• 0

Arapska princeza je dobila otkaz u časopisu "Vog", ali hoda putevima uspeha

Nakon što joj je najpoznatiji modni list zatvorio vrata, sama je sebi otvorila vrata uspeha

  • 0
princeza dina aljuhani abduulaziz, arapska princeza, vog Foto: Shutterstock

Arapska princeza Dina Aljuhani Abdulaziz je bivša urednica časopisa "Vogue Arabia", koja se usredsredila na sopstveni biznis i karijeru i time postala prava inspiracija ženama.

Od same ideje osnivanja ovog velikog časopisa, ali na njihovim prostorima, arapska princeza bila je zagrižena za svet mode i šta sve može da doprinese ženama ovih zemalja.

Doživela je veliki uspeh nakon prve naslovnice za koju je pozirala poznata manekenka, Điđi Hadid.  Časopis se brzo popeo na vrh popularnosti u arapskim zemljama, ali je nakon drugog izdanja šokirao svet, otpustivši mladu i talentovanu Dinu.

- Nisam dala otkaz, već sam ga dobila. Nisam pristajala na kompromise koji su traženi od mene, govori princeza. Kao glavni razlog navode da nije ispoštovala glavne urednike koji su je opominjali da radi sve u skladu sa čitaocima, dok njoj to nije bila, kako objašnjavaju, interesna sfera.

Ovaj pad nije joj slomio krila, već je dodatno ohrabrio da se ne povlači i ne odustaje. Odlučila je da se usredsredi na svoju strast za modom koja ju je vodila od malena  i učini nešto sa svojim velikim idejama.

Konačno, plan na papiru postaje plan na delu. Otvara agenciju za talente, koja se proširila na svetskom tržištu kao dobro poznata. 

Biznis sa svojom modnom linijom započela je još pre rada u časopisu, a nakon otkaza proširila ga je na daleke destinacije.

Ispratio ju je i ljubavni život, te je sreću pronašla u svom suprugu, princu Sultanu bin Fahdi, sa kojim ima uspešan brak koji je krunisan sa troje dece.

Majka, princeza i uspešna žena u svetu biznisa sa 47 godina ponosno se osvrće na prošlost i sa osmehom gleda budućnost, prenosi "Uk.fashionnetwork.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona