• 0

Vreme čitanja: oko 3 min.

Sa srpskog sela među "Žene od uticaja"

Vreme čitanja: oko 3 min.

Da je lako doći sa novcem i idejom iz grada u selo, svi znamo, ali iz sela se vinuti ka gradu, sa malo novca, a velikim snovima i planovima, i nije baš tako lako

  • 0
Prirodna kozmetika ЧARNA

Foto: Promo/ Ivana Milović

Međutim, kada imate jasnu viziju, elana, podršku najmilijih i nešto novca dobro čuvanog za investiranje u ideju iz detinjstva, snovi ka uspehu se čine i mogućim i ostvarljivim. Tako nekako je krenuo i put mlade preduzetnice, Nevene Matijašević, koja je sa obronaka Radan planine, gde je provodila detitinjstvo i raspuste, pošla u osvajanje srpske prestonice i poslovnih krugova, pa i korak dalje, sve do ulaska među regionalne "Žene od uticaja".

Naime, Nevena je rešila da uđe u preduzetničke vode i pokrene sopstveni biznis na imanju koje je nasledila od svoje bake i deke, i tako je 10 hektara odavno zaparloženih njiva u srcu Radan planine, oživelo, a mlada preduzetnica Nevena Matijašević, hektare matičnjaka sa obronaka Parka prirode Radan planina, pretočila je u bočice ЧARNA kozmetike. Daleko od svih vidova zagađenja, u ekološki čistoj sredini, matičnjak se gaji prema principima organske proizvodnje, jer Nevena veruje da samo rukom posađen, negovan, ubran i destilovan matičnjak daje eterično ulje vrhunskog kvaliteta. Parnom destilacijom sve ubrano, pretvara u čisto eterično ulje i hidrolat matičnjaka – ključne sastojke njene ručno rađene prirodne kozmetike ЧARNA, dokazujući da se iz dobru ideju, inovativan pristup, izvesna ulaganja i upornost, može napraviti kvalitetan proizvod dostojan domaćeg ali i izbirljivog inostranog tržišta.

Prirodna kozmetika ЧARNA

Foto: Promo/ Ivana Milović

Prevazilaženje sopstvenog straha od onoga šta će drugi misliti, o avanturi pokretanja posla 300km daleko od Beograda, nagrađeno je veličanstvenim osećajem pronalaženja svoje svrhe i slobode. ЧARNA je rođena 2017. godine iz Nevenine želje da izgradi posao u kome će radeći samostalno, moći da zatvori čitav proizvodni proces i ponudi tržištu proizvode vrhunskog kvaliteta.

"Srbija je i dalje poljoprivredna zemlja i osećam najveće zadovoljstvo u činjenici da sam na svom i da radim za sebe - od semena biljke do najfinije kapi etarskog ulja matičnjaka, sve se radi ručno, bez korišćenja hemije i na to sam jako ponosna" ističe ona.

Kaka kaže, želela je da predstavi sve blagodeti koje krije netaknuta priroda Radan planine i da snagu nedovoljno zastupljenih lekovitih i aromatičnih biljaka koje tamo rastu, približi ljudima u gradu i uveri ih u njihovu snagu kada su u pitanju nega kože i aromaterapija.

"Želela sam da moj posao bude u direktnoj vezi sa prirodom, da doslovno vidim plodove svoga rada i da te blagodeti ponudim svima koji su u potrazi za prirodnom negom tela i duha. Pravo sa seoskih polja, proizvodima koji po svim kriterijumima zadovoljavaju prefinjeni ukus izbirljivih dama, ЧARNA je postala deo svakodnevne beauty rutine žena koje znaju da prepoznaju kvalitet, koji je jedini relevantan imenitelj, za odabir proizvoda namenjenih nezi kože lica".

Prepoznata po kvalitetu, Nevena je ЧARNA kozmetiku predstavila i na prestižnoj regionalnoj konferenciji "Žene od uticaja" koja se održala u jednom hotelu u Herceg Novom, a koja je i ove godine okupila preko 200 najuspešnih žena iz regiona, iz oblasti javnog i privatnog sektora, diplomatije, kulture i umetnosti, ali i druge žene preduzetnice koje su prezentovale svoje biznise.

Ipak, da li zbog prepoznatog kvaliteta u ekskluzivnoj staklenoj i ekološkoj ambalaži ili same činjenice da konačno postoji brend potpuno prirodne kozmetike čije kreme i serum daju momentalnu blistavost i hidrataciju koži, predstavljanje ЧARNA kozmetike, kao srpskog brenda, zavredelo je naklonost i poverenje svih prisutnih žena od uticaja, među kojima posebno, direktorke sektora za žensko preduzetništvo Privredne Komore Srbije, Branislave Simanić i predsednice Privredne komore Crne Gore, dr Nine Drakić, kao i predsednice skupštine Crne Gore, Danijele Đurović, koje su iskazale zajednički stav da je ЧARNA brend izdrađen prema ukusima svih žena koje žele da budu sigurne da na svoje lice nanose dragocene i najčistije sastojke koje samo majka priroda može podariti, a ženska ruka sa puno ljubavi, pretočiti u čaroliju koja staje u bočicu.

Žene su ovom prilikom, podržavajući se međusobno, još jednom na delu pokazale da, dok se srpsko crnogorski političari kad-kad "prepucavaju", žene mudro prave pakt u preduzetništvu i postaju sve više ekonomski osnažene.

(Ona.rs/PR)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona