• 5

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mila Jovović se ne zove tako, njeno pravo ime je starinsko, srpsko: "Ponosna sam na to odakle dolazim"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Mila Jovović je više puta govorila o svom poreklu, a jednom prilikom je i istakla da joj je krivo što je otac nije naučio jugoslovenski

  • 5
Milla Jovovich, Mila Jovović Foto: Profimedia/BENAROCH/Sipa Press

Kada pomislimo na glumicu koja ima srpske korone, a planetarno je popularna, većini ljudi prva na pamet padne lepa Mila Jovović.

Milica, kako joj je pravo ime, rođena je 17. decembra, 1975. godine u Kijevu, a ovo je njena životna priča.

Otac joj je srpski doktor Bogdan Jovović, a majka ruska glumica Galina Loginova Jovović. Ona se zajedno sa svojom porodicom preselila u Kaliforniju kada je imala samo pet godina, a sedam meseci kasnije su se nastanili u  Los Anđelesu.

Poreklo

Mila je na društvenoj mreži "Instagram" objavila fotografije svojih predaka koji su učestvovali u Drugom svetskom ratu, te je tom prilikom otkrila nepoznate detalje o svojoj porodici. Ona je postavila niz fotografija svoje porodice, bake, deke, njihovih dokumenata i ordenja koje su dobili u ratu.

- Brojni članovi moje porodice su se borili u Drugom svetskom ratu. Ovo je fotografija moje bake Tatjane Popov, koja je bila medicinska sestra na prvoj liniji obrane kada je imala samo 16 godina. Do svoje 18. godine marširala je kroz brojne grozote sve do Berlina. Sve to su njene medalje koje je sačuvala moja majka - napisala je glumica i dodala:

- Njen suprug Aleksander Loginov se takođe borio u ratu, kao i moj deda po ocu, Bogdan Jovović, koji se borio u redovima jugoslovenskih partizana. Moglo bi se reći da dolazim iz porodice boraca i revolucionara, a jako sam ponosna na to odakle dolazim i na sve te ljude. Kada mi je teško, setim se kroz šta je sve prošla moja baka kada je bila tako mlada i ništa više ne izgleda tako komplikovano - zaključila je glumica.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

Inače, Jovovići vode poreklo iz Crne Gore i prema navodima, imaju vrlo burnu istoriju. Njen pradeda Bogić Camić Jovović bio je barjaktar iz plemena Vasojevića i gardijski oficir kralja Nikole I Petrovića.

Prema pisanjima medija, Mila je svoje ime dobila upravo po njegovoj ženi Milici. 

Od malih nogu pod reflektorima

Kako piše Wikipedia, Milina majka ju je od odmalena vaspitavala da jednog dana bude zvezda.

Mila je svoju manekensku karijeru započela već u 11. godini, a 1988. dobila je svoju prvu profesionalnu ulogu u televizijskom filmu "Noćni voz za Katmandu".

Kasnije iste te godine se pojavila u svom prvom visokobudžetnom filmu "Raskršće dva meseca". Posle nekoliko manjih televizijskih i filmskih uloga, postala je poznata po ulozi u filmu "Povratak u Plavu lagunu". Sledeća značajna uloga bila je u filmu "Peti element".

Paralelno sa glumačkom karijerom, započela je i muzičku.

Mila je 1994. godine objavila prvi muzički album "Božanstvena komedija", koji je dobro prošao. Uspešno je vodila dve karijere istovremeno i mnogi su joj zbog toga divili.

Ljubavni život

Pored karijere, Mila je imala  vremena i za ljubavni život za koji može da se kaže da je bio vrlo uzbudljiv i buran.

Mila se udala se za glumca Šona Endruza oktobra 1992. za vreme snimanja filma "Dazed and Confused"; taj brak je poništen mesec dana kasnije. Kasnije, 1997, udala se za režisera "Petog elementa“Lika Besona. Razveli su se 1999, posle čega se kratko zabavljala sa gitaristom Red Hot Čili Pepers, Džonom Frušanteom.

Međutim, Mila se 2009. godine udaje za režisera Pola Andersona, s kojim je u tom trenutku već imala ćerku Ever.

Inače, za Ever kažu da identično izgleda kao Mila u njenim godinama.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

Godine 2014. Mila je trebalo da otputuje u Južnu Afriku, na snimanje nastavka filma "Pritajeno zlo: Poslednje poglavlje", međutim, planovi za snimanje su odloženi zbog njene druge trudnoće. Ona je na svet donela devojčicu kojoj su dali ime Deš.

Nažalost, dve godine posle rođenja druge ćerke, Mila je morala na hitan abortus. 

Glumica je svoju dramatičnu ispovest napisala na "Instagramu" povodom zakona u Džordžiji koji zabranjuje abortuse nakon šest nedelja trudnoće.

- Abortus je jako teško iskustvo za svaku ženu, a još će biti teži ukoliko ona mora da prolazi kroz to na potencijalno nesiguran način. Ja sam iskusila hitan abortus pre dve godine. Bila sam trudna četiri i po meseca i snimala sam film u Evropi.

- Rečeno mi je da moram da budem budna tokom cele operacije i to je bio jedan od najtežih i najstrašnijih trenutaka u mom životu. I dalje imam košmare od toga. Bila sam sama i bespomoćna. Kada čujem da će neke žene prolaziti kroz abortus u još gorim situacijama nego što je bila moja, utroba mi se okreće.

 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 A post shared by Milla Jovovich (@millajovovich)

- Dugo mi je trebalo da pronađem način da se izborim s ovim dešavanjem. Stopirala sam karijeru na pola godine i trudila se da moja deca ne vide tugu na mom licu. Hranila sam se zdravo i vežbala jer nisam želela da uzimam antidepresive. Hvala Bogu da sam našla put izlaska iz sopstvenog pakla, ali sećanje na to kroz šta sam prošla i šta sam izgubila biće sa mnom dok sam živa.

- Moramo da se borimo da imamo pravo na siguran abortus. Nikada nisam želela da govorim o ovom iskustvu, ali ne mogu da ćutim kada je toliko toga uloženo - napisala je glumica.

Pre tri godine, vest da je Mila ponovo trudna i to u 45. godini odjeknula je u svim medijima.

- Smešno je što sam mislila da je roditi treće dete nešto smešno. Ali, moram vam priznati da sam veoma nervozna. Nadam se da će sledeća objava biti s našom ćerkicom. Poželite mi sreću - napisala je glumica na Instagramu.

Malena Osian Lark najmlađa je devojčica u porodici.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Doktorka Tamara Redža za Ona.rs o svom životu i radu u Brazilu

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • Srb

    22. april 2023. | 20:04

    Koji je to jezik "jugoslovenski"?

    Podelite komentar

  • Milos

    23. april 2023. | 08:23

    Taj jugoslovenski ne postoji .Evo jos jedne sto joj je neki predak posjekao turcina pa pobjegao u Tursku sta radi hitlerovska propaganda

    Podelite komentar

  • Душан

    23. april 2023. | 18:16

    Милици желим све најбоље!

    Podelite komentar