• 0

Vreme čitanja: oko 2 min.

Ona pita, Bata Spasojević odgovara: "Moda mora da prati ritam života, da budemo spremni od jutra do večeri"

Vreme čitanja: oko 2 min.

Da bismo ga malo bolje upoznali, posetili smo ga tamo gde se najbolje i najopuštenije i oseća

  • 0

Ekipa portala Ona.rs imala je priliku da poseti poznatog kreatora Batu Spasojevića u njegovom ateljeu baš pred lansiranje nove kolekcije, koja će biti predstavljena na reviji 25. maja u Palati umetnosti "Madlena".

Kako Bata kaže, ovo će biti prvi put da se neki veliki događaj tamo održava, što mu je neizmerno drago. Čeka nas inovativna prezentacija muško/ženske kolekcije.

Revija na kojoj će biti prikazana kolekcija za proleće/leto nosi naziv "Infinity". S obzirom na to da je zakazana na nekadašnji Dan mladosti, revija će pokušati da predstavi sve ono neprolazno i beskonačno. One vrednosti koje nosimo u našim srcima.

Za Batu je to ljubav prema svom poslu, vrlo jasno nam je odgovorio.

Da bismo ga malo bolje upoznali, posetili smo ga tamo gde se najbolje i najopuštenije i oseća. Nismo mogli a da ne primetimo izložene raznobojne komade iz predstojeće kolekcije kao i pređašnjih.

Ono što se o Bati odavno zna jeste da mu je sako najomiljeniji komad garderobe i smatra ga vrlo zahvalnim za kombinovanje. Pokazao nam je i neke modele iz nove kolekcije, a mi smo od njega saznali najbolje savete za nošenje sakoa. Sa njim u razgovoru zaključemo da je i ova kolekcija prilagođena savremenom, brzom životu, pa je svaki komad moguće nositi i za dnevne i večernje varijante, uz blago prilagođavanje detalja.

- Iskreno se trudim da ne pravim komade koji su baš trendovski. Kod mene su zaista komadi iz prošlih kolekcija, koji i te kako mogu da se nose. To je održiva moda. To je težnja ka tome da se smanji hiperprodukcija i zagađivanje - priča Bata.

Ide nam i sezona matura, a Bata je mislio na sve, male i velike maturantkinje. I na one koje vole svečane toalete, ali i za one koje vole mini-haljine.

Priča nam i o svojim najponosnijim trenucima, o mnogobrojnim revijama po Americi i Evropi, o kuvanju, hobijima, bliskim ljudima. O trudu i radu, jer ništa ne dolazi samo, ali sa talentom se definitivno rodio.

- Ne mogu da kažem da mi je uspeh bio suđen, ali ima toga, zaista, ali bez rada ništa. Mora da ste uporni, mora da znate. Da vam je to od Boga dato - jeste. Ja zaista verujem da to nije tako slučajno. Rođen sam sa ovim, zaista. Ali svaki dan mora da vam bude ispunjen novitetima, da ste vredni, da ste stalno prisutni. Pored toga što je suđeno, Bogom dato, morate biti dosledni sebi, raditi na sebi i te vizije koje imate, morate da ih ostvarite.

Ne beži od kritike i voli da je okružen uskim krugom ljudi, koji su mu neizmerna podrška i pomoć. Ipak, unutrašnji instinkt mu nepogrešivo govori "da" ili "ne" i pomaže da i dalje uspešno stvara.

Sve to, ali i mnogo više, pogledajte u videu na početku teksta, u kome Bata odgovara na naša pitanja dok nas sprovodi kroz svoj atelje.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Bata Spasojević najavljuje svoju novu kolekciju i reviju pod nazivom "Flying Future"

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona