• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Život Bruk Šilds: Od trauma iz detinjstva i eksplicitnih scena do veze sa Majklom Džeksonom

Vreme čitanja: oko 4 min.

Prerano odrastanje i velike traume iz detinjstva nisu sprečile ovu divu plemićkog porekla da izraste u stabilnu, uspešnu ženu i posvećenu majku

  • 0
Brooke Shields, Bruk Šilds Foto: Profimedia/Everett

Ako govorimo o lepoti, ali ne standardnoj, klasičnoj, već vanvremenskoj, unikatnoj lepoti svemirskih razmera, znajte da pričamo o Bruk Šilds. Manekenka, glumica i biznismenka, svojim hrabrim, iskrenim izjavama uvek je dokazivala da je više od "lepog lica", iako joj je ono dodelilo višestruke titule "najlepše žene na svetu".

- Uvek sam bila otvorena knjiga, ono što vidiš - to i dobiješ. Kroz život sam se vodila tom mantrom, a na javnoj sceni sam od 12. godine; sad je prekasno da se bilo šta krije. Pa, nikad ne bih uspela da uskladim priču - kroz smeh pričala je Bruk za "New Beauty".

- Shvatila sam da je jedini trik u konstantnoj nezi i pre svega vođenju računa o koži. Verovali ili ne, posle toliko godina u svetu gde je lepota imperativ, ja još uvek ne umem da ukovrdžam kosu figarom ili izvučem ajlajner - istakla je glumica.

Detinjstvo i rani ulazak u svet odraslih

Rođena u Njujorku, od majke modela i oca biznismena, Bruk je odrasla u imućnoj porodici. Naime, cela linija sa očeve strane je plemićkog porekla, a njena baka je nosila čuvenu italijansku titulu "Di", kao ćerka italijanskog princa i američke starlete. Alesandro Torlonia, bakin ujak, bio je oženjen španskom princezom Beatriz.

Manekenkinu majku Teri plemićka porodica prisiljavala je da okonča trudnoću, što je odbila, a njena tvrdoglavost se isplatila i završila brakom.

Roditelji su joj se razišli par meseci nakon njenog rođenja, a Teri je odmah odlučila da vine ćerku u zvezde. Sa samo 11 meseci Bruk je "nastupala" u svojoj prvoj reklami, a svi je najbolje pamtimo po glavnoj ulozi u filmu "Plava laguna".

Odmalena je trenirala balet, išla na časove klavira i jahanje. Pohađala je prestižne škole i diplomirala na Prinstonu.

Kontroverzni film "Slatka mala", koji je snimila sa 12 godina, smestio ju je u prve redove Holivuda, ali i ostavio velike, trajne posledice po zvezdu.

Sporan film uznemirujućeg sadržaja

"Slatka mala" iz 1978. priča o maloletnoj prodavačici ljubavi Violet, izazvala je veliko interesovanje publike, ali i zgroženost koja ne jenjava dan danas.

Glumica je u filmu bila podvrgnuta raznim eksplicitnim scenama koje su uključivale i starije muškarce, iako je tada pohađala peti razred osnovne škole. Sve to uz pristanak majke. Naime, ovo nije prvi put da je Teri "prodala" Bruk za "malo slave".

Brooke Shields, Pretty baby Foto: IFTN / United Archives / Profimedia

Tri godine ranije, 1975. desetogodišnja devojčica fotografisala se naga u kadi, našminkana i prekrivena uljem, za fotografa koji je tad predstavljao "Playboy" magazin. Kasnije, Bruk i njena majka tužile su ga više puta, ali sud je svaki put presudio u njegovu korist, s obzirom na to da je saradnja urađena pod potpisanim pristankom roditelja. Sporne fotografije se i dan-danas nalaze na internetu.

- Ne znam zašto je moja majka to dopustila, sad kad i sama imam dve ćerke, ne mogu to da razumem. Evo, ne mogu da pričam na tu temu, ne zameram joj ništa, žena se dugo borila sa svojim demonima i alkoholizmom - kroz suze je pričala Šilds.

Priseća se kako je odmalena imala jak stav uprkos raznim medijskim napadima:

- Postavljali su mi jedno te isto pitanje, iznova i iznova, kao na policijskom ispitivanju i na kraju sam počela da govorim: "Vi želite priču, ne moj odgovor. Vi ne želite da čujete istinu" - hrabro je pričala tadašnja devojčica.

Bruk se opet obnažila 1980, u dobi od 14 godina, igrajući u filmu "Plava laguna", te je ponela nimalo laskavu titulu "Lolita modernog doba".

Glumila je u mnogim filmskim izdanjima, a čak je bila nominovana za nagradu Zlatni globus. Na velikom platnu aktivna je i dalje.

Brooke Shields, Blue Lagoon Foto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Privatan život

Godine 1990. Majkl Džekson izašao je u javnost sa pričom da su on i Bruk zajedno, što je glumica opovrgla.

- To su laži, mi se poznajemo od detinjstva, nikada se ništa romantično nije desilo. Ne razumem zašto radi ovo. Jednom je pokušao da me poljubi u kolima, a ja sam mu odlučno rekla: "Nemoj, trebam ti kao prijatelj".

Nakon njegove smrti, Bruk je ovako govorila za "Rolling Stone":

- Uvek sam mu pričala: "Imaćeš me do kraja života, nećemo se venčati, ja ću živeti svoj život, imati brak i decu, ali ti ćeš me uvek imati." Vremenom je shvatio da ne želi da me izgubi.

Najlepša žena sveta prvi put je stala na ludi kamen 1997, kada je sudbonosno "da" izrekla teniseru Andreu Agasiju, ali je zajednica okončana dve godine kasnije.

Godine 1999. upoznala je svog sadašnjeg muža Krisa Henčija sa kojim ima dve ćerkice - Rovan i Grir.

Bruk je izuzetno bliska sa ćerkama, te često ističe kako sa Rovan deli garderobu, a čak imaju i dve iste tetovaže.

- Toliko toga sam preživela, ali sam i dalje ovde. Što sam starija - to se mlađe osećam, valjda jer sam kao dete bila "odrasla". Ne traćite ni minut svog života na nesreću, ako se jedna vrata zatvore - bežite kroz prozor - samouvereno je izjavila ova odvažna, jaka žena.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona