju među holivudskim zvezdama

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona