• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nežna a snažna strana Glovo poslovanja

Vreme čitanja: oko 4 min.

Praznik žena je uvek sjajno vreme da se obrati posebna pažnja na sve dame u okruženju i da im se pokaže zahvalnost i divljenje

  • 0
Glovo Foto: Promo/ Glovo

Jer, slabiji pol je sve samo ne slabiji! Zato su pred vama priče tri žene iz Glovo zajednice. Svaka od njih predstavlja po jedan stub Glovo poslovanja – u pitanju su partneri, zaposleni u samoj Glovo kompaniji i kuriri, koji rade putem aplikacije.

Lana Nedeljković je dama koja stoji iza sočnih Ferdinand knedli. Lana je oličenje hrabrosti koja je tako karakteristična za ženski pol. Posle više od decenije rada u prodaji, Lana je odlučila da se uhvati u koštac sa zahtevnim tržištem i ponudi potrošačima tako blizak i drag proizvod koji je bilo retko naći van kuće – knedle!

Za svoj put, Lana kaže:

"Provela sam mnogo vremena razmišljajući, analizirajući i eksperimentišući. 2016. godine otvorena je prva prodavnica knedli Ferdinand. Odlučila sam da pratim svoju strast i iskoristim svoje znanje da pretvorim prvobitnu ideju o tome šta su Ferdinand knedle u ono što je to ime danas!".

Glovo Foto: Promo/ Glovo

Lana je počela skromno, od male radnje da bi danas Ferdinand brojao ukupno šest prodajnih mesta i ne planira da se na tom broju zaustavi. Za saradnju sa Glovo kompanijom, ova hrabra preduzetnica ima samo reči hvale.

"Zahvaljujući Glovo kuririma, moji klijenti mogu uživati u svežim knedlama gde god da se nalaze. Ovako brz i profesionalan nivo dostave mi ne bismo mogli sami da pružimo, zato se oslanjamo na Glovo sistem i dalje ne razmišljamo o tome već se posvećujemo važnim stvarima, a to je izrada uvek savršene knedle".

Za kraj, Lana je sa svim damama podelila svoj savet a to je da uvek prate svoje snove, ulažu u njih energiju i vreme i rezultat neće izostati!

Iz redova same Glovo kompanije, razgovarali smo sa Aleksandrom Jovanoski, na čelu tima zaduženog za poslovnu strategiju Glovo kompanije. Aleks ili Anja, kako je zovu kolege i prijatelji, rođena je Beograđanka koja je provela više od 10 godina radeći u inostranim kompanijama gde je imala prilike da sarađuje sa ljudima iz najrazličitijih kultura i porekla, što je, kako sama kaže – obogatilo njeno iskustvo i razvilo osećaj za važnost dobrog funkcionisanja tima. Zato je i najponosnija kada njen tim beleži sjajne rezultate, radeći složno i zajedno na istom cilju.

Ipak, od svih poslodavaca, izdvaja Glovo kao mesto gde je naučila najviše.

"Zaista sam zahvalna što radim na mestu kao što je Glovo, gde se svaka ideja ceni i poštuje. Inkluzija i podrška se često vide kao tipovi liderstva u ženskom stilu, i to svakako treba i dalje negovati, jer ne samo žene lideri, već i cela kompanija imaju koristi od brige i stvaranja okruženja u kojem učimo jedni od drugih. Dok će nas naše kompetencije odvesti na određeni nivo, samo deleći svoje znanje i inspirišući druge, moći ćemo da zaista rastemo - kaže Aleks.

Razgovarali smo takođe sa Milenom Adibejkan, damom koja radi kao kurir koji sarađuje sa Glovom. Ona živi i radi u Beogradu i udata je. Njeno najponosnije profesionalno dostignuće je visoko obrazovanje pravnog fakulteta. O saradnji sa Glovom imala je samo pozitivne reči. Rekla je da joj ovaj posao donosi dobru platu, fleksibilno radno vreme, novo iskustvo i zadovoljstvo što je uvek u pokretu. Žena koja je inspiriše je Džulija Roberts, zbog svog prirodnog izgleda i ponašanja, kao i zbog dobrotvornog rada kojim se bavi. A najvredniji savet koji ona može dati bilo kome, posebno ženama koje pokušavaju da izgrade svoju karijeru je: "Radi na sebi, napreduj ka svojim ciljevima i budi sa svojim voljenima."

Glovo Foto: Promo/ Glovo

Inače, 8. mart je dan kada Glovo prima zaista romantične i lepe porudžbine. Više od 17% svih porudžbina cveća tokom prošle godine isporučeno je baš na Dan žena! A najveća količina, čak 40%, dostava izvršeno je ujutru, između 9 i 12 časova.

Od gradova, najromantičniji je bio Beograd, sa 74%, zatim Niš sa 14% i Novi Sad sa 9%! Što se izbora cveća tiče, crvene ruže su zaista uvek u modi, te su se našle na prvom mestu, a odmah iza njih su egzotične orhideje pa vesele lale.

Glovo Foto: Promo/ Glovo

Da dame nisu dobijale na poklon samo cveće, govori i Glovo podatak da su porudžbine koje sadrže kozmetiku na Dan žena prošle godine, porasle za 70% u odnosu na običan dan. Prva tri grada sa najvećim brojem porudžbina kozmetike su bili Beograd sa 68% od ukupnih porudžbina kozmetike tog dana, Novi Sad (13%) i Niš (9%). Među kozmetikom, prednjačili su kompleti za spa, zatim kreme za lice i na kraju ruževi.

Glovo kuriri su i ove godine spremni da pomognu korisnicima da se svojim važnim damama oduže i pokažu koliko im je stalo – bilo da je to njenim omiljenim jelom za romantičnu večeru, cvećem ili nekim drugim lepim poklonom u vidu vina, kozmetike ili bilo koje sitnice koja će je obradovati. Specijalno za ovaj dan, korisnici će na Glovo aplikaciji pronaći i posebne pogodnosti od strane odabranih Glovo partnera.

(Telegraf.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona