• 1

Vreme čitanja: oko 3 min.

Margo Robi: Prva filmska "barbika" čeka nagrade i uživa u ljubavi daleko od paparaca

Vreme čitanja: oko 3 min.

Glumica koju mnogi smatraju jednom od najlepših na svetu strpljivo čeka potvrdu svog talenta dok uživa u braku sa filmskim producentom koji joj je, kaže, najveća podrška u svetu glume

  • 1
Margo Robi Foto:Tanjug/AP/Scott Garfitt/Invision

Otkako se pojavila na glumačkoj sceni, Margo Robi “bije glas” da je magnetski privlačna, očaravajuća, neodoljiva i beskrajno darovita.

Pored armije obožavala širom sveta, potvrdu njenom izgledu dao je i časopis “Maxim” koji ju je u tri navrata proglasio najlepšom ženom na svetu. Ali, lepoj Australijanki za sada izmiče “Oskar” koji bi potvrdio glumačke kvalitete na način koji svaki umetnik priželjkuje.

Gluma kao životni poziv

Margo Robi rođena je 2. jula 1990. u Australiji. Detinjstvo je provela uz majku, baku i deku koji su živeli na Zlatnoj obali, odnosno u Kvinslendu, gde je i upisala prvu školu glume.

Diplomirala je 2007. i ubrzo dobila priliku da pokaže svoj glumački talenat koji je eksplodirao u seriji “Susedi”, u kojoj je glumila biseksualnu tinejdžerku. Pošto je planirala da nastavi karijeru u Holivudu, Margo je odlazila na časove kako bi naučila američki akcenat.

Čim je pristigla u Los Anđeles, dobila je jednu od glavnih uloga u seriji “Pan Am”, ali ovo ostvarenje nije bilo dugog veka - završeno je posle prve sezone.

Popularnost sa pokrićem

Kriminalistička komedija “Vuk sa Vol strita” Martina Skorsezea bila je berićetna za lepu Australijanku. Margo je u ovom kontroverznom ostvarenju iz 2013. dobila partnera iz snova - igrala je suprugu Leonarda di Kaprija. Iako je “Vuk sa Vol strita” zaradio 392 miliona dolara i bio nominovan za pet “Oskara”, drži rekord kao holivudski film u kom akteri jednu psovku izgovaraju nebrojeno puta.

Dve godine kasnije Margo je nominovana za nagradu “BAFTA za buduću zvezdu” i dobila jednu od nosećih uloga u filmu “Fokus” u kom joj je partner bio Vil Smit.

Biografska crna komedija “Ja, Tonja” donela je Robijevoj nominacije za “Oskara”, ali i “BAFTU”, “Zlatni globus” i nagradu Udruženja glumaca za najbolju glumicu u glavnoj ulozi.

Prošle godine filmski partner Margo Robi bio je Bred Pit u ostvarenju “Vavilon”, a ovog leta ćemo imati prilike da je gledamo kao prvu filmsku "barbi" u istoimenom filmu.

“Tom mi daje snagu i samopouzdanje”

Koliko Margo strpljivo čeka potvrdu glumačkog talenta, toliko brižljivo krije privatni život. Udata je za filmskog producenta Toma Akerlija, sa kojim se veoma retko pojavljuje u javnosti.

Margo i Tom upoznali su se 2013. na snimanju drame "Suite Francaise", gde je on bio pomoćnik reditelja, a ona je bila ispred kamera. Emotivnu vezu započeli su godinu dana kasnije, kad su i osnovali produkcijsku kompaniju. Bračne zavete razmenili su 2016, ali nisu želeli da dragocene trenutke sa najintimnije ceremonije dele sa javnošću.

Tako se ponašaju i danas. Iako su na izmaku prve decenije zajedničkog života, retko govore jedno o drugom, a još ređe se mogu videti zajedno na crvenim tepisima i naslovnicama.

Ipak, Margo ne krije da je upravo Tom njen najveći izvor snage i samopouzdanja.

Govoreći o tome kako je započela vezu sa Tomom, Margo je, kako prenosi "People" otkrila:

- Bila sam slobodna i prezirala čak i ideju o vezi. A onda mi je zapao za oko najzgodniji momak u Londonu. Dugo smo bili prijatelji i dugo sam bila zaljubljena u njega, ali sam mislila da su osećanja jednostrana. Dugo sam razmišljala da li da mu kažem da mi se sviđa. Kad smo postali par, shvatila sam da to ima toliko smisla koliko ništa drugo iz moje prošlosti nije imalo smisla.

Tom joj je, priznaje, najveća podrška:

- Nervozna sam pre nego što započnem bilo koji posao. Imam potpunu krizu, gubim samopouzdanje i mislim da nisam nadarena. Svaki put kad bi trebalo da snimam film, okrenem se ka suprugu i kažem mu: “Mislim da ne mogu ovo da uradim.” A njegov odgovor je uvek isti: “Uradi! Biće dobro...”

Možda je to odgovor na besprekorne uloge Robi Margo i na beskrajno samopouzdanje kojim u svakoj od njih zrači.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Najnovije iz rubrike Ona

Komentari