• 3
 ≫ 

Danas bi napunila 80 godina: Tragična priča prelepe Šeron Tejt

 ≫ 

Ona je biia jedna od najpoželjnijih žena u Holivudu

  • 3
Sharon Tate, Šeron Tejt Šeron Tejt kasnih šezdesetih / Foto: Profimedia/Everett

Šeron Tejt je bila američka glumica i model, sa velikim uspehom u kratkom periodu i izgledima za svetlu budućnost. Njoj se još od malena osmehivao veliki svet Holivuda, koji je velikim trudom uspela da dohvati.

Rođena je 24. januara 1943. godine u Dalasu (Teksas) i bila je najstarija od tri sestre. Sa samo šest meseci pobedila je na izboru najlepše bebe Dalasa i time postala "Mis beba". Može se reći da joj je put bio "zapisan u zvezdama",  navodi "Allthatsinteresting.com"

Zbog posla njenih roditelja, stalno su se selili, ali u njenim tinejdžerskim godinama to su ublažavale mnoge nagrade za lepoticu koje je osvajala. Tako je započela karijeru modela. Kada ih je put odveo u Italiju, Šeron je imala mala pojavljivanja u nekim filmovima, a onda ju je primetio poznati američki glumac Ričard Bejmer. Dao joj je karticu i savetovao joj da se što pre obrati agenciji čiji je broj dobila, jer joj je predviđao veliku slavu.

Srećom, njen otac je ubrzo dobio posao nazad u Americi, te su zajedno otiši tamo. Veliki Holivud otvorio je vrata mladoj Šeron, a ubrzo je dobila prve ponude u reklamama za cigarete.

- Nisam bila pušač, imala sam striktne roditelje. Tako da je bilo veoma interesantno kada su me učili kako treba to da izgleda prirodnije i lepo u isto vreme. Ali, onesvestila sam se zbog uvlačenja dima. Time mogu da kažem da mi se završila karijera u reklamiranju cigareta - govorila je kroz smeh Šeron.

Veliki uspeh ukrasio je njeno ime kada je snimila filmove "Dolina Lutaka", kao i "Neustrašivi vampiri ubice", prilikom kog je upoznala budućeg muža Romana Polanskog, za koga se udala kasnije, 1968. u Engleskoj.

Manson Murders-50 Years-AP Was There-Tate Killings Venčanje Šeron Tejt i Romana Polanskog / Foto: Tanjug/AP

Njihova ljubav imala je uspona i padova, ali su oboje govorili da su se i pored grešaka držali zajedno i nijedan pad im nije bio nemoguć za prebroditi.

Šeron je zatrudnela sa Romanom i uselili su se u vilu u visinama Benedikt kanjona, sa kog se videla panorama grada. On je otišao na poslovni put u dogovoru da se vrati pred porođaj, a da do tada deli svoj dom sa prijateljima.

Osam meseci trudnoće, sreće i utopije lepog života, prekinulo se u jednoj noći u avgustu 1969. godine. Naime, u kuću je upalo nekoliko napadača, članovi kulta "Menson porodice", koje je posalo njihov vođa Čarls Menson uz instrukcije da unište kuću, na što "zanimljiviji" način se poigraju sa telima ukućana i pokradu novac.  Šeron je umrla te noći kao i njeni prijatelji od desetina uboda nožem. Sledeće jutro je služavka pronašla tela i obavestila policiju.

Šeron Tejt Šeron Tejt u filmu "Bal vampira" (1967) / Printskrin: YouTube/David Friedli

Roman je veoma brzo stigao u do tada svoj voljeni dom, besan, uplakan i slomljen dozvolio je da mestu zločina prisustvuju novinari određenih kuća, te su se slike brzo proširile. Ubice su dan kasnije počinile još jedan sličan zločin, te su ubrzo uhapšeni i neki osuđeni na smrt.

- Ovakvo biće neću sresti nikada više. A to vreme provedeno sa njom su jedini momenti mog života u kome sam bio istinski srećan. Volela me je i ja sam nju. Bila je anđeo - izjavio je skrhani Roman.

Pevačica Lana Del Rej je u svojoj zbirci poezije opevala njenu smrt, po kojoj je, nažalost, najviše upamćena. Međutim, njeno ime se provlači i dan danas kroz filmove poput "Bilo jednom u Holivudu" Kvantina Tarantina.

Video: Srpkinja zablistala na crvenom tepihu: Nina Seničar privukla pažnju među holivudskim zvezdama

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Licemerka

    24. januar 2023. | 19:21

    I ja da sam živa, imala bih 36 ! Pozz iz pakla !😉

    Podelite komentar

  • Licemerka

    24. januar 2023. | 19:20

    A 2043-će bi napunila 100 godina ! 😂

    Podelite komentar

  • Jox

    24. januar 2023. | 21:13

    A za 20 godina bi imala 100...

    Podelite komentar