• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Šakiri su govorili da zvuči kao koza, a danas je svetska zvezda: Kolumbijska diva sinu dala srpsko ime

Vreme čitanja: oko 4 min.

Ona je sa sedam godina pisala tekstove i komponovala muziku, a plesne pokrete, po kojima je takođe poznata, ju je učila baka

  • 2
Shakira Foto: Tanjug/AP

Kovrdžava kosa, vitko telo, prepoznatljiv glas, talenat za igranje, sve ovo i još mnogo toga krasi planetarno popularnu pevačicu Šakiru. Kolumbijska kraljica pesme i igre je danas mnogima uzor i inspiracija, ali njena životna priča mnogima nije poznata. 

Šakira je rođena 2. februara 1977. godine u Barankilji, Kolumbija, a pored nje, njeni roditelji su imali još šestoro dece, piše "Britannica".

Pevačica je veoma rano počela da pokazuje interesovanje za muziku, te je tako sa samo sedam pisala tekstove i komponovala muziku.

Kada je imala 10 godina, Šakira je želela da se priključi školskom horu, ali je odbijena jer je njeg glas bio previše "jak".

Strani mediji su u više navrata pisali kako su je vršnjaci zadirkivali da "zvuči kao koza" i da ne zna da peva.

Međutim, Šakira nije odustajala, već je išla na priredbe i muzičke događaje, a na jednoj od njih je upoznala pozorišnu producentkinju Moniku Arisu, koja je bila impresionirana njom, te je odlučila da joj pomogne u karijeri.

Prvi album snima sa 15 godina

Njen prvi album "Magia" Šakira izdaje 1991. godine, ali on ne prolazi onako kako su zamislili. Prodato je svega 1.000 primeraka albuma. Posle ovog, snimila je album pod naslovom "Peligro" i on prolazi nešto bolje od prethodnog.

Ona tada pravi pauzu kako bi se posvetila školi.

U studio se vraća 1995. godine sa trećim albumom "Pies Descalzos" koji joj je doneo popularnost u Latinskoj Americi.

Međutim, najveću popularnost stiče 1998. godine sa četvrtim albumom "¿Dónde Están Los Ladrones?", a dve godine kasnije osvaja nagradu MTV Video Music Award u kategoriji Omiljeni međunarodni izvođač.

Svesna toga da njena popularnost postaje sve veća, Šakira počinje da snima pesme na engleskom, a neke od njih se pevaju i dan-danas.

Dve velike ljubavi

Pre nego što je Šakira pronašla "sigurnu luku" sa Žerarom Pikeom, bila je u vezi sa Antoniom de la Ruom. Poznati argentinski advokat Antonio de la Rua sin je bivšeg predsednika Argentine Fernanda de la Rue. Inače, Antonio je jedno vreme bio i Šakirin menadžer.

Par nije otkrivao mnogo o svojoj ljubavi, a zajedno su i živeli i proputovali pola sveta, pa je za mnoge bila iznenađenje vest da se Šakira i Antonio rastaju.

Šakira je 2011. godine, posle 11 godina ljubavi, na svom zvaničnom sajtu saopštila da su Antonio i ona raskinuli.

Međutim, godinu dana posle raskida, mnoge je iznenadila vest da je Antonio podneo tužbu protiv Šakire i u njoj tražio naknadu od 250 miliona dolara zbog gubitka koji je doživeo nakon prestanka njihove saradnje, piše ndtv.

Spekulisalo se da Antonio i Šakira godinama nisu komunicirali, ali pevačica je 2019. godine, kada je njegov otac Fernando de la Rua preminuo, na "Instagramu" podelila emotivnu poruku i objavila njegovu fotografiju sa sinom.

- Fernando, otišao si zauvek, prijatelju. Tvoja deca, tvoja supruga Ines, tvoji unuci, prijatelji i ja pamtićemo te s neizmernim osećajem ljubavi prema tvojoj skromnoj duši punoj ljubavi. Volim te - napisala je ona tada.

Posle 11 godina duge veze, Šakira je na snimanju spota za pesmu "Waka Waka" upoznala fudbalera Pikea koji je od nje mlađi 10 godina.

Njihova veza je do početka bila pod budnim okom javnosti, a zanimljivo je da nikada nisu stali na "ludi kamen", iako imaju dva sina, Milana i Sašu.

Više puta se spekulisalo da je par okončao svoj odnos, a onda su njih dvoje prošle godine po prvi put i potvrdili te glasine.

- Sa žaljenjem potvrđujemo da se rastajemo. Za dobrobit naše dece, koja su naš glavni prioritet, tražimo poštovanje njihove privatnosti. Hvala na razumevanju - napisali su Pike i Šakira na društvenim mrežama.

Razlog kraha njihove ljubavi je Pikeova preljuba u vezi sa kojom je Šakira nedavno snimila i pesmu.

U ovoj numeri Šakira se direktno obraća bivšem partneru, a samo neki od stihova su:

- Bila sam preveliki zalogaj za tebe i zato si sa jednom istom kao ti. Ostavio si mi svekrvu za komšinicu, sa novinarima na vratima i poreskim dugom. Vučica kao ja nije za momke poput tebe, menjao si "roleks" za "kasio" i "ferari" za "tvingo".

Posle raskida sa Pikeom, Šakira nije povezivana ni sa kim, donedavno.

Ona se, naime, pre nekoliko dana na trci Formule 1 pojavila sa poznatim glumcem Tomom Kruzom.

Shakira, Tom Cruise, Šakira i Tom Kruz Foto: CHANDAN KHANNA / AFP / Profimedia

Neki fanovi poručili su na dršutvenim mrežama da bi pevačica i glumac bili divan par, ali se o ovome nisu oglašavali ni Tom, ni Šakira.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Šakira pokazala još jedan talenat: Popularna pevačica kao skejterka

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • РВ

    11. maj 2023. | 22:08

    Па може и коза бити светска звезда. Што да не.

    Podelite komentar

  • DARKO 100%

    11. maj 2023. | 19:31

    Koza proizvodi zdravo mleko,tako.............zdrava hrana i donar jarac je cini posebnom

    Podelite komentar