• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Predstavnica Norveške na Evroviziji je "kraljica kraljeva": Priča Alesandre Mele

Vreme čitanja: oko 2 min.

Mlada dvadesetogodišnjakinja zavladaće scenom u finalu Evrovizije

  • 0
Alessandra Mele Evrovizija 2023 predstavnica Norveške

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix / Profimedia

Ovogodišnja predstavnica Norveške na takmičenju za pesmu Evrovizije osvojila je društvene mreže i srca publike širom sveta.

Alesandra Vatl Mele rođena je 5. septembra 2002. godine i sa nepunu 21 godinu pružena joj je prilika da upravo ona u ime svoje zemlje peva na najvećem muzičkom takmičenju Evrope.

Madost i put do mikrofona

Alesandra je rođena u Savoni u Italiji, gde je odrastala sa majkom Norvežankom i ocem Italijanom.

Nakon završetka srednje škole 2021. godine, odlučila je da se odseli u Norvešku, kako bi bila blizu svoje porodice i ostvarila svoje snove i postala pevačica.

Ljubav prema pevanju je oduvek bila prisutna, pa je već sa šest godina počela i da se takmiči. Učila je da svira klavir, ali se pored njega bavila i pevanjem. U Norveškoj je nastavila svoje muzičko obrazovanje, a prava odskočna daska ka svetloj pevačkoj karijeri bilo je i čuveno takmičenje "Glas", koje je pored ostalih zemalja širom sveta, pronašlo mesto i u Norveškoj.

Nakon učestvovanja je u jednom kampu, koji je baziran na muzici, počela sa pisanjem pesama i tada je nastala "Kraljica kraljeva". Tekst ove pesme nosi jaku poruku samopouzdanja, oslobađanja onoga što čovek jeste i prevazilaženje svih prepreka koje su na putu ka oslobađanju te prave strane čoveka.

Napisala je pesmu u ime njenih životnih iskustava i prepreka, pogotovo u periodu kada se izjasnila kao biseksualka, ali neprihvaćena od ljudi u njenom okruženju.

Izabranica za Evroviziju

Izvedbom ove pesme, koja je komponovana tako da prenese snagu, energiju i borbenost koju nosi i mlada Alesandra,  uspela je da pobedi na norveškoj Beoviziji i tako postane ponosna predstavnica svoje zemlje na ovom takmičenju.

Pesma je napravljena u evro-pop maniru, sa tradicionalnim skandinavskim tonovima, koji podsećaju na njihovu borbenost. Alesandra je dala ceo svoj vokal ovoj pesmi, te ima i najveći pevački trenutak večeri, kada dostiže visoko E, poznatije kao "zvižduk nota".

Alessandra Mele Evrovizija 2023

Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix / Profimedia

Na sceni obučena istorijom

Stajling Alesandre za nastup inspirisan je istorijom.

- Kostim je kraljevski. Moj stajling je inspirisan kraljicom Elizabetom prvom, iz 16. veka, ali naravno moderniji. Dakle, imamo korset i linije koje mi daju ratnički tip energije - otkrila je pevačica, prenosi  "Bbc.com".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona