• 0

Vreme čitanja: oko 1 min.

Šta je "metoda tapkanja": Kako se sprovodi i kakve efekte daje, pokazala nam je Martina Tišljar, EFTMRA trener

Vreme čitanja: oko 1 min.

Tajna je u vašem dodiru - ovo je metoda koju nazivaju i psihološkom akupunkturom

  • 0

Napetost i stres javljaju se u raznim varijantama i momentima, a često ne znamo kako treba sa tim da se suočimo. Naša sagovornica vam otkriva jedan vrlo zanimljiv i jednostavan način kojim ćete lakše pronaći koren problema i kako da ga rešite sami.

Da li ste čuli za takozvanu "metodu tapkanja"?

Martina Tišljar je EFTMRA trener koji za Ona.rs objašnjava šta je ova metoda, čemu služi i kako je primenjivati.

Ova interesantna metod ne zna za godine, jer je mogu primeniti i odrasli, ali i deca koja na vreme počinju da uče o kontroli svojih emocija kada se susretnu sa nelagodnim situacijama. Primenjuje se u bilo kakvim stresnim situaijama.

- Ponekad savetujem i deci, kada ih uhvati ispitna anksioznost, kad ne mogu da se sete nečega na ispitu, mogu lagano ispod klupe da masiraju određene tačke kako bi se smirili i ponovo se setili onoga što znaju - navodi Martina dok govori o širini ovog metoda i kako nije samo za odrasle.

Ljudi treba da počnu da se okreću i ka sebi kada se suočavaju sa preprekama u životu, jer je to jedan od prvih, velikih koraka ka rešenju. O tome nam govori Martina, koja je podelila i njene početke i kada je bio presudan momenat koji je bio početak njenog putovanja u ovoj profesiji, gde se spajaju um i telo.

Uvek je pravo vreme da upoznate sebe, tada ćete jedino zapravo znati kako pričati sa svojim umom. Kada su problemi prekriveni stresom, napetošću i nervozom, tada je najbitnije umeti sa sobom.

Kako bismo vam približili ovu neobičnu, ali interesantnu metodu koja spada u granu energetske psihologije, za koju su glavni alati vaši prsti, zajedno smo sa Martinom prošli jednu vrstu ove metode koju možete i vi probati kod kuće.

Ceo intervju pogledajte u videu na početku teksta.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona