• 0

Vreme čitanja: oko 4 min.

Melani Braun, "spajsica" koja nije imala sreće u ljubavi: "Varali su me i zlostavljali"

Vreme čitanja: oko 4 min.

Nekadašnja članica najpopularnije ženske grupe na svetu stekla je veliku slavu, ali je nisu mimoišla ljubavna razočaranja u muškarce sa kojima je pokušavala da stvori porodicu

  • 0
Mel Bi, Melani Braun Mel Bi Foto: Ken McKay/ITV / Shutterstock Editorial / Profimedia

Melani Braun, poznata kao Mel Bi, nekadašnja članica grupe “Spice girls”, danas slavi 48. rođendan. “Scary Spice”, kako je sebi dala nadimak, pravi je primer kako slava i sreća ne idu uvek ruku pod ruku.

Dok je u muzičkom svetu nizala uspehe, dotle je doživljavala duboka emotivna razočaranja u muškarce koje je volela i sa kojima je želela da svije toplo porodično gnezdo.

Detinjstvo i školovanje

Rođena je u Velikoj Britaniji 29. maja 1975. godine, kao prvo od dvoje dece u braku Britanke Andree i njenog tamnoputog supruga Martina. Bračni par Braun dobio je još jednu ćerku - Danijel, koja se bavi glumom.

Melani nije imala ni 20 godina kad je postala članica grupe “Spice girls”. I pre nego što će stati rame uz rame sa Viktorijom Bekam i ostalim “spajsicama” znala je da će se baviti pevanjem; najzad, za to se i školovala.

Neko vreme radila je kao plesačica.

Let u svet slavnih započela je 1994, a godinu dana kasnije sa “Spajsicama” je snimila prvi singl. Već 1996. usledio je prvi album i “Spajsice” su postale globalni fenomen. Mlade, lepe, atraktivne, zgodne, provokativne, prepoznatljivog stila dobile su armiju obožavalaca širom planete.

Cena prvog braka

U vreme kad je bila na vrhuncu muzičke slave, Melani Bi upoznala je plesača Džimija Gulzara iz Holandije. Razmenili su bračne zavete 13. septembra 1998. godine, a u februaru iduće godine postali su roditelji. Melani je 1999. donela na svet devojčicu kojoj su srećni roditelji dali ime Feniks Či.

Iste godine počele su i nevolje u bračnom raju koji je rezultovao razvodom 2000. godine. Oboje su se borili za starateljstvo, ali je Melani u toj bici odnela pobedu. Ipak, morala je debelo da plati bivšem suprugu; Džimi je iz braka izašao “teži” za skoro dva miliona dolara.

Dokazivanje očinstva za drugu ćerku

U želji da započne novo životno poglavlje, Melani se sa ćerkicom preselila u Los Anđeles. Tamo ju je sačekala nova ljubav, ovog puta u početku daleko od očiju javnosti. Melani se upustila u vezu sa holivudskim glumcem Edijem Marfijem.

Iako su u jednom trenutku punili stranice štampe zbog najave venčanja, do njega ipak nije došlo. Melani je rodila ćerku koja je došla na svet 3. aprila, istog dana kad je rođen i njen otac. Devojčica Ajris Ejndžel Marfi Braun tek 22. juna i formalno je dobila drugog roditelja u krštenici; tad je, naime, dokazano da je Edi Marfi njen biološki otac.

Pre nego što će roditi drugu ćerku, Melani je priznala da je u vezi sa filmskim producentom Stivenom Belafonteom. Njih dvoje venčali su se istog meseca kad je Edi Marfi upisan kao otac u krštenicu njene druge ćerke.

Od ljubavi do pakla zavisnosti

U septembru 2011. Melani i Stiven dobili su ćerku Medison Braun Belafonte. Iako se činilo da će ova bračna zajednica potrajati, ispostavilo se da je nekadašnja “Spajsica” godinama trpela strašna poniženja u braku sa ocem njene treće ćerke.

U memoarima "Brutally Honest” Mel Bi je navela kako ju je suprug terao da koristi kokain, kako ju je tukao, varao sa dadiljom i snimao njihove intimne trenutke. U bolnoj ispovesti otkrila je, takođe, da ju je drugi suprug finansijski uništio, te da je do te mere kontrolisao gde troši novac da nije mogla čak ni da poseti oca koji je bio na samrti.

Strahovala je, otkrila je u memoarima, da će je suprug ubiti, pa je potražila izlaz u kombinaciji alkohola i lekova.

- Htela sam samoj sebi da naudim, ali sam znala da će, ako to uradim, on biti pobednik - navela je Mel Bi u potresnoj ispovesti smeštenoj između korica knjige.

- Imala sam samo troje dece i jaku želju da me nema.

Po objavljivanju biografije “Brutalno iskreno”, Stiven je uzvratio udarac bivšoj supruzi. Otkrio je brojne pikanterije koje se tiču njihove veze sa dadiljom, optuživao Mel Bi da je konzumirala narkotike pred decom i tvrdio da je u javnosti želela da izgleda poput svetice, a da je iza četiri zida pokazivala svoju pravu razvratnu prirodu.

Bračni brodolom okončan je 2017. godine, posle čega je Mel Bi otišla na kliniku na rehabilitaciju kako bi se izborila protiv bolesti zavisnosti.

Ove godine u january najavljeno je novo okupljanje “spajsica”. Melani je za "Upi.com" otkrila da bi to moglo da se desi u narednom periodu, ne precizirajući mesec, niti mesto na kom će se okupiti sa koleginicama.

Ipak, jedno je izvesno: kad bude izašla na scenu, Melani Bi će biti mnogo snažnija i samosvesnija nego pre samo nekoliko godina, dok se nije suočila sa sobom, svojim demonima i svojim pogrešnim izborima. Sada zna kako da ih ukroti.

(Ona.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Video: Ko je zapravo Vjera Mujović: Glumica za Ona.rs o predstavama i motivima za bavljenje glumom i naukom

Ona.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Najnovije iz rubrike Ona