• 1

Vreme čitanja: oko 2 min.

Životna priča Klaudije Šifer: Upoređivali su je sa Brižit Bardo, krasila je više od 1.000 naslovnica

Vreme čitanja: oko 2 min.

Klaudija je bila pripadnica zlatne generacije manekenki među kojima su bile i Sindi Kraford, Naomi Kembel, Kristi Tarlington...

  • 1
klaudija šifer

Foto: JEP Celebrity Photos / Alamy / Alamy / Profimedia

Nemački model i glumica Klaudija Marija Šifer rođena je 25. avgust 1970. godine.

Ona je vladala modnim pistama širom sveta i smatrala se jednom od najlepših žena sveta.

Klaudija je stekla veliku popularnost i postala poznata širom sveta tokom ranih devedesetih. Tada je bila i jedna od najuspešnijih modela na svetu. Pojavila se u više od 1.000 naslovnica svetskih časopisa.

Poznata plavuša rođena je u gradiću Rajnaberg, nedaleko od Diseldorfa. Majka Gudrun i otac Hajnc, koji je po zanimanju advokat, osim nje, imaju sinove Stefana i Andreasa i ćerku An Kerolin, piše "Wikipedia".

U ranoj mladosti htela je da studira pravo i da radi u očevoj advokatskoj firmi, ali kasnije je odustala od toga zbog modelinga.

U oktobru 1987, sa 17 godina, tokom jednog izlaska u klub u Diseldorfu, zapazio ju je Mišel Levaton, vlasnik "Metropolitan Model Agencije" i angažovao je.

Uskoro se pojavila na naslovnici francuskog izdanja modnog časopisa "El" i izazvala ogromnu pažnju u evropskim modnim krugovima.

Claudia Schiffer,  Klaudija Šifer

Foto: Instagram/Claudia Schiffer

 

Radila je za najpoznatije modne dizajnere i kuće, kao što su "Šanel", "Kristijan Dior", "Versače", "Fendi", "Guči", "Prada", "Valentino", "Đorđo Armani", "Roko Baroko", "Balensijaga", "Hugo Bos", "Dolče i Gabana", "Tom Ford", "Laura Bjađoti", "Misoni", "Barberi", "Etro", "Roberto Kavali" i mnoge druge.

U njenoj karijeri mnogo joj je pomogao i Karl Lagerfild, koji je baš ovu nemačku lepoticu odabrao za zaštitno lice jedne od najpopularnijih i najprestižnijih modnih brendova, "Šanel".

Po završetku školovanja nastavila je s manekenskom karijerom. Nastupila je u nizu uspešnih filmova i video spotova. Ipak, više uspeha je postigla u modnom svetu nego kao glumica.

 

Zbog svog fizičkog izgleda, lica i plave kose, često su je poredili sa francuskom glumicom Brižit Bardo. Bila je u vezi s nekoliko muškaraca, od kojih je najpoznatiji bio američki mađioničar Dejvid Koperfild, s kojim je bila u vezi pet godina.

Sa Koperfildom se verila nakon samo godinu dana veze, no mediji nisu bili sigurni u njihovu vezu, pa su je često nazivali prevarom. Ova ljubav nije dugo trajala, pa su se samo četiri godine nakon veridbe, tačnije 1998. godine, Dejvid i Klaudija razišli.

klaudija šifer

Foto: MediaPunch Inc / Alamy / Alamy / Profimedia

Šiferova je zbog velike lepote i popularnosti imala je niz problema s progoniteljima i paparacima.

Ljubavni život

Od 2002. godine udata je za američkog filmskog producenta Metjua Vona, s kojim ima troje dece - sina Kaspara i dve ćerke, Klementinu i Kozimu.

Suvlasnica je čuvenog lanca restorana „Fešon kafe“ koji drži zajedno sa Sindi Kraford, Naomi Kembel, El Makferson i Kristi Terlington.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Ciganin 1976

    7. mart 2023. | 10:53

    Za mene NAJLEPŠA ŽENA SVETA SVIH VREMENA ! ❤️🤍

    Podelite komentar