• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Životna priča Sare Džesike Parker: Proglasili su je najružnijom ženom, a ona je onda osvojila svet

Vreme čitanja: oko 4 min.

Sara Džesika Parker živi je dokaz da se talenat, šarm, uspeh i intelekt vrednuju manje od estetike u današnjem površnom svetu

  • 0
Sarah Jessica Parker, Sara Džesika Parker Foto: Profimedia/Jason Howard/Bauergriffin.com / MEGA / The Mega Agency

Ako je nešto obeležilo eru feminizma i pokrenulo razgovor o raznim društveno-socijalnim tabu pitanjima u kasnim 90-tim i ranim 2000-tim, to je definitivno serija "Seks i Grad".

Kultni likovi, kultne priče i grandiozni modni momenti za koje je zaslužna ni manje ni više nego Sara Džesika Parker, koja u seriji tumači glavni lik - Keri Bredšo osvojili su publiku širom sveta.

Njeni markirani autfiti i izražen smisao za modu definitivno su nešto što je obeležilo ovaj serijal, a sve to ne bi bilo jednako efektno da Sara ne poseduje izrazito izvajano telo, dugu, plavu kovrdžavu "grivu", prodorne tirkiz oči i beskrajnu harizmu.

Iako se nikad nije uklapala u "standardne lepotice" s modnih pista, bila je drugačija i imala je "ono nešto".

Svaka od nas je makar na tren htela da ima njen cipelarnik ili garderober, karijeru, trbušnjake i jednog "Zverku".

No, izgleda da se muškarci davne 2008. nisu složili s tim.

Najmanje seksepilna žena

Naime, prilikom ankete u muškom časopisu "Maxim", Sara je izglasana za najmanje seksepilnu ženu na svetu.


Zlonamerna lista je takođe uključila Britni Spirs jer je "debela", iako je pevačica u tom momentu gubila starateljstvo nad decom, Ejmi Vajnhaus koja se borila sa zavisnošću i preminula godinu dana kasnije, kao i Madonu jer je "prestara".

Iako bi se većina složila da nikog nije briga šta čitatelji časopisa poput "Maxim" misle, ovakva anketa je bila surovi prikaz mizoginije na delu.

U razgovoru za "Gloria" magazin glumica je priznala kako je anketa jako pogodila, govoreći sledeće:

- Zar sam ja stvarno najmanje seksi žena na svetu? Vau. Ovo je šokantno. Mog muža je ovo pogodilo možda čak i više nego mene jer to dovodi u pitanje njegov izbor žene.

Ipak, Sara Džesika Parker je kroz lik čuvene Keri Bredšo postala modna ikona, simbol ženske samostalnosti, predstavnik sveta koji preispituje muškarce.

Skromno detinjstvo i susret s "Brodvejem"

Sara Džesika dolazi iz braka učiteljice i novinara i jedna je od osmoro dece. Kako navodi, roditelji su se često borili sa siromaštvom, no ipak ne bi promenila ništa od toga.

- Imala sam sve što mi je potrebno, čak i kad nije bilo struje, ja sam zadovoljna svojim odrastanjem - prenosi "Vikipedija".

Njeni roditelji su se razveli kada je imala tri godine. Majka joj se udala za Pola Forstea, vozača kamiona i računovođu.

Može se zaključiti da je zvezda "Seks i grada" zahvaljujući majci zavolela glumu. Majka ih je često vodila u besplatne javne ustanove poput baleta i pozorišta u Sinsinatiju, a Sara Džesika kao mlada trenirala pevanje i balet, da bi usledila i uloga na "Brodveju". U pitanju je oživljavanje drame Vilijama Arčibalda "Nevini". Već sa osam godina imala  je televizijski debi u "The Little Match Girl".

Glumica je poznata po svojim stalnim humanitarnim aktivnostima.

I sama je stvorila brojnu porodicu

Sara Džesika Parker privatnu sreću pronašla je pored glumca Metjua Broderika, sa kojim ima troje dece, 19-godišnjeg sina Džejmsa i 13-godišnje bliznakinje Tabitu i Marion.

Retko se zajedno pojavljuju na javnim događajima, pa je svaka slična aktivnost medijski vrlo propraćena.

Privatnu sreću pratila je i profesionalna. Ulazak Broderika u njen život i serija "Seks i grad" otvrili su novo poglavlje u njenom životu.

Je li seda kosa za osudu?

Više od deceniju posle snimanja kultne serije, Sara Džesika se ponovo našla na stubu srama, nastavkom serije. Sada zbog svoje sede kose i bora:

"Pogledaj na šta liči, zašto se ne ofarba"?, "Zašto ne prestane da glumi, matora je"... ređali su se surovi komentari.

Diva se još jednom oglasila i poručila da ne može da zaustavi vreme ni svoje sede i da ne želi ništa da prikriva ili koriguje.

- Šta moram da uradim da bih vas usrećila, da nestanem? Neću - hrabro je izjavila glumica.

U razgovoru za "Vog" magazin u januru 2023. rekla je kako uopšte ne razmišlja o starenju:

- Ne vidim svoje godine kao nekakav defekt, sasvim suprotno, podarile su mi mudrost da se ne obazirem na zle komentare. Ja više ne razmišljam o svom izgledu, ali izgleda da ostatak sveta i dalje razmišlja. Ne mogu to da razumem, nijedna promena na našem telu ili licu nije sramotna.

Nameće se pitanje da li je Sara tih godina bila "trn u oku" jačem polu jer je igrala lik jake, samostalne žene u seriji koja je jasno prikazivala problem muško-ženskih odnosa i ohrabrivala žene da se otrgnu nametnutim društvenim normama i koje, ako žele - ipak mogu "sve same".

Video: Kad modna ikona postane veganka, bunde zameni salatama

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona