• 0

Vreme čitanja: oko 5 min.

Adel: Životne prepreke napunile su joj čašu na čijem dnu su stvoreni njeni najveći hitovi

Vreme čitanja: oko 5 min.

"Ne želim da budem mršava, to mi nije cilj. Želim da ostanem ovakva, meni je lepo. Muzika je napravljena za uši, ne za oči", izjavila je pevačica u nekoliko intervjua

  • 0
Adele Foto: Tanjug/AP/ Joel C Ryan/Invision

Adel Lori Blu Adkins, poznatija kao Adel, jedna je od pevačica sa najautentičnijim glasom na velikoj svetskoj sceni muzike.

Ona je jedna je od onih pevačica koju prepoznate onog momenta kada otpeva prvi ton, ali iza momenta da za nju zna ceo svet stoje velika životna razdoblja.

Detinjstvo

Adel je rođena petog maja 1988. godine u londonskom okrugu Totenhem u Engleskoj, okružena ljubavlju oba roditelja.

Majka Peni Adkins, rodom iz Engleske, bila je naklonjena umetnosti. Sa 18 godina saznaje da je trudna i da nosi ćerkicu, te odustaje od daljeg školovanja i ostvarivanja svog sna da postane umetnica, jer je taj san zamenjen drugim - da postane majka. Njen muž i otac njenog deteta, Mark Evans bio je Velšanin, a rođenje ćerke i stvaranje porodice sa Peni predstavljalo mi je veliku radost.

Sve se činilo idilično dok se Mark nije odao alkoholu i ubrzo, kada je Adel napunila dve godine, odlučio da ih napusti. Finansijki nisu bili najstabilniji, a odlazak oca, ostavljajući samohranu majku dvogodišnje devojčice, samo je otežao ovu situaciju. Međutim, Peni se sa time borila lavovski, imajući njenu princezu na umu i nije dozvoljavala da je novac sputava kako bi usrećila svoju Adel. Njihov odnos je brzo postao neraskidiv i veoma blizak.

Majka joj je oduvek život slikovito predstavljala svestranim i govorila joj da joj je nebo otvoreno za sve želje i da treba da istražuje. Međutim, neke naznake da u muzici čuje velike tonove ljubavi, videle su se odmalena. Kada je imala četiri godine, majka ju je vodila sa sobom na koncerte, ali na kvarno. I tada je prvi put dobila ideju o ovoj profesiji.

Adel je bila veoma vezana za porodicu, što i dan-danas pokazuje i nije volela da se odvaja na duže vreme od nje. Veliku bol je osavila smrt njenog deke, zbog kojeg je odlučila da želi da postane neurohirurg i "leči tuđa srca". 

Početak karijere

Koliko god da je u momentu želela da postane neurohirurg zbog deke, Adelina majka je znala da je njen put drukčije skovan. Majka je upisuje u školu "BRIT škola za izvođačke umetnosti i tehnologiju", gde je delila razred sa Džesi Džej i Leonom Luis. Njen potencijal za muziku i pevanje je primećen u samom početku, a kada je imala zadatak da snimi pesmu kao školski projekat, taj snimak postao je izuzetno dragocen i dospeo je vrlo brzo do izdavačke kuće "XL Rekordings", koja joj je odmah pružila ugovor.

Sa nepunih 19 godina izbacuje svoj prvi album "Album 19" koji je postao vrlo uspešan i provukao njeno ime kroz kontakte mnogih umetnika i muzičkih industrija.

Ubrzo, 2009. godine osvaja svoju prvu "Gremi" nagradu i otvaraju joj se putevi ka još većoj slavi i najvećim hitovima. Ljude nije osvojila njena muzika, koliko je njen karakter koji je pratio njenu slavu u paketu. Odstupala je od do tada viđenog sveta slavnih, po svojoj prizemljenosti, skromnošću i ponašanjem kao i sav običan svet. To držanje i dan danas pokazuje, zato je "deo naroda".

Šta stoji iza njenih najvećih hitova?

Nažalost, veliki uspeh nije ispraćen samo srećom, već i naginjanjem ka depresiji. Kada se izvođački probila, Adel postaje i tema komentarisanja na osnovu fizičkog izgleda, zbog svoje krupne figure. Na te komentare je uvek vešto odgovarala.

- Ne želim da budem mršava, to mi nije cilj. Želim da ostanem ovakva, meni je lepo. Muzika je napravljena za uši, ne za oči - izjavila je pevačica u nekoliko intervjua.

Nastupili su ogromni hitovi "Rolling in the deep","Set fire to the rain" i "Someone like you" sa albuma "Album 21" , koji su bili na prvom mestu u zemljama širom sveta i doneli joj velike nagrade. Međutim, svet je želeo više i Adel su dočekala pitanja o čoveku o kome peva.

Otkrila je da se radi o jednoj njenoj ljubavi sa muškarcem koji je 10 godina stariji od nje i koga je mnogo volela. No, ta ljubav nije bila ona pava. Taj muškarac je ostavlja i kroz nekoliko meseci verio se sa drugom ženom. Adel je bila poražena kada je to čula i predaje se alkoholu. Koliko god da su ta stanja bila loša, ona je uz vino i cigarete i ne tako svesnom stanju pisala stihove ovih pesma. Kada bi se probudila ujutru i pročitala, shvatila bi da to zapravo dobro zvuči, kako je navela u nekim intervjuima. Predstavila je ideje o pesmama i ispričala svom producentu o raskidu i ubrzo nastaje jedan od najvećih hitova "Someone like you".

Kada je razgovara sa majkom i predstavila joj ovu pesmu, ona joj je rekla: "Želela si da budeš neurohirurg da bi lečila srca, sada to i činiš". 

Godine 2011. odlazi na operaciju glasnih žica, nakon koje se povukla iz javnosti na sedam nedelja i ostavila cigarete i alkohol. Nakon toga, vratila se i nastavila da pravi muziku. Iako je, kako je rekla publici, imala uvek strah od nastupa, ma koliko god nastupala, ipak se obraduje kada ih vidi i sve nestane.

Strah od nastupa je opisala jednom anegdotom, kada je u Amsterdamu pred nastup dobila napad panike koji ju je naterao da zbriše protivpožarnim stepenicama, pa se kasnije vratila.

Majčinstvo kao otkriće istinske sreće

Karijera ju je spojila sa jednim poznatim biznismenom Sajmonom Konekijem, sa kojim je brzo nakon upoznavanja stupila u vezu. Kada se desio jedan od najvećih trenutaka u njenoj karijeri i za jedno veče osvojila čak šest "Gremija", ozvaničila je veridbu i predstojeće venčanje sa svojim voljenim.

Nedugo od tada, na svom nalogu na ruštvenim mrežama oduševila je fanove, podelivši sa njima da će se ostvariti kao majka.

- To je izbrisalo onu mračnu stranu koja me je vrebala sve vreme - izjavila je Adel.

Nekoliko meseci kasnije, na svet donosi Andžela Adkinsa. Međutim, život je ponovo zatvorio vrata njenoj sreći u ljubavi i rastaje se od Sajmona. Odlučili su da se razvedu sporazumno i daleko od očiju javnosti, kako bi sačuvali mir i dete od svega toga. Nakon razvoda, pevačica se povlači iz javnog života.

Godine 2020. veliki povratak nastupio je kada je podelila sliku sa 32. rođendana. Svet je zanemeo. Adel se posvetila sebi u međuvremenu, ostavila sve loše navike kao prošlost i svoju figuru dovela do zavidnog nivoa. Fanovi su je podržali svim srcem, a srećna mama izjavila je kako mora ostati zdrava i misliti na sebe, kako bi pružila najbolje svom sinu, koji joj je promenio život, prenosi "Wikipedia.org".

Danas proslavlja 35. rođendan, brojeći uspešne godine rada, profesionalnog ostvarenja i majčinstva.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ana Krstajić: Srpska kompozitorka klasične, filmske muzike i muzike za video-igrice koja osvaja svet

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona