• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Životna priča Demi Mur ostavlja bez daha: Iz svih traumatičnih događaja izašla je uzdignute glave

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sa 16 godina je otišla od kuće, a sa 18 je prvi put stala na "ludi kamen"

  • 0
Demi Moore Mur Foto: BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

Glumica Demi Mur (60) i dalje važi za jednu od najlepših žena svih vremena, a mnogi ne znaju da je životni put jedne od najlepših holivudskih brineta bio protkan problemima i nedaćama.

U karijeri dugoj pet decenija, Demi je glumila u brojnim filmovima i serijama, a postala je modna ikona zahvaljujući kultnim modnim trenucima koji su zabeleženi van ekrana i filmskog platna.

Iako sada uživa u slavi i bogastvu, bolne traume su ipak obeležile njenu životnu priču.

Detinjstvo

Rođena je kao Demi Džin Gajns 11. novembra 1962. godine u gradu Rozvelu u Novom Meksiku, od majke Virdžinije i oca Čarlsa Harmona. Njen otac je napustio njenu majku kada je bila u trećem mesecu trudnoće, zbog čega je Demi uzela prezime svoga očuha Danija Gajnsa.

Njeno detinjstvo bilo je prožeto borbama, od alkoholizma njene majke i očuha do toga da se selila selila više od 20 puta.

Kad je Demi imala samo 12 godina, njena majka je prvi put pokušala da se ubije, a o tom događaju slavna glumica je pisala u svojim memoarima "Inside out".

- Sećam se da sam koristila svoje prste, male prste deteta, da iskopam tablete koje je moja majka pokušala da proguta - piše u memoarima koje je posvetila ćerkama i majci.

Kad je napunila 16 godina, odlučila je da ode od kuće, nadajući se da će za sebe stvoriti bolju budućnost. Postala je pin-ap devojka da bi zaradila novac i napustila je školu da bi mogla da sastavlja kraj s krajem, piše nationaltoday.

Žrtva silovanja s 15 godina

Kad je imala samo 15 godina Demi je prošla kroz užasan period, jer je bila žrtva silovanja. Ona je otkrila da ju je muškarac, koji je njenoj majci dao 500 dolora, silovao u rođenoj kući.

Nakon što ju je silovao, Mur tvrdi da je muškarac rekao da mu ju je njena majka prodala. U knjizi ona piše:

- Bilo je to silovanje. I razorna izdaja, otkrivena okrutnim pitanjem čoveka: "Kakav je osećaj biti žena lakog morala od strane majke za 500 dolara?"

Ipak, ona kaže da ne veruje potpuno u njegovu priču, ali da je ipak ogorčena na majku jer ju je svesno dovela u opasnost.

Prvi brak

Kad je imala samo 18 godina, Demi se udala za Fredija Mura s kojim je bila u braku od 1980. do 1985. godine, a posle razvoda je zadržala njegovo prezime. U toku braka sa Fredijem Demi je dobila šansu da zaigra u sapunici "Opšta bolnica", koja je u to vreme bila najgledanija serija u dnevnom terminu. Igrala je mladu novinarku Džeki Templton i uloga joj je donela veliki uspeh.

Tada je počela sa redovnom konzumacijom kokaina, a na insistiranje producenta "Vatre svetog Elma" Krega Baumgartena, krenula je prvi put na rehabilitaciju.

Ljubav i prijateljstvo s Brusom Vilisom

Devedesetih nije bilo slavnijeg para od Demi Mur i Brusa Vilisa. Venčali su se 1987. godine i u toku braka dobili tri ćerke - Rumer, Skaut i Talulu. Iako su svi verovali da im je brak skladan, par se razveo 2000. godine.

Međutim, Demi i Brus su ostali veliki prijatelji posle razvoda. Brusu je nedavno dijagnostikovana afazija, zbog čega se povukao iz glume. On sada vreme provodi sa sadašnjom suprugom Emom Heming Vilis i Demi Mur i decom.

Demi Mur, Brus Vilis Foto: Instagram/demimoore

Turbulentan odnos sa Eštonom Kučerom

Demi Mur je sa 15 godina mlađim Eštonom Kučerom bila u braku od 2005. do 2013. godine. Ona je u šestom mesecu trudnoće izgubila bebu koju je čekala sa Kučerom. Ipak, nije odustajala od toga da ponovo postane majka i upustila se u šest ili sedam ciklusa vantelesne oplodnje, koji su joj teško pali.

Nakon razvoda, Ešton je otišao na planinu kako bi se izborio sa emotivnom dramom.

Navodno je nedelju dana bio udaljen od svih, ali je glumica napomenula da je ona morala da se bori sa posledicama njegovog ponašanja u braku.

Demi je o njihovom braku pisala u memoarima "Inside out " i nikada nije krila da ju je suprug varao. Ona je takođe otkrila da je Ešton manipulator i da ju je nagovarao na razne pikanterije u krevetu.

- Bilo je to toliko ponižavajuće i odvratno, još imam traume zbog našeg odnosa - rekla je glumica.

Demi je posle Eštona bila u vezi sa slavnim kuvarom Danielom Humom, ali njihova veza nije potrajala.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona