• 3

Vreme čitanja: oko 5 min.

Ana Kurnjikova se posle tenisa oprobala u manekenstvu: Tako je upoznala Enrikea Iglesijasa, ljubav svog života

Vreme čitanja: oko 5 min.

Kada je bila na vrhuncu svoje karijere, njeno ime je postalo najpretraživaniji pojam na "Guglu"

  • 3
Ana Kurnjikova Foto: Instagram.com/annakournikova

Ana Sergejevna Kurnjikova je bivša ruska profesionalna teniserka i manekenka. Iako nikada nije osvojila nijedan turnir u pojedinačnom takmičenju, Ana je postala jedna od najpoznatijih svetskih teniserki.

Kada je bila na vrhuncu svoje karijere, njeno ime je postalo najpretraživaniji pojam na "Guglu".

U poslednjim godinama profesionalnog bavljenja tenisom borila se sa ozbiljnim problemima sa kičmom, pa se veruje da je zbog toga i okončala karijeru. Njena specijalnost su bili dublovi, gde je i bila neko vreme prva na listi. Sa Martinom Hingis u dublu osvojila je dve titule na grend slem turnirima: Otvoreno prvenstvo Australije 1999. i 2002.

Već sa 15 godina bila je zapažena po svojoj lepoti i talentu za tenis

Ana je kao dete trenirala plivanje i umetničko klizanje, ali se tenis ipak pokazao kao najbolji izbor. Počela je da trenira sa pet godina u teniskom klubu Spartak Moskva. Tada se videlo da je neverovatno talentovana za tenis.

Teniserka je 1989. godine počela da igra na turnirima za juniore i naredne godine ju je primetio čuveni trener Nik Boletijeri i pozvao je da dođe da trenira na njegovoj akademiji. Ana je postala popularna čim je stigla u SAD, a od nje su se očekivale velike stvari u karijeri.

Sa 13 i 14 godina Kurnjikova je postala zapažena internacionalna igračica u juniorskoj kategoriji. Osvojila je Evropsko prvenstvo u tenisu za juniore, koje se igralo u Rimu u okviru Rim Mastersa. Osvojila je i prestižni Orange Bowl, a krajem godine ITF ju je proglasio najboljom teniserkom ispod 18 godina.

Kurnjikova je debitovala u profesionalnom tenisu sa 14 godina u Kupu federacija za Rusiju, kao najmlađi učesnik koji je ikada učestvovao i pobedio. Sa 15 godina, osvojila je dva ITF turnira, prvi u Midlendu i drugi u Rokfordu. Takođe je dostigla je 4. rundu Otvorenog prvenstva SAD 1996. kada ju je zaustavila tada 10. igračica sveta Štefi Graf.

Prvakinja dubla

Kao 16-godišnjakinja dostigla je polufinale na Vimbldonu, gde ju je pobedila Martina Hingis rezultatom 6-3, 6-2. Postala je druga teniserka u istoriji koja je dostigla polufinale Vimbldona u svojoj debitantskoj sezoni, posle Kris Evert. To je bio najveći uspeh Ane Kurnjikove na grend slem turnirima u pojedinačnoj konkurenciji, iako se od nje očekivalo mnogo više.

U karijeri je zabeležila impresivne pobede nad slavnim teniserkama kao što su Martina Hingis, Štefi Graf, Monika Seleš, Dženifer Kaprijati i Lindsi Davenport.

Kurnjikova je osvojila i dve grend slem titule u kategoriji dubl sa Martinom Hingis 1999. i 2002. godine, obe na Otvorenom prvenstvu Australije.

Poslednjih godina svoje profesionalne karijere Ana nije imala mnogo uspeha. Mučile su je razne povrede i ozbiljni problemi s kičmom i leđima, zbog kojih je bila primorana da okonča svoju karijeru 2003. godine.

Kurnjikova nije igrala na VTA turu od 2003. godine, a 2004. godine, nakon uspešnog lečenja, učestvovala je na humanitarnim mečevima koje je organizovao Elton Džon, zajedno sa Serenom Vilijams i Endijem Rodikom.

Brak sa čuvenim pevačem o kome se malo zna

Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova su se brzo zaljubili jedno u drugo, da bi danas postali jedan od parova o čijem se životu samo nagađa, s obzirom na to da kriju svoju porodičnu privatnost.

Kralj latino popa i bivša profesionalna teniserka upoznali su se u decembru 2001. godine na snimanju njegovog muzičkog spota "Escape", u kojem su imali zajedničku scenu u automobilu.

- Nikada je ranije nisam sreo, ali sam veliki obožavatelj - rekao je tada na MTV-ju u emisiji "Making the Video".

- Siguran sam da mnogi momci žele da je upoznaju, ja sam jedan od njih. Ona je prelepa, talentovana, sjajna teniserka, znate, i siguran sam da će biti sjajna u videu.

Njih dvoje su se tada i zaljubili i otpočeli svoju vezu. Međutim, nakon što su u avgustu 2002. izašli u javnost sa svojom vezom, uspeli su da sačuvaju veći deo svog ličnog života od očiju javnosti.

Španski pevač i bivša ruska profesionalna teniserka zajedno su 21 godinu i imaju troje dece. Ali pored toga, par je podelio malo informacija o svojoj dvodecenijskoj vezi.

Nakon što se Ana povukla iz sporta, širile su se glasine o veridbi nakon što je primećena kako nosi prsten sa ružičastim dijamantom na svom domalom prstu. Njih dvoje nikada nisu potvrdili ili demantovali da li su zaista vereni.

U maju 2007. Iglesijas je za švedski list "Aftonbladet" rekao da su se on i Kurnikova tajno venčali - i da su se razveli.

- Razvedeni smo. Sada sam samac, ali to je u redu. Ne smeta mi da budem sam - rekao je on, prenosi "People".

Ali ubrzo nakon što je priča izašla, njegov predstavnik je pojasnio da je to bila šala i da su "još uvek zajedno".

Ranije te godine, pevač je za španski "People" rekao da je njegova romansa sa Kurnjikovom bila "jedina ozbiljna veza koju je imao u životu".

Ali na pitanje da li se sa njom vidi dugoročno, rekao je:

- Ne znam. Jedino što mogu da kažem je da bi, po mom mišljenju, Ana, bilo da smo zajedno ili ne, bila idealna majka.

Kurnjikova je 2008. rekla za "People" da ne vidi sebe kao nečiju ženu:

- Nikada se neću udati - rekla je pre nego što je dodala da je "sve u redu" sa njom i Iglesijasom.

Nekoliko godina kasnije, 2011, Kurnikova je rekla da je jedan od njenih ciljeva bio da postane majka:

- Apsolutno želim da imam decu, bilo da imam svoju ili usvojim. Volim da se brinem o ljudima.

Više je govorila i o svojim stavovima o braku:

- Brak mi nije važan. U srećnoj sam vezi - to je jedino što je važno. Verujem u posvećenost. Verujem u to da budemo otvoreni i da verujemo jedni drugima i da se međusobno poštujemo u potpunosti.

Tako je i ostalo, o tome da li su se ikada venčali kruže samo glasine.

Iglesijas i Kurnjikova dočekali su blizance Nikolasa i Lusi 16. decembra 2017. u Majamiju nakon što su trudnoću držali u tajnosti. Iako predstavnici Iglesijasa i Kurnjikove u početku nisu potvrdili vest za "People", roditelji su objavili snimke blizanaca na oba svoja "Instagram" naloga ubrzo nakon rođenja.

U intervjuu za "The Sun", Iglesijas je govorio o tome kakva je Kurnjikova kao majka.

- Neverovatno je gledati je kako je tako sjajna majka. Neverovatno je gledati mamu kako radi ono što radi, kada se aktivira majčin instinkt.

Početkom 2020. godine Kurnjikova i Iglesijas su dočekali svoje treće dete, ćerku po imenu Meri. Njeno rođenje je najavio Iglesijas, koji je objavio slatku fotografiju na kojoj drži novorođenče. Kurnjikova je sledila njenog primer i objavila svoju fotografiju na kojoj drži Meri neposredno nakon porođaja putem carskog reza.

Iglesijas je kasnije za "People" rekao da se blizanci u svojoj novoj ulozi starijeg brata i sestre snalaze "veoma glatko". Takođe je otkrio ruski nadimak svoje novorođene ćerke - Maša.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Kako su Enrike Iglesijas i Ana Kurnjikova uspeli da sačuvaju svoju ljubav 17 godina?

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Duka Srbin Tenja

    4. april 2023. | 09:23

    Sabatini, Kurnjikova, Ivanović. .. Redosled nije bitan, ali su zaista lepotice u sportu.

    Podelite komentar

  • Ali

    4. april 2023. | 10:39

    Šečer je!

    Podelite komentar

  • Miro

    4. april 2023. | 12:03

    Samo zbog nje sam nekada gledao Tenis 😍

    Podelite komentar