• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Glas "države ljubavi" na Evroviziji: Od maštanja po frizerskim salonima do velike scene Evrovizije

Vreme čitanja: oko 2 min.

Francuska predstavnica nastupiće kao prava diva

  • 0
La Zarra, Evrovizija 2023 Foto-kolaž: Tanjug/AP, Shutterstock

Evrovizija nam svake godine pruži neverovatni muzički spektakl. Spoj pevanja, plesa, novih kombinacija žanrova, pa sve do predivnih, kreativnih scenskih kostima čeka nas i ove godine.

Na jednom od najromantičnijih jezika predstaviće se i Francuska uz svoju izabranicu La Zaru. Ona je spremna da se glasom bori i prekine niz gubitaka za Francusku.

Od želje do ostvarenja snova

Fatima Zahra Hafdi, poznatija kao La Zara, rođena je 25. avgusta 1987. godine u Montrealu u Kanadi od roditelja marokanskog porekla.

Njeni roditelji su se neko vreme, dok je Zara bila mala, selili iz jednog mesta u drugo dok zvanično svoj dom nisu smestili u Kvebeku, Montrealu.

Kao jako mala je pratila modu francuske i njihove muzike, usput uživajući u njihovom jeziku. Sate je provodila posmatrajući velike zvezde kako nastupaju, poput Selin Dion i Milene Farmer i usput upijala kulturu i lepotu Francuske. Tako se godinama spajala francuska nit i nit njenih marokanskih korena.

Pre velike promene, radila je po raznim frizerskim salonima, hraneći se nadom o velikoj sceni i mikrofonu, koji je čekaju. Put je odvodi u Francusku, gde počinje ostvarivanje svojih snova da postane pevačica.

Veliki skok ka zvezdama 

La Zara je 2016. objavila svoj prvi singl "Printemps blanc", u saradnji sa francuskim reperom Nirom.

Godine 2021. povećala je svoju slavu izdavanjem pesme "Tu t'en iras". Singl je dobio veliku emisiju na francuskom radiju, a usput je ovom pesmom, pored publike, osvojila i nagrade. Kasnije te godine, nominovana je za frankofono otkrovenje godine na jednoj od dodela nagrada. Godinu je završila izdavanjem svog albuma "Traitrise".

Stilom i glasom na Evroviziji 2023.

La Zara je izabrana da predstavlja Francusku na Evroviziji ove godine. Ona je druga kanadska umetnica koja je predstavljala Francusku na Evroviziji nakon 22 godine.

Sa pesmom "Évidemment", u prevodu "Očigledno", će pokušati da osvoji takmičenje. La Zara je autor ove pesme, a producirao ju je dugogodišnji saradnik Beni Adams, koji je poznat po svojim saradnjama sa Dua Lipom, Dejvidom Getom i Eli Golding.

Pevačica svoju pesmu opisuje kao pravu francusku šansonu o univerzalnom pristupu ljubavi, važnosti ljubavi prema sebi i težnji ka postizanju sreće. Kombinacija džeza i disko muzike očaraće publiku, ali će je u tome ispratiti i njen stajling.

La Zaru opisuju kao pravi komplet: "Vokal, izgled, energija i pokret". Kako je pimećeno, a i kako sama potvrđuje, inspiraciju za svoje izglede i nastupe, videla je u legendarnim glumicama '50-ih i '60-ih, ali i pevačicama Odri Hepbern, Merilin Monro, Edit Pjaf, kao i ikoni savremene muzike Ledi Gage.

Takav spoj očekuje se i na njenom predstavljanju na Evroviziji, navodi "Eurovision.tv".

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Finski predstavnik na ovogodišnjoj Evroviziji pružio podršku Srbiji

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona