• 2

Vreme čitanja: oko 4 min.

Tori Speling danas puni 50 godina: Kraljica skandala koja je rođena u milionima, sada živi u rentiranoj kući

Vreme čitanja: oko 4 min.

Njen otac Aron, koji je bio "težak" 600 miliona dolara, u nasledstvu joj je ostavio samo 800.000 dolara koje je glumica potrošila u jednom pogrešnom potezu

  • 2
Tori Spelling, Tori Speling Tori Speling; Foto: Profimedia/INSTAR Images

Viktorija Dejvi Speling, poznatija kao Tori Speling američka je glumica i autor. Međutim, javnosti je više poznata po svom burnom privatnom životu.

Žena kojoj je bilo predodređeno da ima sve, bogatstvo, uspeh i slavu, nije uvek pravila najispravnije životne izbore. Mnogi tvrde da su nesreće koje su je zadesile direktna posledica njenih postupaka, no, da li greše?

Tori je iskrena, otvorena, prodorna osoba koja se ne srami da pokaže svoje slabosti i mane. Često govori previše i ne nailazi na prihvatanje. No, jedno je sigurno - balans za nju nije opcija.

- Nije moja krivica što sam gradska devojka koja je zaglavila u običnom životu. Moji standardi su nerealno visoki. Ne mogu više da priuštim taj životni stil, ali ljudi ne razumeju da kada odrasteš na "srebrnoj kašičici" teško je preći na plastičnu - govorila je Tori, a prenosi "IMDb".

Od javnih afera, šopingmanije, pa sve do bankrota, ova diva je prošla sve.

Odrastanje i ulazak u svet glume

Speling je rođena u Los Anđelesu kao jedna od dvoje dece Kendi Speling, pozorišnog producenta i filantropa, i Arona Spelinga, televizijskog mogula i multimilionera.

Pohađala je srednju školu Beverli Hils, a diplomirala je na elitnom privatnom fakultetu "Harvard-Westlake" 1991. godine.

Na insistiranje svog oca, Tori je pohađala časove glume sa samo šest godina a to je rezultiralo prvim gostujućim ulogama u televizijskim serijama kao što su "The Love Boat", "Hotel", "Fantasy Island", "Saved by the Bell" i mnogim drugim.

Ulogu koja ju je afirmisala dobila je sa 17 godina, a u pitanju je lik Done Martin u televizijskoj seriji "Beverli Hils 90210", koju je koproducirao njen otac.  Tada je bila nominovana za dve nagrade.

Beverli Hils Foto: Profimedia

Devedesetih se pojavila u više filmskih hitova poput "A friend to day for", "Mother, can I sleep with danger?", The house of yes", "Trick" ...

S obzirom na to da je ranih dvehiljaditih već bila u epicentru skandala zbog svog ekscentričnog života, Teri je 2006. naišla na ideju da zaigra u komediji "So notorius", koja će ismevati njen privatan život.

Posle velikog uspeha, ovaj skandal-majstor se godinu dana kasnije odvažio da snimi rijaliti "Tori&Dean:Inn Love" koji se fokusirao na njenu ljubav sa mužem.

Tori se kasnije pojavljivala u manje zapaženim ulogama, a njen rijaliti program je otkazan. Napisala je dve knjige i trenutno radi kao onlajn matičar.

Privatan život

Tori je odrasla u enormnom bogatstvu. Aron je bio "težak" 600 miliona dolara, te su njen brat Rajan i ona bili izuzetno paženi.

No, skandal je usledio kada je Aron preminuo i testamentom joj ostavio samo 800.000 dolara. Istu svotu dobio je i Rajan. 

Ostatak je nasledila Torina majka, a veliki deo je otišao u dobrotvorne svrhe.

Spilengova nije u dobrim odnosima s majkom, te joj ona nije izašla u susret prilikom finansijskih problema, ali je napravila fond u iznosu od deset miliona dolara koji će naslediti Torina najstarija ćerka. 

- Tori ima potrošačku maniju, uđe u radnju i potroši 60.000 dolara za jedan dan - navodi Kendi Speling, a prenosi "Dailymail".

Tori je prvi put stala na ludi kamen sa Čarli Šanijanom, a njihovo venčanje koštalo je milion dolara. Par se razveo samo 14 meseci kasnije, usled Toring neverstva.

Naime, glumica je upoznala svog kolegu Dina Mekdermonta na setu serije "Mind over Murder", 2005 godine. Kako je ona kasnije izjavila, smuvali su se isto veče iako su oboje bili u braku. Din je ostavio svoju ženu zbog Tori i venčali su se godinu dana kasnije.

- Din uvek govori da sam kamiondžija zarobljen u ženskom odelu, da umem da budem i glasna i ranjiva, to mi je preslatko - pričala je Tori.

Tori je zajedno sa mužem odlučila da celo svoje "skromno" nasledstvo uloži u izgradnju mini-hotela, a taj projekat je nažalost propao. No, to nije stalo na put bračnoj sreći. Par je dobio čak petoro dece, a Tori je na tom putu pretrpela i jedan pobačaj.

Ali, skandali nisu prestajali da se nižu.

Godine 2011. Tori je proletela autom u školsko dvorište dok je bila u drugom stanju, a za nesreću je krivila paparace koji su je uhodili.

Din je 2013.  godine imao javnu aferu, koju mu je žena oprostila.

U međuvremenu ju je banka "Amex" tužila više puta zbog ogromnih dugova na kreditnim karticama.

Godine 2018. Tori je doživela nervni slom i završila u mentalnoj ustanovi - prenosi "Thethings".

Iako su se selili čak devet puta, ova porodica je zapala u ozbiljne finansijske poteškoće, te više u svom posedu nemaju nijednu nekretninu, već iznajmljuju kuću.

Prošle godine, par se rastao, ali ne i razveo - upravo zbog materijalnih razloga.

Ova žena je prošla kroz svakakve nedaće, te joj je za rođendan najbolje poželeti samo mir i sreću.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: "Ne mogu više da ćutim": Decu slavne glumice maltretiraju u školi

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari

  • sasa

    16. maj 2023. | 10:28

    PAZI KAD NIJE ONA KRIVA, GURNUTA JE U NESTO , sory caps, nije vaspitavana nego kupovana od strane roditelja a onda su se roditelji naljutili sto je takva.

    Podelite komentar

  • Milan

    16. maj 2023. | 10:38

    Pametnom ne ostavi, budali ne zaradi.

    Podelite komentar