• 2

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dženifer Aniston slavi 54. rođendan: Glumica se proslavila na TV-u, a neostvareni san je uloga superheroine

Vreme čitanja: oko 6 min.

Dženifer ne samo da je zaradila svoje glumačke uloge, već je radila i neke iznenađujuće poslove pre nego što je dobila svoju šansu i postala velika zvezda

  • 2
Dzenifer Aniston Foto: Profimedia

Glumica i producentkinja Dženifer Džoana Aniston rođena je na današnji dan 1969. godine u Los Anđelesu. Stekla je zavidnu reputaciju glumeći na televiziji i u filmovima, a talenat joj je u genima. Njeni roditelji su takođe bili glumci. U stvari, njen otac Džon Aniston bio je poznat po svojoj dugogodišnjoj ulozi Viktora Kirijakisa u omiljenoj američkoj sapunici "Dani naših života".

Izgleda da je zvezda iz serije "Prijatelji" oduvek znala da želi da bude glumica, pa je čak pohađala i srednju muzičku i umetničku školu u Njujorku. Tamo je počela da glumi i uči o drami. Dženifer je počela da se pojavljuje u pozorišnim produkcijama tokom kasnih 80-ih.

Radila je raznorazne poslove

Međutim, samo zato što ova 54-godišnjakinja dolazi iz bogate i poznate porodice ne znači da nije morala naporno da radi da bi dostigla ove visine u svojoj karijeri. Dženifer ne samo da je zaradila svoje glumačke uloge, već je radila i neke iznenađujuće poslove pre nego što je dobila svoju šansu i postala velika zvezda.

Tokom godina, Dženifer Aniston je govorila o ranim danima svog života pre nego što je postala poznata. Priznala je da stvari nisu uvek bile lake i da je morala da se probije do vrha. Kako prenosi Yahoo, Aniston je ranije radila u reklamnoj agenciji, a čak je bila i angažovana da bude "glasnik na biciklu na jedan dan u Njujorku".

- Odselila sam se od kuće. Bila sam u šest neuspelih televizijskih emisija. Godinama sam konobarila u Njujorku pre nego što sam išta dobila - rekla je za "InStyle" 2019. godine.

Prvo pojavljivanje Dženifer Aniston u medijima bilo je u emisiji "The Howard Stern Show" 1989. godine - ne da bi promovisala glumačku ulogu, već da bi prodala proizvode za mršavljenje. U to vreme je radila za jednu kompaniju, koja je samu Dženifer promovisala kao "priču o uspehu" nakon što je smršala 15 kilograma prateći njihov plan ishrane. Vešto je izbegavala pitanja o privatnim stvarima i odbila predlog da pozira za Plejboj.

Rejčel

Kada su producenti NBC-jeve serije "Prijatelji" ubacili Dženifer Aniston, znali su da su pronašli svoju Rejčel. Maestralno je odigrala ulogu isprva izgubljene devojke koja je pronašla svoje prave prijatelje i porodicu i sa njima delila muke ranih 30-ih.

Dženifer Aniston je uživala u 10 sezona u ulozi Rejčel Grin u seriji, a tokom snimanja, ona i njene kolege bili su među najplaćenijim TV glumcima svih vremena, zarađivali po milion dolara po epizodi. Nakon završetka serije, glumica je započela uspešnu filmsku karijeru koja traje već decenijama.

Jedan neočekivani nusprodukt uspeha "Prijatelja" bila je popularnost frizure koju je nosio lik Dženifer Aniston, a koja je postala poznata kao "Rejčel frizura". Izgled je kreirao frizer Kris Mekmilan, koji je rekao da je savetovao Aniston da eksperimentiše sa svojom kosom kada ju je prvi put sreo. Odsekao je nešto dužine i dodao slojeve, stvarajući na kraju jednu od najlegendarnijih frizura tog vremena.

Ali Aniston nije bila toliko zaljubljena u njenu kosu kao ostatak sveta. "Volim Krisa, a on je propast mog postojanja u isto vreme jer je pokrenuo tu prokletu "Rejčel", što nije bio moj najbolji izgled", rekla je za "Allure" 2011, priznajući da je "to bila najružnija frizura koju je ikada videla".

Takođe je bilo teško održavati. Nazvavši frizuru "jezivom", Aniston je rekla za "Glamour" da nikada ne bi mogla sama da je stilizuje bez Mekmilanove magije.

- Prepuštena sama sebi, nisam vešta sa četkom za kosu i fen za kosu - našalila se ona.

Ljubav sa Bredom Pitom i porodica

Bred Pit i Dženifer Aniston venčali su se 2000. i razveli 2005. Izdali su saopštenje u kojem su objasnili da je njihovo razdvajanje rezultat "pažljivog razmatranja", a ne "spekulacija koje su objavili tabloidni mediji" - nagađanja o Pitovoj prevari sa koleginicom Anđelinom Džoli.

Nakon Pitovog rastanka od Džolijeve, on i Aniston su se ponovo povezali. Prema In Touch, Aniston je navodno bila "preplavljena emocijama" kada se Pit sastao s njom da se izvini za "sve kroz šta je prošla zbog njega".

Jennifer Aniston and Brad Pitt shutterstock

Kasnije je primećen na Anistoninoj 50. rođendanskoj zabavi početkom 2019. godine, a zatim na njenoj prazničnoj proslavi tog decembra. Kada su oboje osvojili SAG nagrade 2020. godine, nakon što su uočeni kako ćaskaju na ceremoniji, Aniston se našalila na račun glasina da bivši supružnici oživljavaju svoju romansu.

Na kraju se između njih ništa nije desilo, a Dženiferin život obeležilo je nekoliko ljubavnih priča. Ni sa jednim partnerom nije dobila decu, o čemu je nedavno i govorila.

Dženifer Aniston dala je za "Allure" jedan od najiskrenijih intervjua u svojoj karijeri, otkrivajući da, dok su tabloidi godinama stalno spekulisali o tome da li je trudna ili ne, Aniston je van očiju javnosti ipak pokušavala da dobije potomstvo. Pre toga se osrnula na svet u kome živimo i na fenomen prezentovanja na društvenim mrežama i slikom koju spram toga stvaramo o sebi.

- Zaista sam srećna što smo morali da iskusimo odrastanje, tinejdžerstvo, dvadesete bez ovog aspekta društvenih medija. Osećam se najbolje ovakva kakva sam danas, bolje nego ikada u svojim 20-im ili 30-im godinama, ili svojim srednjim 40-im.

Ona je spomenula kako su za nju 30-e i 40-e bile jako teške, ali da bez tog razdoblja ona ne bi bila sve ono što je danas. Više nije uplašena, stalno nervozna i nesigurna. Obajašnjavajući to, spomenula je i da je sve što je prošla zarad borbe za potomstvo uticalo na njene sadašnje stanje svesti. Nikada nije javno govorila o tome.

Želela je da menja karijeru, ali i da igra Wonder Woman

Iako se sama ideja o velikoj uspešnoj glumici koji odlazi iz Holivuda da bi se upustila u potpuno drugačiju karijeru čini apsurdnom, to je nešto što je Dženifer Aniston iskreno razmatrala. U razgovoru 2020. sa kolegama glumcima Džejsonom Bejtmanom, Vilom Arnetom i Šonom Hejsom u njihovom podkastu "SmartLess", Aniston je otkrila da je ozbiljno razmišljala da napusti glumu i postane dizajner enterijera.

Prema Aniston, njeno učešće u "nepripremljenom projektu" je "isisalo život iz nje". Iskustvo ju je navelo da razmisli o glumi i priznala je da je pomislila: "Ne znam da li je to ono što me zanima".

Dizajn enterijera, s druge strane, uvek je bio njeno "srećno mesto"; zapravo, u razgovoru iz 2018. u "Architectural Digest-u", izjavila je: "Da nisam glumica, želela bih da budem dizajner. Obožavam proces. Ima nešto u biranju tkanina i završnih obrada što mi hrani dušu".

Na kraju, potpisala je za "Jutarnji šou", sa iskustvom koje je ponovo pokrenulo njenu strast za glumom. Za Dženifer Aniston, uloga koja je "pobegla" bila je legendarna žena superheroj. Nakon pobede na dodeli nagrada Udruženja filmskih glumaca 2020. za njenu ulogu u "Jutarnjem šou", Aniston je upitana šta još uvek smatra da joj je potrebno da ostvari karijeru kakvu je sanjala.

- Želela sam da budem Wonder Woman“, ali sam predugo čekala - prenosi "Variety".

Objašnjavajući da oseća da je upravo dostigla svoj "kreativni korak", priznala je da je nedavno ponovo otkrila svoju ljubav prema glumi na nov način. Godine 2019. Aniston se vratila na televiziju kako bi glumila sa Ris Viterspun u seriji "Jutarnji šou". Uloga je donela Aniston čak i veću platu nego što je dobila u filmu "Prijatelji", zajedno sa nekim od najboljih recenzija u njenoj karijeri. U stvari, uloga jutarnje TV voditeljke Aleks Levi donela joj je nagradu za izvanrednu izvedbu ženske glumice u dramskoj seriji.

Međutim, ona je takođe naznačila da je, nakon što je gledaocima pokazala svoje dramatične poteze u "Jutarnjem šou", spremna da se vrati svojim korenima.

- Želim da radim više komedija. Želim da se nasmejem.

U bioskopima će uskoro biti i prikazan njena nova romantična komedija u kojoj glumi sa kolegom Adamom Sendlerom - "Murder Mistery 2".

Video: Sad je jasno zašto je tako zategnuta: Dženifer Eniston pokazala kako trenira i ko joj pomaže

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Lopez

    11. februar 2023. | 20:54

    Sve nekakve "Dženiferke"?😂

    Podelite komentar

  • baslov

    11. februar 2023. | 20:15

    neostareni

    Podelite komentar