• 7

Vreme čitanja: oko 3 min.

Život Sandre Meljničenko: Srpska lepotica za koju zna ceo svet danas proslavlja 46. rođendan

Vreme čitanja: oko 3 min.

Život joj je priredio priču koju mnogi smatraju bajkovitom

  • 7
Sandra Aleksandra Meljničenko Foto: Profimedia/Bertrand-Hillion Marie-Paola/Abaca Press

Aleksanda Sandra Meljničenko, čije ime prati nekada uspešna pevačka karijera, ali i karijera modela i manekena, danas proslavlja 46. rođendan.

Sandra Nikolić, kako joj glasi devojačko prezime, rođena je 21. aprila 1977. godine u Beogradu, gde je odrastala uz veliku ljubav i podršku svojih roditelja. Majka joj je bila predana umetničkom svetu, dok je otac bio arhitekta.

U Beogradu je završila osnovnu školu i Jedanaestu beogradsku gimnaziju, a njeni putevi nazirali su se još u njenoj 15. godini. Naime, roditelji su prepoznali njenu ljubav prema modi i lepom oblačenju, pa su odlučili da joj pruže maksimalnu podršku, zajedno sa njenim mlađim bratom Milanom, da započne putovanja po svetskim destinacijama u nadi da će uvideti pravu priliku za kasting, koja će joj dalje pružiti mogućnost da svoj potencijal i osećaj za modu iznese na najbolji način.

Obišla je gradove koji su leglo mode, poput Milana, Pariza, Nice i Londona, gde je učestvovala na revijama poznatih modnih kuća.

Po povratku u Beograd, sa 17 godina postiže veliku popularnost na teritorijama Balkana, kada se priključila grupi "Models" i sa njima stvorila velike hitove, koji su i obeležili '90-te godine. Prvu postavu grupe činile su Ivana Stamenković Sindi, Mirjana Mimi Živanović, Ivana Berendika, zajedno sa Sandrom. Postale su glavna tema sa albumom "Made in Belgrade", posebno sa pesmom "Pare, pare, pare", a karijera ove grupe upoznala ju je sa mnogim drugim ličnostima estrade, kao što je Nina Badrić, čiji je bila veliki fan. Danas su Nina i Sandra veoma bliske prijateljice.

Međutim, uporedno sa svojom pevačkom karijerom, Sandra se bavila i modelingom, te se pojavljivala u muzičkim videima svojih tadašnjh kolega. Sandra je 2000. godine odlučila da napusti svoju grupu i da se vrati svetu modelinga i manekenstva.

Modelsice Printskrin: Youtube/Grupa Models TV

Životni put ju je dalje odveo na studije međunarodnog menadžmenta, što joj je pružilo kartu za rad u različitim zemljama. Tako je 2003. godine radila na jugu Francuske, gde je upoznala Andreja Meljničenka, ruskog industrijalca i milijardera.

Posle dve godine užuvaja u vezi, krunisali su je brakom. Venčali su se 2005. godine na Azurnoj obali. U krugu svoje porodice i prijatelja, kao i ostalih gostiju, proslavljali su ovaj čin ljubavi čak tri dana. Raskoš je krasio slavlje, ali je definitivno pravu atmosferu ulepšao glas Vitni Hjuston, Kristine Agilere i Enrikea Iglesijasa. 

Sandra je postala mama prvi put 2012. godine, kada je rodila ćerku Taru, a svoju porodicu su proširili za još jednog člana 2017. godine, kada se rodio sin Adrian.

O njenoj ljubavi prema umetnosti, koju je nasledila od majke, govori i to da poseduje čak dve slike Kloda Monea iz kolekcije "Vodeni ljiljani", a ljubitelj je i skupocenog nameštaja iz 18. veka.

Mnogu njen život vide kao život princeze, a tome ide u prilog i pažnje njenog supruga koji joj svake godine za rođendan ili godišnjicu pripremi neko iznenađenje. Tako je jedne godine počasni gost slavlja, njene rođendanske zabave, bila je Dženifer Lopez.

O porodici Meljničenko i njenom bogatsvu govori se mnogo, o nekretninama koje vrede na desetine miliona, ali Sandra ne voli da pokazuje svoju imućnost. Tako, društvene mreže za nju ne postoje, a jedini koji su svesni prestiža su njeni dragi prijatelji. Jahte, ostrva, vile i stanovi velikih razmera jesu pokazatelj luksuznog života, ali Sandra ne zaboravlja one kojima život ne režira takav film.

Porodična fondacija i kompanije u koje je porodica Melničenko investirala tokom vremena donirale su skoro 500 miliona američkih dolara u dobrotvorne svrhe, beleži "Vikipedija", a među njima su i fondacije u Srbiji. 

Ono što imamo priliku da vidimo na slikama paparaca jeste mama od 46 godina koja i dalje održava liniju prave manekenke, kako prenosi i "Sveopoznatima.com"

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Srbin

    21. april 2023. | 10:06

    Uspeh joj je sto ima I PARE,I PORODICU I SUPRUGA koji uopste nije ni star,ni ruzan...nije se udala pa razvela posle god...nego odrzava porodicu....svaka joj cas....uspela zena u svakome pogledu...

    Podelite komentar

  • Mara

    21. april 2023. | 09:49

    Malo ste preskocili "kako je u stvari upoznala svog muza" ali sve pada u vodu kad je ostala ipak na neki nacin na zemlji.

    Podelite komentar

  • Miki

    21. april 2023. | 09:14

    Toliko voli pare da se za njih i udala....i to joj je najveci uspeh u zivotu

    Podelite komentar